Ρεάλ Μαδρίτης- Ντεπορτίβο Αλαβές 4-0

Ρεάλ Μαδρίτης- Ντεπορτίβο Αλαβές 4-0

Μπέιλ, Μπενζεμά και Κριστιάνο σκόραραν στο ίδιο παιχνίδι για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο χρόνια και η Ρεάλ Μαδρίτης πανηγύρισε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της στο ισπανικό πρωτάθλημα, επικρατώντας 4-0 της Ντεπορτίβο Αλαβές στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Ισόπαλες Λεγκανές και Λας Πάλμας.

H Ντεπορτίβο Αλαβές άντεξε για 44′ στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να φιλοδωρεί τους Βάσκους με τέσσερα γκολ (έφθασε τα 30 στα τελευταία επτά παιχνίδια, είχε 32 στα πρώτα 18!), στο πρώτο παιχνίδι μετά από σχεδόν δύο χρόνια στο οποίο σκόραρε το BBC (Μπενζεμά, Μπέιλ, Κριστιάνο)!

Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν προειδοποίησε στο 18′ με τον Μπενζεμά και τον Μπέιλ στο 25′, ο Κριστιάνο Ρονάλντο όμως ήταν αυτός που στο 44′ έλυσε το γόρδιο δεσμό, έπειτα από ασίστ με το τακουνάκι από τον Γάλλο στράικερ. Ρεάλ Μαδρίτης (με τον Μπενζεμά) και Ντεπορτίβο Αλαβές (με τον Αλέξις) είχαν αμφότερες ευκαιρίες για να σκοράρουν στις καθυστερήσεις, το 1-0, όμως, ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Όπως έκλεισε το πρώτο ημίχρονο έτσι άνοιξε και το δεύτερο, με τον Γκάρεθ Μπέιλ να σκοράρει στα 28 δευτερόλεπτα από ασίστ του Μπενζεμά και με το γρηγορότερο γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης στην επανάληψη μετά από 14 χρόνια (τον Μάρτιο του 2004 ο Ραούλ είχε σκοράρει στα 19 δευτερόλεπτα στο Σαν Μαμές) να «σπάει» το σερί έξι αγώνων δίχως να βρει δίχτυα. Στο 61′ ο Κριστιάνο ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 και έφθασε τα 299 γκολ σε 285 ματς πρωταθλήματος, οπότε το επόμενο θα είναι και ιστορικό.

Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Καρίμ Μπενζεμά στο 89′, μετά την αν μη τι άλλο γενναιόδωρη χειρονομία του Κριστιάνο να του παραχωρήσει το πέναλτι. Μετά από 263 αγώνες στη La Liga ο Γάλλος επιθετικός σκόραρε για πρώτη φορά από την άσπρη βούλα και βγήκε έτσι από τη λίστα των επτά -πλέον- παικτών (Αραούχο, Ανσόλα, Αριέτα, Χουνκόσα, Μπάτα, Μαριάνο Μάρτιν και Λουίς Ενρίκε) με 100+ γκολ, δίχως ούτε ένα από αυτά να έχει προέλθει από τα έντεκα βήματα.

Μπέιλ, Μπενζεμά και Κριστιάνο (το BBC της «βασίλισσας») σκόραραν, λοιπόν, στον ίδιο αγώνα για πρώτη φορά μετά τις 16 Απριλίου του 2016 και το 4-1 επί της Χετάφε, με τον φορμαρισμένο Πορτογάλο σούπερ σταρ να έχει βρει δίχτυα και στα τρία ματς που φόρεσε το περιβραχιόνιο, τον Νάτσο να γίνεται ο 18ος στην ιστορία του συλλόγου που φθάνει τα 100 παιχνίδια πρωταθλήματος και τον Ζινεντίν Ζιντάν τα 83, «πιάνοντας» στην ένατη θέση της λίστας της Ρεάλ Μαδρίτης τον Αλφρέδο ντι Στέφανο.

Κόλλησαν στο μηδέν Λεγκανές – Λας Πάλμας

Η ισοπαλία είναι το αγαπημένο τους αποτέλεσμα, έχει έρθει τις 13 από τις 24 φορές που έχουν συναντηθεί. Από τη μία η Λεγκανές, που προέρχεται από σερί αρνητικών αποτελεσμάτων, παρουσιάζοντας εσχάτως και πρόβλημα στο γκολ. Από την άλλη η Λας Πάλμας, που βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού και έχει να σκοράρει εκτός έδρας από τις 26 Νοεμβρίου. Μοιραία, λοιπόν, οι δύο ομάδες κόλλησαν στο μηδέν στο Ιπουρούα, με τους φιλοξενούμενους, πάντως, να πρέπει να νιώθουν και κολακευμένοι από το βαθμό, αφού οι Μαδριλένοι του Δημήτρη Σιόβα είχαν τρεις καλές ευκαιρίες να σκοράρουν, με δράστες τους Αμπραμπάτ, Ελ Ζαρ και Γκερέρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ