Ρονάλντο «Μπενζεμά ο καλύτερος επιθετικός – Η European Super League θα επιστρέψει»

Ρονάλντο «Μπενζεμά ο καλύτερος επιθετικός – Η European Super League θα επιστρέψει»

O Ρονάλντο έδωσε συνέντευξη στο κανάλι του Κρίστιαν Βιέρι κι ανέδειξε τον Καρίμ Μπενζεμά ως τον καλύτερο επιθετικό την τρέχουσα περίοδο, ενώ προειδοποίησε για επιστροφή της European Super League

Ο Ρονάλντο ήταν καλεσμένος στο κανάλι του Κρίστιαν Βιέρι και ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός. Μίλησε για τον καλύτερο φορ αυτή τη στιγμή, δίνοντας τον ρίτλο στον Καρίμ Μπενζεμά, είπε τη γνώμη του για τον Μέσι, ενώ αναφέρθηκε και σε παίκτες που βλέπει να μοιάζουν σε εκείνον.

Φρόντισε να ρίξει και την δική του προειδοποίηση, λέγοντας ότι η European Super League δεν έχει πει την τελευταία της λέξη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το πότε συνειδητοποίησε πως ήταν μοναδικός:

«Σαν παιδί ήμουν δυνατότερος από τους υπόλοιπους της ηλικίας μου. Σκόραρα αφού είχα περάσει τρεις ή τέσσερις αντιπάλους. Αυτό είναι κάτι που δεν μαθαίνεται στην προπόνηση. Στο ποδόσφαιρο της γενιάς μου η προπόνηση ήταν πολύ πίσω. Ευτυχώς τα πράγματα άλλαξαν με την πάροδο των χρόνων».

Για τον Μέσι:

«Είναι φανταστικός. Έχει δύναμη, ταχύτητα και αντοχή. Είναι πεινασμένος για γκολ, ενώ, όπως και οι υπόλοιποι της γενιάς του, είναι είδωλο και εκτός γηπέδων. Κάτι που εμείς δεν ήμασταν. Αν είχαμε το μυαλό που έχουν Μέσι και Ρονάλντο τώρα, θα είχαμε βάλει τα διπλά γκολ από όσα βάλαμε».

Για τον Νεϊμάρ και το αν θα καταφέρει όσα κατάφερε αυτός με την Εθνική Βραζιλίας:

«Εύχομαι να μπορέσει να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Όσον αφορά τα νούμερα, έχει ξεπεράσει τόσο εμένα, όσο και τους Ζίκο, Ρομάριο. Πλέον, είναι μόλις πέντε γκολ μακριά από το να ξεπεράσει και τον Πελέ. Τον αγαπώ, σκοράρει πολύ. Πάντα θα υπάρχουν εκείνοι που θα του ασκούν κριτική, λόγω της εξωγηπεδικής του ζωής και των λίγων ατομικών διακρίσεων».

Για το ποιος είναι ο καλύτερος επιθετικός αυτή την στιγμή:

«Κατά την γνώμη μου, είναι ο Μπενζεμά, με τον Λεβαντόφσκι πολύ κοντά του. Ο Χάλαντ είναι πολύ δυνατός και ίσως να γίνει ο κορυφαίος, αλλά αυτή την στιγμή δεν έχει την τεχνική των άλλων δύο».

Για τον Εμπαπέ:

«Είναι πολύ δυνατός, ενώ έχει τρομερή ταχύτητα και ψυχραιμία στα τελειώματά του. Αυτά θα τον οδηγήσουν στην κορυφή. Διάβασα τα νέα, ότι θα πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης και θα βγάζει 50 εκατ. τον χρόνο. Ζήσαμε την λάθος εποχή (σ.σ. γέλια).

Η βιομηχανία του ποδοσφαίρου μεγαλώνει τόσο πολύ, που είναι λογικό οι σταρ να πληρώνονται όλο και περισσότερα λεφτά. Αν είναι έτσι η κατάσταση σήμερα, αυτό οφείλεται στο ότι υπήρξαμε εμείς για να εμπνεύσουμε αυτούς τους νέους αστέρες».

Για την European Super League:

«Αργά ή γρήγορα, θα συμβεί. Το ποδόσφαιρο εξελίσσεται, βελτιώνεται και κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξει. Οι κορυφαίοι σύλλογοι θέλουν όλο και περισσότερα έσοδα, έτσι ώστε να πληρώσουν ποδοσφαιριστές που κοστίζουν όλο και περισσότερο. Η European Super League θα επιστρέψει.

Όχι με τη μορφή που παρουσιάστηκε, αυτό θα ήταν καταστροφή. Αλλά θα επιστρέψει. Δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των ηγετών του ποδοσφαίρου έτσι ώστε να βελτιωθεί η βιομηχανία του ποδοσφαίρου. Δεν καταλαβαίνω γιατί FIFA, UEFA και τα πρωταθλήματα δεν συζητούν για να βρουν λύσεις».

Για τον… επόμενο Ρονάλντο:

«Ο Έντρικ. Είναι ένας 15χρονος με απίστευτο ταλέντο. Πρέπει όμως να περιμένουμε και να δούμε πως θα εξελιχθεί ως επαγγελματίας. Υπάρχει και άλλος ένας, ο Κάιο από τη Σάο Πάολο, νομίζω γεννημένος το 2004».

Για το πότε ήταν καλύτερος, με την Μπαρτσελόνα ή με την Ίντερ:

«Δεν είμαι σίγουρος ότι ήμουν καλύτερος με την Μπαρτσελόνα, διότι εκείνη την εποχή ήταν ευκολότερο να παίζεις στην Ισπανία. Στην Ιταλία, θυμάμαι, έπαιζα με αντιπάλους που με ακολουθούσαν ακόμα και όταν έπινα νερό.

Ήταν δύο χρόνια τα οποία ελπίζω ο κόσμος να τα απόλαυσε όσο τα απόλαυσα και εγώ. Ακόμα με σταματάνε στον δρόμο εξαιτίας των όσων κατάφερα τότε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ