Η Ατλέτικο «πάτησε» το… πτώμα της Μπαρτσελόνα (2-0)

Η Ατλέτικο «πάτησε» το… πτώμα της Μπαρτσελόνα (2-0)

Η σαφώς ανώτερη Ατλέτικο Μαδρίτης έδωσε συνέχεια στην... κατρακύλα της Μπαρτσελόνα, επικρατώντας στο μεταξύ τους ντέρμπι (2-0) χάρη σε δύο γκολ των Λεμάρ και Σουάρες.

Άνετα και από ημίχρονο «καθάρισε» η Ατλέτικο! Οι «ροχιμπλάνκος» είχαν εύκολο έργο κόντρα στο… πτώμα της Μπαρτσελόνα και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη από το πρώτο 45λεπτο.

Ο Τομά Λεμάρ άνοιξε το σκορ στο 23ο λεπτό, ενώ ο Λουίς Σουάρες διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 44′, πλγώνοντας με αυτόν τον τρόπο την πρώην ομάδα του.

Οι Καταλανοί ήταν ακίνδυνοι, φλύαροι και… τραγικοί όσον αφορά την μεσοαμυντική τους λειτουργία για ακόμη ένα παιχνίδι στη φετινή σεζόν. Έτσι, με αυτή την ήττα, η οποία είναι η πρώτη τους στο πρωτάθλημα, έπεσαν στην 9η θέση της βαθμολογίας.

Από την άλλη, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμέονε σκαρφάλωσε στην 4η θέση και έφτασε σε βαθμούς την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία θα κοντραριστεί αύριο με την Εσπανιόλ στην Καταλονία (3/10, 17:15).

Θυμηθείτε το live και δείτε τα στατιστικά του παιχνιδιού ΕΔΩ

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο ρυθμός ήταν καλός, με τους Καταλανούς να έχουν την κατοχή και τους γηπεδούχους τη διάθεση να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις. Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε από τους «ροχιμπλάνκος» στο 8′, όταν ο Λεμάρ διέσχισε μέχρι την περιοχή και εξαπέλυσε ένα σουτ, που κατέληξε άουτ.

Έπειτα από 9 λεπτά οι Μαδριλένοι απείλησαν ξανά, αυτή τη φορά με τον Φέλιξ να επιχειρεί ένα γυριστό σουτ και η μπάλα να… γλύφει το δοκάρι. Στο 23′ η ομάδα του Σιμεόνε είχε την τρίτη της ευκαιρία, η οποία ήταν και… φαρμακερή για τους «μπλαουγκράνα». Συγκεκριμένα, μετά από ένα εκπληκτικό τριγωνάκι από Φέλιξ, Σουάρεζ και Λεμάρ, ο τελευταίος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και έκανε το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση και στο 27′ είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή, με ένα δυνατό σουτ του Κουτίνιο να περνάει λίγο άουτ. Ωστόσο, η ομάδα του Κούμαν δυσκολευόταν να γίνει επικίνδυνη, έχοντας ανούσια κατοχή. Αντιθέτως, η Ατλέτικο ήταν αρκετά απειλητική, όμως γι’ αυτό είχε μεγάλο μερίδιο ευθύνης και η κακή άμυνα της Μπαρτσελόνα.

Στο 44′ μάλισταν ήταν… τραγική, με αποτέλεσμα να φύγουν εύκολα στην αντεπίθεση οι παίκτες των «ροχιμπλάνκος», μετά από πάσα του Φέλιξ. Ο Πορτογάλος έδωσε στον Λεμάρ, εκείνος μοίρασε στον ανενόχλητο Σουάρες και ο Ουρουγουανός με περίσσεια ψυχραιμία πλάσαρε τον Τερ Στέγκεν και έκανε το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός είχε πέσει τελείως. Οι γηπεδούχοι έχοντας το μαξιλαράκο των δύο τερμάτων δεν χρειάστηκε να πάρουν κάποιο ρίσκο, ενώ οι «μπλαουγκράνα» δεν μπορούσαν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ ούτε σε πέντε ημίχρονα.

Έτσι, η πρωταθλήτρια Ισπανίας πανηγύρισε μια μεγάλη, αλλά και παράλληλα εύκολη νίκη και έπιασε τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή με 17 βαθμούς, έχοντας όμως ένα παιχνίδι περισσότερο.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Σάβιτς, Χιμένεθ, Ερμόσο (81’ Φελίπε), Καρασκό (81’ Λόντι), Γιορέντε, Κόκε, Ντε Πολ (46’ Τρίπιερ), Λεμάρ, Σουάρες (71’ Κορέα), Ζοάο Φέλιξ (71’ Γκριεζμάν).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Μινγκέθα (75’ Λ.Ντε Γιονγκ), Πικέ, Αραούχο, Ντεστ (86′ Λενγκλέ), Μπούσκετς, Νίκο Γκονζάλες (46’ Σέρτζι Ρομπέρτο), Φ.Ντε Γιονγκ, Γκάβι (75’ Πουτς), Κοουτίνιο (64’ Φάτι), Ντεπάι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ