Γιατί ο Λαπόρτα δεν μπορεί να διώξει ακόμα τον Κούμαν

Γιατί ο Λαπόρτα δεν μπορεί να διώξει ακόμα τον Κούμαν

Ο Ζουάν Λαπόρτα δήλωσε δημοσίως πως ο Ρόναλντ Κούμαν θα συνεχίσει στην Μπαρτσελόνα για το... θάρρος που έδειξε ο Ολλανδός, αναλαμβάνοντας την ομάδα σε μία τόσο δύσκολη εποχή. Είναι ωστόσο μόνο αυτός ο λόγος;

Χρειάστηκαν να περάσουν μέρες και συνεχόμενα δημοσιεύματα, ωστόσο ο Ζουάν Λαπόρτα μίλησε ανοιχτά για πρώτη φορά για το θέμα της παραμονής του Ρόναλντ Κούμαν. Και ουσιαστικά επαλήθευσε τους Ισπανούς που μιλούσαν για… ψήφο εμπιστοσύνης.

Εκαι

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, μίλησε στον καταλανικό σταθμό RAC1 και ξεκαθάρισε πως αυτήν τη στιγμή, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με την παραμονή του Ρόναλντ Κούμαν στον πάγκο της ομάδας, καθώς αυτή θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητη.

Παρότι πριν από μερικές εβδομάδες τα σενάρια είχαν πάρει… φωτιά, φαίνεται πως προς το παρόν ο Ολλανδός τεχνικός θα συνεχίσει να οδηγεί τους «μπλαουγκράνα», αν και τα τελευταία 24ωρα «παίζει» όλο και περισσότερο το όνομα του Τσάβι.

Είναι ωστόσο η εξέλιξη αυτή, αυτό που ήθελε στην τελική ο Λαπόρτα και όλα τα μέλη του κλαμπ. Μάλλον όχι. Διότι, μέσα στον σύλλογο οι περισσότεροι εξακολουθούν να πιστεύουν πως ο Κούμαν δεν πρέπει να έχει θέση στον σύλλογο.

Τότε για ποιον λόγο έμεινε ο Κούμαν; Σύμφωνα με τον Λαπόρτα, ένας από τους λόγους που ο ίδιος αποφάσισε να του δώσει χρόνο, είναι η… αγάπη και ο σεβασμός που έδειξε ο Κούμαν στην Μπαρτσελόνα.

Η αφοσίωση του Ολλανδού στους «μπλαουγκράνα» και το θάρρος να αναλάβει την ομάδα σε μία από τις δυσκολότερες περιόδους της ιστορίας της. Ο Κούμαν δέχτηκε την περασμένη σεζόν να πάρει τα «κλειδιά» του πάγκου της Μπαρτσελόνα, γνωρίζοντας τις τραγικές οικονομικές συνθήκες που υπάρχουν στο κλαμπ. Και αυτό φαίνεται πως έπεισε τον Λαπόρτα να του δώσει περισσότερο χρόνο, όπως δήλωσε και ο ίδιος.

Ωστόσο είναι αυτός ο μόνος λόγος που ο Κούμαν συνεχίζει στον πάγκο της Μπαρτσελόνα; Σύμφωνα με τα Μέσα της Βαρκελώνης όχι, καθώς ένας επιπλέον λόγος που η Μπαρτσελόνα δίνει… ψήφο εμπιστοσύνης στον Ολλανδό, είναι η οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα.

Ήδη έγινε γνωστό πως η Μπαρτσελόνα μπήκε «μέσα» κατά 400+ εκατομμύρια ευρώ για την περασμένη σεζόν. Το μόνο που της λείπει, είναι να «σπάσει» το συμβόλαιο του Κούμαν και να του δώσει 12 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία είναι και τα χρήματα της αποζημίωσης.

Μία ακόμη αιτία, είναι και η… ανικανότητα να «κλείσει» έναν αντικαταστάτη. Παρότι οι σχέσεις του Λαπόρτα με τον Τσάβι είναι σε εξαιρετικό επίπεδο, οι δύο πλευρές δεν έχουν συμφωνήσει σε κάτι προς το παρόν.

Από την άλλη, το όνομα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έχει σβηστεί εντελώς από τα μπλοκάκια του συλλόγου, καθώς τα περισσότερα μέλη της διοίκησης είναι κατά της πρόσληψης του Ισπανού. Οπότε, όπως προκύπτει, ο Κούμαν δεν μένει μόνο επειδή η Μπαρτσελόνα θέλει να του δώσει περισσότερο χρόνο.

Μένει επίσης, επειδή οι «μπλαουγκράνα» δεν μπορούν να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα και επειδή δεν κατάφεραν να βρουν άμεσα έναν αντικαταστάτη για να προχωρήσουν και στη λύση του συμβολαίου του Ολλανδού τεχνικού…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ