Μπαρτσελόνα – Ρεάλ – Τo clasico σε νέα εποχή

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ – Τo clasico σε νέα εποχή

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Δύο κόσμοι, δύο διαφορετικές λογικές. Το clasico παραμένει τεράστιο ματς, αλλά πλέον όχι των κορυφαίων ομάδων στον κόσμο.

Πάθος, εκδίκηση, φιλοδοξία, τεχνική, δίψα για νίκη, απάρνηση για την ήττα. Τα συστατικά που συνθέτουν το τέλειο κοκτέιλ του κάθε clasico. Και αν αυτά, πάντα υπάρχουν σε κάθε ντέρμπι ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δυο ομάδες για την φετινή σεζόν είναι τελείως διαφορετικό.

Δεν έχει την αίγλη του πρόσφατος παρελθόντος. Δεν έχει πλέον τους δυο καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου ή την εμβληματική παρουσία του Σέρχιο Ράμος. Ένα clasico διαφορετικά από τα άλλα, το οποίο οδεύει στην αυγή της νέας εποχής του, μετά τις αποχωρήσεις των προσωπικοτήτων που το σημάδεψαν όσο κανείς άλλος και έτοιμο να αναδείξει καινούργιους πρωταγωνιστές.

Στις 23 Μαρτίου του 2017, γράφτηκε η τελευταία χρυσή σελίδα του. Ο Λιονέλ Μέσι βάζει την υπογραφή του σε ένα ακόμη αδιάκοπο μπρα ντε φερ ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Το πλασέ και ο πανηγυρισμός του Αργεντίνου σούπερ σταρ μέσα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου έγραψαν ιστορία και βάδισαν στο μονοπάτι του παντοτινού. Σε μία από τις πιο iconic στιγμές στην ιστορία των αναμετρήσεων. O τέλειος επίλογος της χρυσής εποχής των ντέρμπι που αναστατώνουν και διχάζουν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Από τότε, τα clasico έγιναν φτωχότερα. Σαν να χάθηκε η μαγεία των αναμετρήσεων ή τα συστατικά που τα συνθέτουν δεν ήταν στη σωστή αναλογία. Μεσολάβησαν 12 παιχνίδια. Ο απολογισμός τους; 5 νίκες η Ρεάλ, 4 η Μπαρτσελόνα και 3 παιχνίδια ισόπαλα, με 12 και 18 γκολ αντίστοιχα. Υπήρχαν εκατέρωθεν μεγάλες νίκες, αλλά ο παρανομαστής ήταν κοινός: Οι δυο υπερδυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια βρίσκονται σε πτωτική πορεία, μη θυμίζοντας τις ομάδες του πρόσφατος παρελθόντος.

 

Και αν στον «πλανήτη» Ρεάλ υπάρχει ζωή και το μέλλον μοιάζει να είναι πιο ευοίωνο, με τις κινήσεις που γίνονται στο αγωνιστικό και στο διοικητικό κομμάτι, το ίδιο δεν συμβαίνει και στην Μπαρτσελόνα. Οι Μπλαουγκράνα το περασμένο καλοκαίρι έχασαν τον άνθρωπο που συνδύασε περισσότερο από κάθε άλλον το όνομα του με την χρυσή εποχή του συλλόγου.

Αυτό θα είναι το πρώτο clasico από το 2004 που η φιγούρα του Λιονέλ Μέσι δεν θα επισκιάζει τον αγωνιστικό χώρο, είτε του Καμπ Νου, είτε του Σαντιάγκο Μπερναμπέου, ενώ στην εξίσωση μπαίνουν και τα οικονομικά προβλήματα που άφησε η διοίκηση Μπαρτομέου και ταλαιπωρούν τον σύλλογο, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο μηδέν της σύγχρονης ιστορίας του.

H αγωνιστική κατάσταση που βρίσκονται είναι μικρογραφία της γενικότερης εικόνας τους. Η Ρεάλ ναι μεν βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα, αλλά έχει και αυτή τα προβλήματα της, ενώ η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε δυσμενή μετάβαση, μετά την απώλεια του Λιονέλ Μέσι, τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο οικονομικό κομμάτι. Το clasico εξακολουθεί να είναι ένα τεράστιο ματς, αλλά δεν είναι, επί του παρόντος, μεταξύ των δύο κορυφαίων ομάδων στον κόσμο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ