Μυθική συμφωνία της La Liga, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αξίας 5 δις ευρώ

Μυθική συμφωνία της La Liga, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αξίας 5 δις ευρώ

Η La Liga ανακοίνωσε την πώληση των τηλεοπτικών της δικαιωμάτων για τα επόμενα πέντε χρόνια, σε μια συμφωνία που αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η ισπανική LaLiga ήρθε σε συμφωνία για την πώληση των εγχώριων τηλεοπτικών δικαιωμάτων της για τα επόμενα πέντε χρόνια στις Movistar και DAZN, έναντι 4,95 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή των δύο επαγγελματικών πρωταθλημάτων του ισπανικού ποδοσφαίρου τη Δευτέρα (13/12).

Η συμφωνία αποτελεί ρεκόρ για το ισπανικό πρωτάθλημα, καθώς το τελευταίο συμβόλαιο της LaLiga, που υπεγράφη με την Telefonica το 2018, ήταν τριετές συμβόλαιο ύψους 2,940 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η παραπάνω συμφωνία ήρθε λίγα 24ωρα μετά την έγκριση απ’ τους ισπανικούς συλλόγους την περασμένη Παρασκευή (10/12) μιας επένδυσης 1,994 δισεκατομμυρίων ευρώ από το ιδιωτικό επενδυτικό fund CVC Capital Partners, μολονότι τέσσερις σύλλογοι -συμπεριλαμβανομένων των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης- δεν ψήφισαν υπέρ.

Η συμφωνία «LaLiga Boost», θα δώσει στην CVC μερίδιο 8,2% σε μια νέα εταιρεία, που θα έχει έσοδα από τη μετάδοση της LaLiga και τα χορηγικά δικαιώματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ