Μπενζεμά, ο (υποτιμημένος) ηγέτης της «Βασίλισσας» (vids)

Μπενζεμά, ο (υποτιμημένος) ηγέτης της «Βασίλισσας» (vids)

Ο Καρίμ Μπενζεμά έχει πάρει από το χέρι τη Ρεάλ Μαδρίτης σε μια σεζόν με... άπειρες δυσκολίες και αποδεικνύει πως είναι ο ηγέτης της, παρά την αναγνώριση που δεν έχει δεχτεί.

Με μια γρήγορη ματιά στα όσα έχει πετύχει η Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν, μπορεί εύκολα κάποιος να ξεγελαστεί. Οι «μερένχες» βρίσκονται στα ημιτελικά του Champions League και στη 2η θέση στη La Liga στο -3 από την πρωτοπόρο Ατλέτικο, πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Ωστόσο, τα φαινόμενα απατούν. Μπορεί να μοιάζει πως όλα στην πρωταθλήτρια Ισπανία έχουν πάνε μια χαρά, λόγω της πορείας της και στις δύο διοργανώσεις, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αντιθέτως, για τους Μαδριλένους αυτή η σεζόν είναι μια από τις δυσκολότερες. Καμία μεταγραφή το καλοκαίρι, πολύ σκληρή κριτική στον Ζιντάν και… λαϊκά δικαστήρια, τεράστια απογοήτευση για τον μονίμως τραυματία Εντέν Αζάρ και πάρα πολλοί τραυματισμοί.

Ένας από τους βασικούς υπεύθυνους που η Ρεάλ έχει καταφέρει να βρίσκεται μέσα στους δύο βασικούς της στόχους στην τελική ευθεία της σεζόν παρά τις πολλές δυσκολίες είναι ο Καρίμ Μπενζεμά. Ο 33χρονος επιθετικός που σκοράρει κατά ριπάς τη φετινή σεζόν, αποτελεί αντίβαρο σε μια χρονιά κλυδωνισμών και κρατάει όρθια την ομάδα του, αποδεικνύοντας πως είναι ο ηγέτης της.

Είναι η χρονιά του!

Αυτή η χρονιά για τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη. Ωστόσο, αντί οι δύσκολες συνθήκες που προκύπτουν στη «Βασίλισσα» να «καταπιούν» τον Γάλλο επιθετικό, εκείνος διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Γιατί στα δύσκολα φαίνεται ο ηγέτης.

Και εκείνος δεν φαίνεται απλά, αλλά είναι απανταχού παρών έτοιμος να προστατεύσει τη Ρεάλ, πετυχαίνοντας τεράστιας σημασίας γκολ σε μεγάλα -και μη- παιχνίδια. Ισοφάρισε στο ντέρμπι με την Ατλέτικο δυο λεπτά πριν από τη λήξη (1-1), άνοιξε το σκορ στο Clasico (2-1) και πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης κόντρα στην Τσέλσι (1-1).

Όσον αφορά τα συνολικά στατιστικά του, ο 33χρονος φορ μετράει 28 γκολ και 7 ασιστ σε όλες τις διοργανώσεις. Στη La Liga είναι 2ος σκόρερ με 21 γκολ, πίσω από τον Μέσι που έχει πετύχει 26, ενώ στο Champions League έχει σημειώσει 6 γκολ και είναι τρίτος σκόρερ πίσω από τους Εμπαπέ (8) και Χάαλαντ (10).

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι «έπιασε» τον Ραούλ στην 4η θέση του πίνακα με τους κορυφαίους σκόρερ στην ιστορία της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, έχοντας πετύχει 71 γκολ.

Μόνιμα υποτιμημένος

Ο Καρίμ είναι 11 χρόνια κάτοικος Μαδρίτης. Έχει καταγράψει 277 γκολ και 142 ασίστ σε 553 συμμετοχές με τη Ρεάλ, ενώ έχει κατακτήσει μαζί της 4 Champions League, 3 Super Cup, 4 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, 3 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα και 3 ισπανικά Super Cup. Συνολικά 19 τρόπαια.

Ωστόσο, πολλές φορές τα σχόλια που δεχόταν τόσο από τον κόσμο, όσο και από τον ισπανικό τύπο παλαιότερα κάθε άλλο παρά κολακευτικά ήταν. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν η «σκιά» του Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον Πορτογάλο σούπερ σταρ να γνωρίζει όλη την αποθέωση.

Τώρα, οι πλεινότητα του κόσμου προτιμάει να αποθεώνει τη νέα γενιά των τρομερών Κιλιάν Εμπαπέ και Έρλινγκ Χάαλαντ, τον εκτελεστή Λεβαντόφσκι και τα όσα έχει πετύχει στην Μπάγερν και τον Σαλάχ που «έλαμψε» στην επιστροφή της Λίβερπουλ στους τίτλους.

Έπαιξε και μεγάλο ρόλο η απουσία του από την εθνική Γαλλίας, καθώς ο Ντιντιέ Ντεσάν έχει σταματήσει να τον καλεί στους «τρικολόρ» από το 2016. Όπως και να ‘χει όμως, ο Μπενζεμά αποδεικνύει μέσα από τα επιτεύγματα του ότι δεν έρχεται πίσω απ’ όλους τους προαναφερόμενους, τουναντίον.

Δεν είναι απλά ένας γκολτζής

Ο Μπενζεμά δεν είναι ένας τίμιος επιθετικός που ξέρει να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και εκεί τελειώνει το έργο του. Πρόκειται για έναν δημιουργό, δείγμα οι 7 ασίστ που έχει μοιράσει φέτος. Διανύει πολλά χιλιόμετρα, ασκεί πίεση σε όλητη διάρκεια των αναμετρήσεων και φυσικά κάνει εξαιρετικές κινήσεις με ή χωρίς την μπάλα στα πόδια.

Με 553 εμφανίσεις στον ισπανικό σύλλογο καταλαβαίνει κανείς ότι είναι ένας πολύπειρος ποδοσφαιριστής, που η συνεισφορά του δεν περιορίζεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η παρουσία του στα αποδυτήρια κάνει καλύτερους και τους μικρούς της ομάδας, όπως οι Ροντρίγκο και Βινίσιους, που μια προσωπικότητα σαν τον Καρίμ μόνο θετική επιρροή μπορεί να έχει στην καριέρα τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ