Η La Liga ανακοίνωσε απώλειες 892 εκατ. ευρώ την σεζόν 2020/21, λόγω Covid-19

Η La Liga ανακοίνωσε απώλειες 892 εκατ. ευρώ την σεζόν 2020/21, λόγω Covid-19

Είναι η πρώτη φορά από το 2012 που το ισπανικό πρωτάθλημα σημείωσε απώλειες, αν και η LaLiga αναμένει να ανακάμψει πλήρως σε δύο σεζόν.

Οι επαγγελματικοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της Ισπανίας παρουσίασαν απώλειες 892 εκατομμυρίων ευρώ κατά την περίοδο 2020-21, καθώς η πανδημία του Covid-19 δεν επέτρεψε πωλήσεις εισιτηρίων, ενώ είχε και ως συνέπεια τη μεγάλη μείωση στις μετακινήσεις παικτών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η LaLiga.

Είναι η πρώτη φορά από το 2012 που το ισπανικό πρωτάθλημα σημείωσε απώλειες, αν και η LaLiga αναμένει να ανακάμψει πλήρως σε δύο σεζόν. «Η προοπτική για την τρέχουσα σεζόν 2021-22 είναι ότι θα είναι η αρχή της ανάκαμψης, όταν θα ξεπεράσουμε το φράγμα των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ σε έσοδα», ανέφερε η LaLiga σε ανακοίνωσή της.

Οι ισπανικοί σύλλογοι κατέγραψαν συνολικά έσοδα 3,8 δισεκατομμυρίων ευρώ τη σεζόν 2020-21, 24,1% λιγότερα από την προηγούμενη που επίσης επηρεάστηκε, σε μικρότερο βαθμό, από την πανδημία Covid-19.

Το ήμισυ της μείωσης των εσόδων οφειλόταν στη μαζική μείωση των μεταγραφών παικτών. Οι ισπανικοί σύλλογοι επένδυσαν μόνο 547 εκατομμύρια ευρώ σε παίκτες το 2020-21 σε σύγκριση με τα 1,533 δισεκατομμύρια ευρώ που καταβλήθηκαν την προηγούμενη σεζόν. Μόνο τα οικονομικά δεινά της Μπαρτσελόνα αντιπροσώπευαν το 56% των καθαρών ζημιών του πρωταθλήματος προ φόρων, σύμφωνα με το Reuters.

Η Goldman Sachs, η οποία είχε συμφωνήσει να δανείσει 595 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει στην αναδιάρθρωση του χρέους του συλλόγου τον Αύγουστο, θα χρηματοδοτήσει την ανακαίνιση του γηπέδου βάσει ενός 35ετούς σχεδίου, συμπεριλαμβανομένης μιας αρχικής πενταετούς περιόδου χάριτος.

Η Μπαρτσελόνα είναι ένας από τους πέντε συλλόγους στις δύο κορυφαίες κατηγορίες που εξαιρούνται από μια συμφωνία 1,994 δισεκατομμυρίων ευρώ που υπέγραψε η LaLiga με τον κολοσσό CVC Capital Partners τον Δεκέμβριο, την πρώτη επενδυτική συμφωνία του είδους της σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ