Μπαρτσελόνα – The next generation και ο Γκάβι που κάνει… πλάκα (pics+vids)

Μπαρτσελόνα – The next generation και ο Γκάβι που κάνει… πλάκα (pics+vids)

Η Μασία είναι εδώ και ετοιμάζει την αντεπίθεσή της! Με τον Γκάβι μπροστάρη, η Μπαρτσελόνα έχει κάθε λόγο να ονειρεύεται ξανά.

«Ρίξτε μια ματιά σε όλους τους νεαρούς παίκτες που αναδεικνύονται. Θα μπορούσα να ονομάσω κάθε έναν από αυτούς. Πάντα με εκπλήσσει αυτό που φέρνουν αυτοί οι νέοι παίκτες στην ομάδα. Είναι το μέλλον της ομάδας, υπάρχει μια φανταστική γενιά που έρχεται», δήλωσε μετά το εντός έδρας ματς με την Έλτσε ο Τσάβι.

Μέσα στην «μαυρίλα» από την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Champions League, ο κόουτς της Μπαρτσελόνα έχει κάθε λόγο να χαμογελά και να αισιοδοξεί. Ο λόγος; Θα αναρωτηθούν πολλοί. Η γενιά της φημισμένης Μασία που έρχεται… φορτσάτη και έτοιμη να πρωταγωνιστήσει, είναι η απάντηση. Διαχρονικά, οι Μπλαουγκράνα είχαν μια από τις καλύτερες ποδοσφαιρικές ακαδημίες, με τα νέα «ταλεντάκια» να ρίχνονται από τώρα στα… βαθιά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χθεσινή (18/12) αναμέτρηση του Καμπ Νου. Σε ένα ματς που βρέθηκαν μόλις 42.000 στις εξέδρες, η ομάδα του Τσάβι έπαιξε με τη… φωτιά και την γκέλα. Παρόλα αυτά πήρε το τρίποντο, με τους μικρούς να βγαίνουν μπροστά.

Barcelona 3-2 Elche: Nico Gonzalez strikes late and Gavi scores wondergoal to grab win - Saty Obchod News

17, 19 και 22 ήταν οι ηλικίες των παικτών που σκόραραν κόντρα στην Ελτσε, διατηρώντας την Μπαρτσελόνα σε μια κοντινή απόσταση (-3) από την τετράδα που οδηγεί στο Champions League της επόμενης περιόδου. Γκάβι, Νίκο και Τζούντγκλα βρήκαν δίχτυα κόντρα στην ομάδα της Βαλένθια, χαρίζοντας (άλλη) μια νότα αισιοδοξίας στους απανταχού οπαδούς των Μπλαουγκράνα.

Ο Νίκο βρήκε δίχτυα για δεύτερο συνεχόμενο ματς, ενώ ο Τζούντγκλα, στην δεύτερη του συμμετοχή με τα μπλαουγκράνα κατάφερε να σκοράρει.

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε μια περίεργη φάση, έχοντας χάσει τον σούπερ σταρ της. Τον Λιονέλ Μέσι. Με τα χρέη να… πνίγουν τον σύλλογο και τις μεταγραφές να μοιάζουν όνειρο απατηλό, η Μπάρτσα βρίσκει στήριγμα στη νέα γενιά.

Μέχρι στιγμής και μετά από 17 αναμετρήσεις στο ισπανικό πρωτάθλημα, το 25% των γκολ της ομάδας έχει προέλθει από παίκτες που δεν έχουν ξεπεράσει το 20ο έτος της ηλικίας τους!

«Είναι ένα τέρας, γεννήθηκε για να παίζει ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές σε αυτήν την ηλικία που να έχουν τέτοια προσωπικότητα», είχε δηλώσει μετά από ματς της Εθνικής Ισπανίας ο Λουίς Ενρίκε. Φυσικά, αναφερόταν στον Γκάβι, με τον νεαρό να αποτελεί talk of the town στην Βαρκελώνη.

Η εξέλιξη του 17χρονου παίκτη είναι τρομακτική, με τη μια εξαιρετική εμφάνιση να διαδέχεται την άλλη. Με τους Πέδρι και Φατί (τα άλλα δύο ταλέντα) στα πιτς, ο νεαρός χαφ από το Λος Παλάσιος έχει πάρει στις… πλάτες του την Μπαρτσελόνα. Με τα αποτελέσματα να μιλούν από μόνα τους. Και να είναι φανταστικά.

Με 89 επαφές, 97 % ποσοστό επιτυχίας στις πάσες και αρχοντική παρουσία στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ο 17χρονος χαφ έκλεψε και πάλι την παράσταση για την Μπαρτσελόνα.

Κόντρα στην Ελτσε, άγγιξε το τέλειο. Ενα γκολ και μια ασίστ, με τον νεαρό παίκτη να βγάζει μάτια για ακόμη μια φορά. Μοναδικός και πάλι, έχοντας παράλληλα και μερικά τρομερά highlights κατά τη διάρκεια του αγώνα.

«Είναι προνόμιο να έχεις τον Γκάβι. Ο Γκάβι είναι ενθουσιασμένος με τον τρόπο που αγωνίζεται και παίζει. Για έναν προπονητή, αυτό είναι ανεκτίμητης αξίας», δήλωσε ο Τσάβι, στάζοντας… μέλι για τον ταλαντούχο παίκτη των Καταλανών.

Μάλιστα, ο 17χρονος πρόσθεσε το όνομά του και σε ένα άλλο ιδιαίτερο στατιστικό, καθώς με το γκολ κόντρα στην Ελτσε, έγινε ο τρίτος νεαρότερος σκόρερ της Μπαρτσελόνα στην La Liga.

Παράλληλα, ο 17χρονος μέσος των Καταλανών απολαμβάνει την… κορυφή στα κορυφαία πέντε πρωταθλήματα.

Το μέλλον είναι… εδώ για την Μπαρτσελόνα και είναι χαρακτηριστικό, πως κόντρα στην ομάδα της Βαλένθια, οι 8 από τους 14 παίκτες που αγωνίστηκαν, προέρχονται από την Μασία. Γκαρσία, Μπούσκετς, Πουτζ, Άλμπα, Γκάβι, Νίκο, Εζαλζούι και Μπαλντέ δείχνουν τον δρόμο και στους υπόλοιπους.

«Η απόδοση των παικτών Γκάβι, Τζούντγκλα, Αμπντέ και Νίκο απέναντι στην Έλτσε ήταν απλά θεαματική. Οδήγησαν την ομάδα με τον ενθουσιασμό τους και πέτυχαν τα τρία γκολ που έδωσαν έναν θρίαμβο. Ήταν συναρπαστικό να βλέπεις πώς το Camp Nou παραδόθηκε στη δουλειά αυτών των παιδιών που νιώθουν τα χρώματα, σέβονται τη φανέλα, αγαπούν τη Μπάρτσα. 

Αποτελούν παράδειγμα για πολλούς που δεν αξίζουν να φορούν μπλαουγκράνα. Αυτά τα παιδιά (μαζί με τον Πέδρι και τον Φάτι) είναι οι πυλώνες πάνω στους οποίους ο Τσάβι πρέπει να χτίσει το νέο του έργο», υπογραμμίζουν με νόημα στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου.

Και πράγματι, έτσι είναι. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι νεαροί βάζουν τα… γυαλιά σε πολλούς μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες. Με το κεφάλι κάτω και τα πόδια προσγειωμένα στο χορτάρι, συνεχίζουν απτόητοι τη δουλειά που τους έχει ανατεθεί. Για κάθε… Ντεμπελέ, θα υπάρχει πάντα ένας Γκάβι που θα κλείνει στόματα. Τελικά, υπάρχει ελπίδα στον πλανήτη Μπαρτσελόνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ