Τα μέλη της Μπαρτσελόνα αποφάσισαν την αναγέννηση του συλλόγου: Μέχρι και 800 εκατ. ευρώ στα ταμεία (pics, vid)

Τα μέλη της Μπαρτσελόνα αποφάσισαν την αναγέννηση του συλλόγου: Μέχρι και 800 εκατ. ευρώ στα ταμεία (pics, vid)

Ιστορική μέρα η Πέμπτη (16/6) για την Μπαρτσελόνα αφού τα μέλη του συλλόγου υπερψήφισαν την πρόταση της διοίκησης Λαπόρτα για πώληση του 49,9% των εμπορικών δικαιωμάτων του συλλόγου, αλλά και του 25% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Μία άλλη μέρα φαίνεται πως ξημερώνει στην Μπαρτσελόνα, η οποία μπορεί να ονειρεύεται ξανά μετά από μία μαύρη περίοδο σε οικονομικό και αγωνιστικό επίπεδο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η διοίκηση των Καταλανών είχε συγκαλέσει για την Πέμπτη (16/6) έκτακτη Γενική Συνέλευση όπου 4.478 μέλη του συλλόγου θα… έπαιρναν την τύχη του κλαμπ στα χέρια τους. Για την ακρίβεια, τα συγκεκριμένα μέλη θα έπρεπε να εγκρίνουν ή όχι, μέσω της ψήφου τους, την πώληση του 49,9% της εταιρίας που σχετίζεται με τα πνευματικά δικαιώματα της Μπαρτσελόνα και την εκχώρηση του 25% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της La Liga για 25 χρόνια.

Το αποτέλεσμα; Τα μέλη του συλλόγου υπερψήφισαν και τις δύο προτάσεις, με αποτέλεσμα να αναμένεται να μπουν άμεσα περίπου 800 εκατ. ευρώ στα ταμεία της Μπαρτσελόνα και να λύσουν τα μεγάλα οικονομικά της προβλήματα. Συγκεκριμένα, μέρος στην ψηφοφορία πήραν τελικά λίγο περισσότερα από 600 μέλη και η πρώτη πρόταση πέρασε με 568 υπέρ και κατά 65 (13 τα λευκά), ενώ η δεύτερη με 494 υπέρ και 62 κατά (13 λευκά).

Από τη συμφωνία για τα πνευματικά δικαιώματα με την πώληση του 49,9% από το «BLM» (Barca’s Licensing and Merchandising) η Μπάρτσα θα βάλει στα ταμεία της ένα ποσό μεταξύ 200 και 300 εκατ. ευρώ ενώ από εκείνη για τα τηλεοπτική της δικαιώματα θα εισπράξει τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ για κάθε 10%. Συνολικά δηλαδή οι «μπλαουγκράνα» θα λάβουν περίπου 800 εκατ. ευρώ που οδηγούν στην αναγέννηση του συλλόγου.

Όσο για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα; Η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να ανακοινώσει ποια από τις δύο συμφωνίες θα ενεργοποιήσει πρώτη, χωρίς να αποκλείεται να προχωρήσει ταυτόχρονα και τις δύο. Ο πρώτος στόχος είναι να μπουν τα χρήματα πριν τις 30 Ιουνίου ώστε να κλείσει η σεζόν κερδοφόρα αφού τον τελευταίο χρόνο είχαν καταγραφεί ζημίες ύψους 480 εκατ. ευρώ.

Μόλις συμβεί αυτό και μπουν όλα σε μία σειρά, η Μπαρτσελόνα θα βάλει για τα καλά μπρος τον αγωνιστικό σχεδιασμό όπου ο Τσάβι θα έχει μέχρι και 300 εκατ. ευρώ στα χέρια του για μεταγραφές. Έτσι θα μπορέσει να τελειώσει θετικά το σίριαλ με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, να κλείσει ανοιχτά θέματα όπως για παράδειγμα αυτό της ανανέωσης του Γκάβι που… σερνόταν εδώ και καιρό ενώ δεν θα χρειαστεί να βγάλει στο σφυρί παίκτες, βλέπε Ντε Γιονγκ.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη που συμμετείχαν και ψήφισαν. Εχουμε λειτουργήσει δημοκρατικά και αυτό μας εξυψώνει ως σύλλογο. Αποφασίσαμε για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα ώστε να λύσουμε το παρόν και να εγγυηθούμε το μέλλον της Μπαρτσελόνα», ήταν μεταξύ άλλων το μήνυμα του Τζοάν Λαπόρτα προς τον κόσμο του συλλόγου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ