Οι εθνικές απειλούν όλη τη σεζόν της Μπαρτσελόνα (pics)

Οι εθνικές απειλούν όλη τη σεζόν της Μπαρτσελόνα (pics)

Μια εβδομάδα διακοπής, ήταν αρκετή για να δημιουργήσει προβλήματα στην Μπαρτσελόνα και τον Τσάβι ο οποίος βλέπει τις εθνικές να απειλούν την ομάδα του...

Δυναμικά και ακριβώς όπως περίμεναν οι περισσότεροι (μετά το φοβερό μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού), έχει ξεκινήσει η σεζόν για την Μπαρτσελόνα.

Οι «μπλαουγκράνα» παραμένουν αήττητοι στο πρωτάθλημα, βρίσκονται μόλις στο -2 από την κορυφή και τη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς οι προσθήκες που έκανε δείχνουν να την έχουν ανεβάσει αισθητά επίπεδο, κάτι που φάνηκε και στο πρώτο πολύ μεγάλο παιχνίδι της χρονιάς, στο Μόναχο απέναντι στην Μπάγερν, παρότι στο τέλος ηττήθηκε.

Διαβάστε επίσης: Σκόραρε ο Χάμες στη φιλική νίκη της Κολομβίας κόντρα στη Γουατεμάλα (vid)

Ό,τι έχει χτίσει ωστόσο σε αυτό το ξεκίνημα, κινδυνεύει να διαλυθεί μέσα σε μόλις έναν μήνα. Μοιάζει υπερβολικό, ωστόσο οι αναμετρήσεις που έχει η Μπαρτσελόνα μέσα στον Οκτώβρη είναι ικανές για να καθορίσουν σε έναν μεγάλο βαθμό και τη συνέχεια της αγωνιστικής περιόδου.

Ο λόγος έχει να κάνει με το βαρύ πρόγραμμα και τον βαθμό δυσκολίας των αγώνων που έχει μέσα σε αυτόν τον μήνα η ομάδα του Τσάβι. Η Μπαρτσελόνα έχει τα διπλά παιχνίδια με την Ίντερ για τους ομίλους του Champions League, έχει να ταξιδέψει στη Μαδρίτη και στο «Μπερναμπέου» για το clasico με τη Ρεάλ, έχει παιχνίδια με τη Βιγιαρεάλ, την Μπιλμπάο του Βαλβέρδε και τη Βαλένθια, ενώ στο τέλος του μήνα θα φιλοξενήσει και την Μπάγερν στο «Καμπ Νόου».

Μεγάλο ρόλο θα «παίξουν» φυσικά τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η τωρινή διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων. Μέσα σε σχεδόν 24 ώρες ο Τσάβι είδε να τραυματίζονται 4-5 ποδοσφαιριστές του. Παίκτες τους οποίους ο Καταλανός τους θεωρεί «κλειδιά» για τη φετινή χρονιά.

Τα άσχημα νέα ξεκίνησαν με τον Ζιλ Κουντέ. Ο Γάλλος τραυματίστηκε με την πατρίδα του και όπως αναφέρουν τα ισπανικά Μέσα, ότι θα μείνει τουλάχιστον για έναν μήνα εκτός, κάτι που σημαίνει πως δεν αποκλείεται να μην αγωνιστεί με τα «μπλαουγκράνα» μέχρι και το τέλος του Μουντιάλ.

Για τον Ρόναλντ Αραούχο η συγκεκριμένη εξέλιξη μοιάζει δεδομένη. Ο Ουρουγουανός υπέστη θλάση στο τελευταίο παιχνίδι με την εθνική του ομάδα και μάλιστα τη δεδομένη στιγμή υπάρχει ακόμα και το ενδεχόμενο να απουσιάσει από τα γήπεδα του Κατάρ.

Στα «πιτς» για περίπου δύο εβδομάδες θα μείνει και ο Μέμφις Ντεπάι, ο οποίος χρειάστηκε επίσης να αποχωρήσει στο τελευταίο παιχνίδι που έδωσε με την Ολλανδία. Με ενοχλήσεις αναμένεται να επιστρέψουν στη Βαρκελώνη και οι Ντεμπελέ, Ντε Γιόνγκ, οι οποίοι πάντως φαίνεται πως έχουν γλιτώσει τα χειρότερα και απλώς ταλαιπωρούνται από το υπερφορτωμένο πρόγραμμα.

Ο Τσάβι γνωρίζει ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή αυτή τη στιγμή, καθώς έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το πρόγραμμα λόγω του Μουντιάλ, ο Οκτώβρης είναι ο πιο σημαντικός μήνας της σεζόν, με την Μπαρτσελόνα να δίνει μάλιστα και τα πιο δύσκολα παιχνίδια μέσα στο συγκεκριμένο διάστημα.

Αγώνες τους οποίους θα πρέπει να τους δώσει δεδομένα χωρίς τους δύο καλύτερους αμυντικούς της, με τους Καταλανούς να κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα περισσότερους ποδοσφαιριστές εάν οι τραυματισμοί των υπολοίπων αποδειχθούν σοβαρότεροι.

Όλα αυτά, λίγες μόλις ημέρες αφού αποχώρησαν από τη Βαρκελώνη οι ποδοσφαιριστές του Τσάβι, ο οποίος είχε δουλέψει σε πολύ υψηλό επίπεδο, μαζί με τους συνεργάτες του για να κρατήσει τους παίκτες του σε καλή κατάσταση, χρησιμοποιώντας τα «ειδικά» δαχτυλίδα, «Oura ring»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ