Θέλτα – Μπαρτσελόνα 3-3 – Τσάβι έμπλεξες – Η τραγωδία της Μπάρτσα συνεχίζεται

Θέλτα – Μπαρτσελόνα 3-3 – Τσάβι έμπλεξες – Η τραγωδία της Μπάρτσα συνεχίζεται

Τι και αν προηγήθηκε με 0-3, η Θέλτα έκανε επικό come back,με τον Ιάγκο Άσπας να χτυπά στο τελευταίο δευτερόλεπτο και με υπέροχο σουτ να γράφει το τελικό 3-3. Έχει πολύ δουλειά να κάνει ώστε να βελτιώσει τους «μπλαουγκράνα» ο Τσάβι.

Mια διπρόσωπη Μπαρτσελόνα παρουσιάστηκε στο Βίγκο. Στο πρώτο παιχνίδι της εποχής Τσάβι οι Μπλαουγκράνα έκαναν τα πάντα σωστά στο πρώτο ημίχρονο, και όλα λάθος στο δεύτερο. Οι Καταλανοί στο πρώτο 45άλεπτο ήταν βγαλμένοι από τα όνειρα του Ισπανού τεχνικού: Καλή κυκολοφορία μπάλας, αποτελεσματική στην επίθεση, και χωρίς να απειλείται στα μετόπισθεν.

Οι Καταλανοί για ένα ημίχρονο θύμισαν κανονική Μπαρτσελόνα. Μια Μπαρτσελόνα που ήταν κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο. Την Μπαρτσελόνα που άφησε ο Τσάβι το 2015. Σημείωσαν τρία γκολ μέσα σε 29 λεπτά, ωστόσο το πρώτο μέρος σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του Ανσού Φατί, με τον Ισπανό να τραυματίζεται πριν την λήξη του ημιχρόνου, με αποτέλεσμα να γίνει αναγκαστική αλλαγή στην έναρξη του δεύτερου μέρους.

Ο νέος ηγέτης των Μπλαουγκράνα άνοιξε το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό, με τον Μπουσκέτς (18΄) να παίρνει την σκυτάλη και με ωραίο σουτ εκτός περιοχής να διαμορφώνει το 2-0. Στο 34΄ ο Mr Goal της φετινής χρονιάς για την Μπαρτσελόνα, Mέμφις Ντεπάι έκανε το 3-0 , το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Βέβαια, ένος κακού μύρια έπονται. Μετά την αλλαγή του Φάτι, οι Μπλαουγκράνα άφησαν το πόδι από το γκάζι και η Θέλτα πίστεψε στην ανατροπή. Μείωσε στο 52΄, με τον Άσπας, δείχνοντας ότι η Μπαρτσελόνα ότι θα πρέπει να κάνει μεγάλο κόπο για να φύγει με το τρίποντο. Από εκεί και πέρα, το παιχνίθι ήταν επιθετικός μονόλογος για την Θέλτα. Η ομάδα από τον Βίγκο πίεσε και εν τέλει αυτή η υπεροχή της καρποφόρησε στο 74΄, όταν ο Νολίτο με πλασέ νίκησε τον Τερ Στέγκεν για το 3-2.

Από εκεί και πέρα, ξεκίνησαν οι ροκ στιγμές του παιχνιδιού. Η Μπαρτσελόνα δεν μπορούσε να κρατήσει την κατοχή, η Θέλτα αύξηνε όλο και περισσότερο την πίεση της. Όλα έδειχναν ότι η εποχή Τσάβι θα ξεκινούσε με το δεξί, ωστόσο και πάλι ο Άσπας είχε διαφορετική άποψη, με τον Ισπανό επιθετικό να εκτελεί για δεύτερη φορά τον Τερ Στέγκεν και να δίνει τον βαθμό της ισοπαλίας στην Θέλτα, και ολοκληρώνοντας άλλο ένα καζό για τους Μπλαουγκράνα.

Πλέον, ο Τσάβι έχει την διακοπή των πρωταθλημάτων ελέω των εθνικών ομάδων για να συμμαζέψει τα πράγματα και να παρουσιάσει μια Μπαρτσελόνα στα δικά του «θέλω», κάνοντας ντεμπούτο στο ντέρμπι κόντρα στην μισητή συμπολιτίσσα Εσπανιόλ.

Θέλτα: Ντιτούρο, Μουρίγιο (69’ Νέστρο Αραούχο), Μάγιο (46’ Μπελτράν), Αϊντού, Γκαλάν, Ντένις Σουάρεθ, Τάπια (68’ Τσέρβι), Σολάρι (46’ Κέβιν Βάσκεθ), Άσπας, Νολίτο, Γκαλιάρδο

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Άλμπα, Μινγκέθα, Λενγκλέ, Έρικ Γκαρσία (46’ Αραούχο), Μπούσκετς, Ντε Γιονγκ, Νίκο Γκονζάλες (59’ Πουτς), Γκάβι (80’ Εζαλζουλί), Ντεπάι, Φάτι (46’ Μπαλντέ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ