Το «μαγικό ραβδάκι» του Τσάβι και ο Πέδρι που… τρελαίνει κόσμο (pics)

Το «μαγικό ραβδάκι» του Τσάβι και ο Πέδρι που… τρελαίνει κόσμο (pics)

Η Μπαρτσελόνα είναι και πάλι εδώ, με τον Τσάβι να την... απογειώνει!

«H Μπαρτσελόνα ήρθε σε συμφωνία με τον Τσάβι Ερνάντεθ για να γίνει ο πρώτος προπονητής της για το υπόλοιπο της χρονιάς και για δύο ακόμα σεζόν», ανακοίνωνε στις 6 Νοεμβρίου η Μπάρτσα. Και μόλις λίγους μήνες μετά, ο 42χρονος τεχνικός έχει καταφέρει να βάλει τη σφραγίδα του στην ομάδα της Βαρκελώνης.

Η Μπαρτσελόνα πετάει «φωτιές» το τελευταίο διάστημα. Βρίσκεται σε διαρκή ανοδική πορεία, με το ένα… πάρτι να διαδέχεται το άλλο. Τελευταία που παραδόθηκε στις ορέξεις των θαυματουργών Μπλαουγκράνα ήταν η Αθλέτικ Μπιλμπάο. Σβηστά τέσσερα γκολ, με τους Βάσκους να φεύγουν με σκυμμένο το κεφάλι από το Καμπ Νου.

Το μαγικό ραβδάκι του Τσάβι αποδίδει, με την Μπαρτσελόνα να παίρνει αυτό που θέλει, παίζοντας και ωραίο ποδόσφαιρο. Στα τρία τελευταία ματς, οι Μπλαουγκράνα έχουν σκοράρει 12 γκολ, θυμίζοντας την ομάδα του παρελθόντος. Που σάρωσε τα πάντα στον διάβα της.

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ο Τσάβι έχει καταφέρει να αλλάξει το κλίμα στην Βαρκελώνη. Ο 42χρονος τεχνικός έφερε ξανά όραμα και ελπίδα στην ομάδα, με τα αποτελέσματα να κάνουν γρήγορα την εμφάνισή τους. Οι Μπλαουγκράνα κάνουν πλέον πορεία πρωταθλητισμού, τρυπώνοντας στην τετράδα της La Liga. Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα στο 2022, έχουν τους περισσότερους βαθμούς στο ισπανικό πρωτάθλημα. Παράλληλα, η αρμάδα του Τσάβι σκορπάει τον τρόμο και επιθετικά, καθώς μετά τη Λίβερπουλ (31), έχει σκοράρει τα περισσότερα γκολ σε όλη την Ευρώπη (28).

Την απογείωσαν οι μεταγραφές

Στο μεταγραφικό παράθυρο του Ιανουαρίου, ο Λαπόρτα έκανε όλα τα… χατίρια στον Τσάβι. Μεταγραφικές ενέσεις ποιότητας σε καίριες θέσεις, με τα αποτελέσματα να κάνουν γρήγορα την εμφάνισή τους.

Ο τεχνικός της Μπάρτσα έχει καταφέρει να πάρει πολύτιμες βοήθειες από όλα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του συλλόγου.

Αναμφίβολα, την παράσταση κλέβει μέχρι στιγμής ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Άλλος άνθρωπος ο Γκαμπονέζος, έχει πάρει από το… χεράκι την Μπάρτσα. O 32χρονος επιθετικός προσαρμόστηκε γρήγορα στα νέα δεδομένα και μέχρι στιγμής μετράει 5 γκολ σε 6 ματς.

Image

Φεράν Τόρες, Αντάμα Τραορέ και Ντάνι Άλβες συμβάλλουν τα μέγιστα στην προσπάθεια των Καταλανών, με τους αριθμούς τους να μαρτυρούν πολλά.

Μετρ των ασίστ (4) ο πρώην άσος της Γουλβς, ταλαιπωρεί με τις κινήσεις του όποιον αμυντικό βρει μπροστά του. Σε εξαιρετική κατάσταση και ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι, που κουμπώνει ιδανικά στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα.

Ενας Πέδρι να τον… πιεις στο ποτήρι

«Ο Πέδρι μού θυμίζει τον Αντρές Ινιέστα. Είναι απλά μαγικός. Πριν από αυτόν δεν είχα δει άλλα ταλέντα στο επίπεδό του. Είναι εκπληκτικός», δήλωσε ενθουσιασμένος μετά το τέλος του ματς με την Μπιλμπάο ο Τσάβι.

Για ακόμη μια φορά, ο τεχνικός της Μπάρτσα έβγαλε το… καπέλο στο νέο μεγάλο ταλέντο της ομάδας. Κόντρα στους Βάσκους, ο 19χρονος ήταν και πάλι εκπληκτικός. Ουσιαστικά, άλλη μια μέρα στη δουλειά για το next best thing του ισπανικού ποδοσφαίρου. Που άφησε τους πάντες… άφωνους με την ντρίπλα στην αναμέτρηση της Κυριακής.

O νεαρός αποτελεί talk of the town στη Βαρκελώνη, με τις συνεχόμενες φοβερές εμφανίσεις του. Οι συγκρίσεις με τον Ινιέστα πέφτουν… βροχή και ο Πέδρι αποδεικνύει συνεχώς πως το μέλλον του ανήκει.

Σεμνά και ταπεινά, ο Τσάβι συνεχίζει την καλή δουλειά στην Μπαρτσελόνα. Ο 42χρονος κάνει τους οπαδούς των Μπλαουγκράνα να ονειρεύονται ξανά. Με τις κατάλληλες προσθήκες το καλοκαίρι, οι Καταλανοί ευελπιστούν να επιστρέψουν στην κορυφή.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ