Με 40% χωρητικότητα και υποχρεωτική μάσκα οι αγώνες της La Liga

Με 40% χωρητικότητα και υποχρεωτική μάσκα οι αγώνες της La Liga

Στη Ισπανία αποφασίστηκε στην έναρξη της La Liga να επιτρέπεται να έχουν κόσμο στα γήπεδα, σε ποσοστό 40%, αλλά και υποχρεωτική μάσκα.

Στο 40% της χωρητικότητας των γηπέδων, ορίσθηκε από τους αρμόδιους φορείς, η παρουσία φιλάθλων στις αναμετρήσεις της νέας La Liga, που θ΄ αρχίσει το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η Ισπανίδα, υπουργός Υγείας, Καρολίνα Ντάριας, η χρήση προστατευτικής μάσκας θα είναι υποχρεωτική για όλους όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν διά ζώσης έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

«Θα επιτρέψουμε μια μέγιστη χωρητικότητα 40% των ανοιχτών γηπέδων, σε εξωτερικούς χώρους και 30% για κλειστούς χώρους, ενώ θα πρέπει να εξασφαλίζεται πάντα, μια διαπροσωπική απόσταση 1,5 μέτρων», είπε χαρακτηριστικά η Ντάριας, επισημαίνοντας πως η πρόσβαση στο γήπεδο θα διατηρηθεί, κατά προτίμηση για μέλη και φιλάθλους από την περιοχή της οικοδέσποινας πόλης, προκειμένου να περιοριστεί η κινητικότητα των φιλάθλων.

Παράλληλα, η Ντάριας ανακοίνωσε ότι η χρήση προστατευτικής μάσκας θα είναι υποχρεωτική για όλους και πως θ΄απαγορευτεί σε όλα τα στάδια, η κατανάλωση ποτών, τροφίμων και καπνού.

«Οι προπονήσεις θα διεξάγονται κατά προτίμηση χωρίς κοινό ή διαφορετικά, με τα προκαθορισμένα όρια προσέλευσης», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του αρμόδιου Υπουργείου.

Αυτά τα μέτρα, θα τεθούν σε ισχύ από τις 13 Αυγούστου, όταν ξαναρχίσει η La Liga, έως τις 29 Αυγούστου, οπότε και ενδέχεται να αναθεωρηθούν.

Πρόκειται για μια «ελάχιστη κοινή συμφωνία» μεταξύ του κράτους και των ισπανικών τοπικών Αρχών, οι οποίες έχουν την ευχέρεια να λάβουν δραστικότερα μέτρα εάν το επιθυμούν, όπως η μείωση της μέγιστης προσέλευσης ή ακόμη και το κλείσιμο των γηπέδων για το κοινό.

Σημειώνεται, πως η Ισπανία, αντιμετωπίζει ένα νέο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού από τις αρχές του καλοκαιριού. Αρκετές περιοχές έχουν επαναφέρει τους περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Καταλονίας, όπου έχει απαγόρευση κυκλοφορίας στην Βαρκελώνη και περιορισμός στις συναντήσεις άνω των δέκα ατόμων στην περιοχή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ