Λαπόρτα – «Η ευρωπαϊκή Super League είναι ακόμα ζωντανή»

Λαπόρτα – «Η ευρωπαϊκή Super League είναι ακόμα ζωντανή»

Κολλημένος με την ESL ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα που πιστεύει πως ακόμη παραμένει ζωντανό το σχέδιο για τη νέα λίγκα.

Ο Ζοάν Λαπόρτα, επιμένει ότι το σχέδιο της ευρωπαϊκής Super League παραμένει ακόμα ζωντανό, παρά την αποχώρηση της πλειοψηφίας των ιδρυτικών συλλόγων, νωρίτερα φέτος. Οι Καταλανοί, μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Γιουβέντους, είναι οι μόνοι τρεις σύλλογοι που επιμένουν να στηρίζουν την δημιουργία αυτής της λίγκα, η οποία ανακοινώθηκε τον Απρίλιο με 12 ιδρυτικούς συλλόγους. Οι υπόλοιποι εννέα έχουν αποσυρθεί και έχουν υπογράψει συμφωνίες με την UEFA, που τους απαγορεύουν να επαναλάβουν τις ενέργειές τους, αλλά ο Ζοάν Λαπόρτα είπε ότι η Μπαρτσελόνα εξακολουθεί να υποστηρίζει και να προωθεί το σχέδιο.

«Το σχέδιο είναι ζωντανό. Οι τρεις σύλλογοι που το υπερασπίζονται κερδίζουν όλες τις δικαστικές υποθέσεις», δήλωσε ο Λαπόρτα στο τηλεοπτικό κανάλι Esport 3. «Η UEFA δεν μπορεί να το σταματήσει και η πίεση στους αγγλικούς συλλόγους, που ήταν εκείνοι που ήταν πίσω από τα σχέδια, δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Βεβαίως, θα μπορούσε να είχε παρουσιαστεί με καλύτερο τρόπο».

Παραδόξως, δεδομένης της κακής οικονομικής κατάστασης της ισπανικής ομάδας, ο Λαπόρτα είπε ότι όταν έγινε πρόεδρος της Μπαρτσελόνα μίλησε με το Βραζιλιάνο επιθετικό της Παρί Σεν Ζερμέν, Νεϊμάρ, για την προοπτική επιστροφής του στην Μπαρτσελόνα, με τον παίκτη να είναι εκείνος που προσπάθησε να κινήσει τις διαδικασίες.

«Προσπαθήσαμε να αποκτήσουμε τον Νεϊμάρ. Επικοινώνησε μαζί μας και ήθελε να έρθει, ήθελε σαν τρελός να επιστρέψει στην ομάδα», είπε ο Λαπόρτα. «Ωστόσο, τότε ερμηνεύαμε το οικονομικό Fair Play (της LaLiga) με άλλο τρόπο. Αν δεν το είχαμε κάνει έτσι τότε, δεν θα του κάναμε πρόταση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ