Λαπόρτα: «Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το εγχείρημα της Super League»

Λαπόρτα: «Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το εγχείρημα της Super League»

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα σε εκδήλωσε δήλωσε πως έσωσε οικονομικά την ομάδα ενώ συνεχίζει να υποστηρίζει το εγχείρημα της Εuropean Super League.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Ζοάν Λαπόρτα μίλησε στην ετήσια εκδήλωση των μελών των «Μπλαουγκράνα» και μίλησε για τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου.

Επεσήμανε πως έσωσε τον σύλλογο από τον αφανισμό ενώ συνέχισε να υποστηρίζει το εγχείρημα της European Super League.

Διαβάστε επίσης: Χαμός στη Λιβαδειά: Άγρια γιούχα για Λουτσέσκου και παίκτες του ΠΑΟΚ

Aναλυτικά τα όσα είπε:

«Σώσαμε την Μπαρτσελόνα και πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά για να παραμείνουμε έτσι. Η οικονομική τρύπα που είχαμε μπροστά μας ήταν πολύ μεγάλη, αλλά την καλύψαμε με επιμονή, γνώση και πονηριά. Υπήρχαν χρέη που έθεσαν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του ιδρύματος.

Αγαπώντας την Μπαρτσελόνα, είχαμε κέρδη 98 εκατ. ευρώ και παρουσιάσαμε τα καλύτερα μπάτζετ τη ιστορία μας. Χάρη στις συμφωνίες που πετύχαμε, κρατήσαμε την Μπάρτσα ζωντανή και ικανή να παράγει έσοδα».

Για τη Super League: «Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το εγχείρημα της Super League, για να βάλουμε ένα τέλος στο καθεστώς των ομάδων που ανήκουν σε ολόκληρα κράτη (σ.σ. Παρί, Σίτι). Μέσω της Super League οι σύλλογοι θα ορίζουν μόνοι τους τη μοίρα τους. Πρόκειται για ένα ανοιχτό τουρνουά στο οποίο θα κυριαρχεί η αξιοκρατία, ενώ θα προφυλαχθούν και τα εθνικά πρωταθλήματα.

Σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις και θα μπορούν να ανοίξουν τα κανάλια του διαλόγου, έτσι ώστε να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Στη Super League θα τηρούνται οι αρχές τη αλληλεγγύης, της βιωσιμότητας και της αξιοκρατίας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ