Μπαρτσελόνα – Τόρες – Μια συνεργασία win-win

Μπαρτσελόνα – Τόρες – Μια συνεργασία win-win

Η Μπαρτσελόνα, ο Τόρες και μια συνεργασία που θα έχει οφέλη και για τις δυο πλευρές.

Αγαπημένο σπορ (και τον χειμώνα) οι μεταγραφές και η Μπαρτσελόνα προτού κλείσει το έτος ενεργοποίησε «βόμβα» με την απόκτηση του Φεράν Τορές. Η πρώτη μεταγραφή στην εποχή Τσάβι, η οποία κατευθύνεται προς στον σωστό δρόμο. Μία προσωπική επιλογή του Καταλανού προπονητή, για το project που θέλει να εφαρμόσει στο Καμπ Νου. Ένα project που δειλά-δειλά έχει μπει σε εφαρμογή από την ημέρα που ανέλαβε τους Μπλαουγκράνα, αλλά ακόμη είναι ελλιπές.

Η Μπαρτσελόνα ήταν σε αναζήτηση επιθετικού μετά τους τραυματισμούς των Ντεπάι και Φάτι αλλά και την αποχώρηση του Σέρχιο Αγουέρο από την ενεργό δράση, βρίσκοντας στο πρόσωπο του Φεράν Τόρες τον κατάλληλο άνθρωπο να σηκώσει το βάρος της επίθεσης. Μια συνεργασία που την επιθυμούσαν διακαώς και οι δυο πλευρές. Από την μια ο Ισπανός επιθετικός επιθυμούσε τον επαναπατρισμό του, ενώ οι Μπλαουγκράνα έβγαλαν από τα ταμεία τους 55+10 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του.

Η μεταγραφή του Τόρες μόνο κέρδη έχει να αποφέρει στην Μπαρτσελόνα .Στο μυαλό του Τσάβι, είναι ο ιδανικός παίκτης για την επίθεση. Ήταν διακαής πόθος του. Ο άλλοτε παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή Ισπανού ποδοσφαιριστή στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, με τον 21άχρονο επιθετικό να επιστρέφει στην La Liga, μετά από ενάμιση χρόνο στην Premier League.

Οι Μπλαουγκράνα ήθελαν ένα παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Τόρες. Καλή τεχνική κατάρτιση, ταχύτητα με την μπάλα στα πόδια, εκτελεστική δεινότητα. Ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να δημιουργήσει τόσο για τον εαυτό του, όσο και για τους συμπαίκτες του. Μπορεί να αγωνιστεί ως δεξί εξτρέμ, ακόμα και ως ψευτοεννιάρι, έχοντας αγωνιστεί σε αυτές τις θέσεις υπό τις οδηγίες των Πεπ Γκουαρντιόλα και Λουίς Ενρίκε.

Στην Μάντσεστερ Σίτι ως «νέος Σίλβα»…

Αν και αρχικά ασχολήθηκε, με το ποδόσφαιρο σάλας, μπήκε στις ακαδημίες της Βαλένθια στην ηλικία των έξι ετών. Πρώτη φανέλα ήταν το «6» του Μεντιέτα, αλλά αργότερα φόρεσε την φανέλα με το «7» στην πλάτη λόγω του Νταβίντ Βίγια. Λίγα χρόνια αργότερα, θα «καλούταν» να αντικαταστήσει το κενό που είχε αφήσει ένας άλλος Νταβίντ.

Στην Μάντσεστερ Σίτι έπαιξε ελάχιστα. Επωμίστηκε την ταμπέλα του «νέου Νταβίντ Σίλβα», μετά την αποχώρηση του Ισπανού θρύλου των Πολιτών αλλά δεν πρόλαβε να δείξει όλες τις αρετές του. Αγωνίστηκε σε 43 παιχνίδια, σημειώνοντας 16 γκολ και 5 ασίστ, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την Μπαρτσελόνα να βγάλει από τα ταμεία της 55 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει.

Χάρη στο ποδόσφαιρο σάλας έμαθε να αλλάζει γρήγορα την μπάλα και να κινείται ταχύτατα για να βρει κενούς χώρους. Στοιχείο που θέλει να βλέπει στην δική του Μπαρτσελόνα ο Τσάβι. Στοιχείο που ήταν έντονο και στην Μπαρτσελόνα του Πεπ, όταν είχε στην αιχμή του δόρατος τον Νταβίντ Βίγια.

Στην παρούσα κατάσταση, η συμφωνία είναι win-win για την Μπαρτσελόνα και τον Τόρες. Ο Ισπανός επιθετικός δεν είχε αρκετό χρόνο συμμετοχής αυτή την σεζόν στην Μάντσεστερ Σίτι , ενώ οι Μπλαουγκράνα προσθέτουν έναν ποδοσφαιριστή κομμένο και ραμμένο για το τι θέλει να παρουσιάσει ο Τσάβι στο επιθετικό τρίτο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ