Primera Division – Η ζωή χωρίς τον Μέσι δεν θα είναι ξανά ίδια…

Primera Division – Η ζωή χωρίς τον Μέσι δεν θα είναι ξανά ίδια…

Το ισπανικό πρωτάθλημα για τη σεζόν 2021/22 κάνει πρεμιέρα το βράδυ της Παρασκευής (13/8), και to10.gr δίνει μία πρόγευση για το τί πρόκειται να ακολουθήσει σε μία άκρως ενδιαφέρουσα «μετά – Μέσι» εποχή.

Μία νέα σελίδα γράφεται στο ισπανικό πρωτάθλημα στη σεζόν 2021/2022 το βράδυ της Παρασκευής (13/8), με την αυλαία να ανοίγει ο αγώνας Βαλένθια – Χετάφε. Ο θεσμός φέτος θα διανύσει την 91η χρονιά διεξαγωγής του με την Ατλέτικο Μαδρίτης να είναι η πρωταθλήτρια για την σεζόν 20/21, καθώς κατέκτησε τον ενδέκατο τίτλο στην ιστορία της.

Την χρονιά που πέρασε μπορεί να την χαρακτηρίσει κανείς κάτι παραπάνω από συναρπαστική. Εκτός από τις «μάχες» που είδαμε και τα «Clasico» με το γνωστό και ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους, πολλοί παίκτες των ομάδων της Λα Λιγκα αγωνίστηκαν και στο Euro, πραγματοποιώντας μοναδικές εμφανίσεις.

Ωστόσο, τόσο η φετινή όσο και η περσινή θα παραμείνουν ξεχωριστές για ένα λόγο: Η σεζόν 2021/2022 θα είναι η πρώτη φορά που μετά από 21 χρόνια ο Λιονέλ Μέσι δεν θα αγωνίζεται στα γήπεδά της. Από μόνο του αυτό το στοιχείο προσδίδει ένα έξτρα κίνητρο για τις υπόλοιπες διεκδικήτριες του τίτλου, αλλά και για την Μπαρτσελόνα, να αποδείξει ότι η ομάδα δεν ήταν μόνο ο Μέσι.

Ελληνική εκπροσώπηση δεν θα έχει φέτος η Λα Λιγκα, καθώς η Ουέσκα του Δημήτρη Σιόβα υποβιβάστηκε στο τέλος της σεζόν 2020/2021.

Τα φαβορί της διαφορετικής κουλτούρας

Η Ατλέτικο Μαδρίτης κατέκτησε το 11ο πρωτάθλημα στην ιστορία της και το οφείλει κατά μεγάλο βαθμό στον Λουίς Σούαρες. Ο Ουρουγουανός, ο οποίος έφυγε κακείν κακώς από την Μπαρτσελόνα, βρήκε την «Ιθάκη» του στην άλλη πλευρά της Μαδρίτης και όχι της αντιπάλου των μπλαουγκράνα.

Μάλιστα, η συμβολή του ήταν τέτοια που έφερε την κατάκτηση του πρωταθλήματος για την Ατλέτικο και ουσιαστικά «σφράγισε» και την 2η θέση της Ρεάλ Μαδρίτης στην τελική κατάταξη. Συγκεκριμένα, το γκολ του στο 67’ κόντρα στην Βαγιαδολίδ (2-1) στον τελευταίο αγώνα (22/5) του πρωταθλήματος, ήταν και αυτό που χάρισε τον πολυπόθητο τίτλο στην ομάδα του.

Η Ατλέτικο κατάφερε να πετύχει 26 νίκες 4 ήττες και 8 ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, με αξιοσημείωτο το γεγονός ότι έχει δεχθεί τα λίγοτερα γκολ (25), ισοφαρίζοντας τη σεζόν 19/20 της πρωταθλήτριας Ρεάλ (25 γκολ κατά), και μειώνοντας κατά πολύ τα 36 γκολ που δέχθηκε η Μπαρτσελόνα το 18/19.

Ο Ντιέγο Σιμεόνε, παρέταξε την 11άδα του με 3 διαφορετικούς σχηματισμούς την περσινή σεζόν και με σύστημα βασισμένο περισσότερο στην «κατοχή». Το μυστικό αυτό όπλο του Σιμεόνε ήταν το στοιχείο που άλλαξε εξ ολοκλήρου την εικόνα της Ατλέτικο σε σχέση με την ομάδα του 13/14 και εν τέλει τήν οδήγησε στην κορυφή. Στην σεζόν 2021/2022 καλείται να εκμεταλλευτεί την φυγή του Μέσι αλλά και να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρεάλ, που επιθυμεί διακαώς τον 35ο τίτλο.

Έως τώρα η Ατλέτικο είναι η πιο ολοκληρωμένη ομάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο της πρωταθλήτριας. Επιπρόσθετα, η μεταγραφή του Αργεντίνου, Ροντρίγο ντε Πολ από την Ουντινέζε, έναντι 38 εκατομμυρίων ευρών, δίνει νέο αέρα στους πρωταθλητές Ισπανίας. Ωστόσο, οι «Colchoneros» ποντάρουν στην οριστικοποίηση της μεταγραφής του Αντουάν Γκριεζμάν, καθώς ο Σαούλ Νιγκέθ έχει ήδη εκφράσει την επιθυμία του να φύγει από την ομάδα και με πολλά κλαμπ της Ευρώπης να προσδοκούν την απόκτησή του.

Η Ρεάλ Μαδρίτης περιορίστηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας (25 νίκες, 9 ισοπαλίες, 4 ήττες), εξαιτίας του…Σουάρες. Ο Ουρουγουανός στέρησε την κούπα από την «Βασίλισσα» η οποία τερμάτισε με 84 βαθμούς έναντι 86 της Ατλέτικο.

Είναι γεγονός πως η Ρεάλ τα τελευταία 10 χρόνια έχει αλλάξει 7 προπονητές, 5 εκ των οποίων ήταν καινούριοι. Ο Αντσελότι αντικατέστησε τον Ζινεντίν Ζιντάν κάνοντας ουσιαστικά «επανεκκίνηση» με updates για τη Ρεάλ. Η «Βασίλισσα» φαινομενικά βρίσκεται σε μία μεταβατική περίοδο, με έκδηλη την αναγκαιότητα να βρει τον «παλιό της καλό εαυτό» και να τον ξεπεράσει.

Συμπληρωματικά, έχοντας χάσει αρκετά βασικά πρόσωπα, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι, με τις αποχωρήσεις των Ράμος (Παρί) και Βαράν (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), καλείται να καλύψει τα κενά που αφήνουν οι δύο αυτοί παίκτες και να ενισχύσει τις θέσεις των Μόντριτς και Κρόος, οι οποίοι όπως είναι φυσικό δεν αποδίδουν πλέον στον βαθμό που επιβάλλει η ιστορία των «Los Blancos».

Κάτι που θα θεωρηθεί σημαντικό για την Ρεάλ Μαδρίτης την φετινή χρονιά είναι η επιστροφή στο σπίτι της, στο πλήρως ανακαινισμένο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», το οποίο αναγκαστικά θα απαρνηθεί στα πρώτα τρία παιχνίδια της.Η ομάδα δεν έχει συσταθεί πλήρως παρά την προσθήκη του Αλάμπα έναντι 55 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς περιμένει με αγωνία τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στην Παρί σεν Ζερμέν με την άφιξη του Μέσι, και την ενδεχόμενη μεταγραφή του Εμπαμπέ στη Μαδρίτη.

Η Μπαρτσελόνα είναι αναμφίβολα «η ομάδα της σεζόν», για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Ο Ρόναλντ Κούμαν, καλείται να βγάλει τους «μπλαουγκράνα» από την δυσμενή θέση, καθώς η τρίτη θέση που κατέκτησε (24 νίκες, 7 ήττες και 7 ισοπαλίες), αντικατοπτρίζει την πραγματικά δύσκολη κατάσταση που βιώνει η ομάδα. Ο ρόλος του είναι διττός · να αναγεννήσει την Μπαρτσελόνα από τις στάχτες της και να εξημερώσει τους «μαινόμενους», από τη φυγή του Μέσι, φιλάθλους.

Σε επίπεδο μεταγραφών η Μπαρτσελόνα έχει ξεπεράσει εαυτόν, δεδομένου του μεγάλου χρέους της, καθώς με την προσθήκη των Ντεπάι – μεταγραφή που κόστισε – 45 εκατομμύρια ευρώ και Έμερσον – έναντι  25 εκατομμυρίων ευρώ – , οι προσδοκίες ανεβαίνουν. Σε αυτή τη χρονιά της Λα Λιγκα οι Καταλανοί θα πρέπει να αποδείξουν πως τόσα χρόνια δεν ήταν ο Μέσι μία ομάδα μόνος του, αλλά μία ομάδα που περιείχε – και – τον Μέσι.

Για την έναρξη της σεζόν 21/22, η «Μπάρτσα» θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Ντε Γιονγκ, Ντεμπελέ, Μιγκέθα και την πρόσφατη «απώλεια» του Αγουέρο, με την ελπίδα να πατήσει «reset» και να ξεκινήσει από την αρχή και σταδιακά την κατάκτηση της κορυφής.

Τα στοιχήματα – φωτιά  και «The Best of the Rest»

Οι στοιχηματικές εταιρείες βρίσκονται σε αναταραχή, καθώς τα δεδομένα αλλάζουν συνέχεια, καθώς πάντα πέφτει και κάποια «βόμβα»! Παρόλο που οι πιθανότητες και βάσει της δυναμικής θα έδιναν την Ρεάλ ως τελική πρωταθλήτρια, οι δαίμονες του στοιχήματος για φέτος ψηφίζουν μία σεζόν «All about Barcelona».

Παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματά της Μπαρτσελόνα, η ομάδα θα δώσει μία μεγάλη μάχη προκειμένου να επιστρέψει στις νίκες και να αφήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης ξανά χωρίς τίτλο. Η αποχώρηση του Μέσι δεν φοβίζει, ωστόσο θα είναι ένα μεγάλο μείον για τους Καταλανούς.

Ο τίτλος του «The Best of the Rest» θα δοθεί στην φετινή σεζόν της Λα Λίγκα στις Σεβίλλη, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Ρεάλ Μπέτις και στην κάτοχο του Europa League Βιγιαρεάλ, οι οποίες συμπληρώνουν το top-7 του ισπανικού πρωταθλήματος. Οι τρεις αυτές ομάδες, στρέφουν την προσοχή στο πρόσωπό τους, καθώς αναδείχθηκαν αρκετά διαμαντάκια, με τρανό παράδειγμα τον πορτιέρο Ρούλι της Βιγιαρεάλ, ο οποίος έδωσε και το τρόπαιο του Europa League στα κίτρινα υποβρύχια.

Οι Newbies της Λα Λίγκα είναι οι Εσπανιόλ, η Μαγιόρκα και η Ραγιο Βαγιεκάνο, η οποία ανέβηκε μετά από 2 χρόνια στην πρώτη κατηγορία.

Πού θα απολαύσουμε ισπανικές μάχες;

Η Λα Λίγκα άλλαξε τηλεοπτική στέγη, καθώς ήταν στην Cosmote TV, και από τη σεζόν 2020/2021 θα την βλέπουμε στα αθλητικά κανάλια της Nova.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ