Έχετε καταλάβει πόσο τραγική είναι η (οικονομική) κατάσταση της Μπαρτσελόνα;

Έχετε καταλάβει πόσο τραγική είναι η (οικονομική) κατάσταση της Μπαρτσελόνα;

Παρά τις νέες χορηγικές συμφωνίες, την πώληση ενός σημαντικού ποσοστού της Barca Studios και του μεγάλου deal με την CVC η Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται να παραχωρήσει έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές της για να «ορθοποδήσει»...

«Βόμβα»… σχεδόν από το πουθενά έριξαν χθες τα Μέσα της Βαρκελώνης. Παρότι τις τελευταίες εβδομάδες οι Ισπανοί μιλούσαν για ένα έντονο «φλερτ» ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον Φρένκι Ντε Γιόνγκ, ο Τσάβι ανέφερε συνεχώς πως ο Ολλανδός πρόκειται για ένα βασικό «γρανάζι» της ομάδας το οποίο δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να χάσει.

Κι όμως. Ο Ντε Γιόνγκ ο οποίος θέλει επίσης να συνεχίσει στο «Καμπ Νόου», ετοιμάζεται να μετακομίσει στην Αγγλία και να γίνει κάτοικος Μάντσεστερ, φορώντας τη φανέλα της Γιουνάιτεντ.

Σύμφωνα με τα Μέσα της Βαρκελώνης και τον Ζεράρ Ρομέρο που θεωρείται από τους πιο αξιόπιστους δημοσιογράφους στα θέματα της Μπαρτσελόνα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση του Φρένκι Ντε Γιόγνκ, καθώς φέρεται να έχει κάνει μια πρόταση ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ στους «μπλαουγκράνα», οι οποίοι έχουν δώσει το «πράσινο» φως έτσι ώστε να προχωρήσει η υπόθεση όσο πιο σύντομα γίνεται.

Πρόκειται για μια «αναγκαστική» πώληση, καθώς ο Ντε Γιόνγκ θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα αυτή τη στιγμή.

Τα οικονομικά δεδομένα του κλαμπ ωστόσο δεν αφήνουν περιθώρια. Παρά τις νέες χορηγικές συμφωνίες, την πώληση ενός σημαντικού ποσοστού της Barca Studios και του μεγάλου deal με την CVC η Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται να παραχωρήσει έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές της για να «ορθοποδήσει»…

Τι και αν πριν από λίγες εβδομάδες ανακοινώθηκε το τεράστιο deal με την Spotify; Τι και αν έχει στα σκαριά νέα χορηγική συμφωνία για τα μανίκια της φανέλας;

Τι και αν έχει βγάλει στο «σφυρί» το 49% των δικαιωμάτων της Barca Studios, έχοντας μάλιστα συμφωνήσει και την ιδιωτική εταιρεία μετοχών της CVC Capital Partners για να βάλει επιπλέον 300 εκατομμύρια στα ταμεία της; Η Μπαρτσελόνα διανύει μια από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας της, όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι, καθώς παρά τα σχεδόν 700 εκατομμύρια που θα «καπαρώσει» από όλα τα παραπάνω, οι συνθήκες την υποχρεώνουν να… στείλει τον Ντε Γιόνγκ στο Μάντσεστερ.

Φυσικά, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης σε αυτό το έχει η προηγούμενη διοίκηση, που είχε «κεφάλι» τον Μπαρτομέου, ο οποίος ουσιαστικά «διέλυσε» τα όρια των οικονομικών δεδομένων του κλαμπ, σπαταλώντας απίθανα ποσά για παίκτες που ούτε καν… ακούμπησαν.

Έτσι, σχεδόν έναν χρόνο μετά τον Λιόνελ Μέσι, ο Φρένκι Ντε Γιόνγκ γίνεται ο δεύτερος πρωτοκλασάτος ποδοσφαιριστής που «πληρώνει» το… τίμημα αυτό. Ο Ζουάν Λαπόρτα υποχρεώνεται να παραχωρήσει έναν «θησαυρό» για να ισορροπήσει όσο γίνεται τα οικονομικά της Μπαρτσελόνα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ