Τι συνδέει τον Αλάμπα με τον Ίβανσιτς και τον… Ολυμπιακό

Τι συνδέει τον Αλάμπα με τον Ίβανσιτς και τον… Ολυμπιακό

Ο Νταβίντ Αλάμπα κατέκτησε το 11ο πρωτάθλημα στην καριέρα του με τη Ρεάλ και είναι με διαφορά ο πολυνίκης Αυστριακός, σε μια λίστα που έχει έντονο άρωμα από... Ελλάδα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος το βράδυ του Σαββάτου και μαθηματικά, επικρατώντας με 4-0 της Εσπανιόλ στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου και στέφθηκε πρωταθλήτρια για 35η φορά.

Ο Νταβίντ Αλάμπα που μεταγράφηκε πέρσι από την Μπάγερν στη βασίλισσα μεγάλωσε ακόμη μεγαλύτερο το εντυπωσιακό σερί που έχει με κατακτήσεις πρωταθλημάτων, καθώς έφτασε τα 11, κάτι που τον κάνει αυτόματα τον πιο πετυχημένο Αυστριακό ποδοσφαιριστή όλων των εποχών.

Ο Αλάμπα που έχει 10 πρωταθλήματα με την Μπάγερν Μονάχου, κατέκτησε ακόμη ένα φέτος με τη Ρεάλ και συνεχίζει να γράφει ιστορία στο αυστριακό ποδόσφαιρο, καθώς ο δεύτερος στη λίστα είναι ο Αλεξάνταρ Ντράγκοβιτς, ο οποίος έχει 6 πρωταθλήματα στην καριέρα του, με τη Βασιλεία και την Ντιναμό Κιέβου.

Ο τρίτος στην ιδιαίτερη αυτή λίστα είναι ένας πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, ο Πίτερ Πετρίδης, ο οποίος αγωνίστηκε στο λιμάνι την περίοδο 1971-75 και κατέκτησε τρεις σερί τίτλους με τους ερυθρόλευκους (1974, 1975, 1976). Ο παλαίμαχος κεντρικός αμυντικός στέφθηκε πρωταθλητής, ενώ συνολικά μέτρησε 80 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό σκοράροντας μάλιστα και 12 τέρματα, ενώ ήταν και διεθνής με την εθνική ομάδα της Αυστρίας (7 συμμετοχές).

Αξίζει να σημειωθεί πως στη λίστα αυτή περιλαμβάνεται ακόμη ένας ποδοσφαιριστής που πέρασε από τα ελληνικά γήπεδα και πιο συγκεκριμένα από τον Παναθηναϊκό. Ο λόγος για τον Αντρέας Ίβανσιτς, ο οποίος έχει κατακτήσει δυο τίτλους στην καριέρα του με τους Σιάτλ Σάουντερς το 2016 και τη Βικτόρια Πλζεν το 2018.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ