Μπαρτσελόνα, ώρα μηδέν: Οι λόγοι της νέας ταπείνωσης και η πικρή αλήθεια με τις «σημαίες»… (pics, vids)

Μπαρτσελόνα, ώρα μηδέν: Οι λόγοι της νέας ταπείνωσης και η πικρή αλήθεια με τις «σημαίες»… (pics, vids)

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σχεδόν και με τα δύο πόδια εκτός Champions League, μετά από ένα καλοκαίρι που έδωσε το ίδιο της το όνομα για να κάνει μια καλή πορεία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση..

«Είμαι λυπημένος και θυμωμένος. Ζητώ συγγνώμη γιατί είναι λάθος όλων μας, το είχαμε βάλει στο κεφάλι μας να μην αποτύχουμε, αλλά το κάναμε. Το μόνο που έχουμε να πούμε στους οπαδούς της Μπαρτσελόνα είναι ότι θα εργαστούμε για να ανατρέψουμε την κατάσταση και να κερδίσουμε τίτλους».

Οι δηλώσεις του Τσάβι μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Ίντερ περιείχαν πολύ πόνο. Η Μπαρτσελόνα έπρεπε να είχε επικρατήσει απέναντι στην Ίντερ για να κόψει εκείνη το εισιτήριο της νοκ άουτ φάσης του Champions League.

Διαβάστε επίσης: Το νέο επεισόδιο της… κωμωδίας του Εμπαπέ και μια σούπερ καριέρα που απειλείται (pics)

Ωστόσο δεν τα κατάφερε. Μέσα στο «Καμπ Νόου» των σχεδόν 96.000 θεατών, η Μπαρτσελόνα έμεινε στο «Χ» με τους «νερατζούρι» και πλέον μπορεί να σκέφτεται ήδη το Europa League, καθώς θα χρειαστεί μονάχα ένα θαύμα για να καταφέρει να προκριθεί στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πως έφτασε ωστόσο η Μπαρτσελόνα μέχρι αυτό το σημείο; Από τα συνολικά 150+ εκατομμύρια που δαπανήθηκαν το καλοκαίρι και τις πωλήσεις των δικαιωμάτων της, η ομάδα της Βαρκελώνης βλέπει να καταστρέφεται η μισή σεζόν πριν καλά καλά φτάσουμε στα… βαθιά…

Τι έφταιξε για αυτό το νέο στραπάτσο των «μπλαουγκράνα» που κινδυνεύουν με πρόωρο αποκλεισμό για δεύτερη σερί χρονιά και ποια είναι η πικρή αλήθεια την οποία ο Τσάβι δείχνει να τη γνωρίζει, ωστόσο οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές προσπαθούν να την αγνοήσουν…

Ο «καυτός» Οκτώβρης που την έκαψε και οι εθνικές που την κατέστρεψαν

Από τα τέλη του Σεπτέμβρη στην Μπαρτσελόνα έκαναν μια μίνι προετοιμασία για τον «καυτό» Οκτώβρη και το βαρύ πρόγραμμα που είχαν μπροστά τους. Τα διπλά παιχνίδια με την Ίντερ για τους ομίλους του Champions League, το ταξίδι Μαδρίτη και στο «Μπερναμπέου» για το clasico με τη Ρεάλ, παιχνίδια με τη Βιγιαρεάλ, την Μπιλμπάο του Βαλβέρδε και τη Βαλένθια, ενώ στο τέλος του μήνα θα φιλοξενήσει και την Μπάγερν στο «Καμπ Νόου».

Ένα πρόγραμμα που απαιτεί προσοχή. Πρόγραμμα το οποίο φαίνεται πως την «έκαψε» πριν καν ολοκληρωθεί το 1/2 του. Τα δύο παιχνίδια με την Ίντερ ήταν αρκετά για να φέρουν την καταστροφή στη Βαρκελώνη, καθώς πλέον η Μπαρτσελόνα ευελπιστεί σε ένα θαύμα.

Ωστόσο οι «μπλαουγκράνα» είχαν και την ατυχία μπροστά τους. Ο Τσάβι είδε μέσα σε μερικές εβδομάδες ώρες ο Τσάβι είδε να τραυματίζονται 3-4 ποδοσφαιριστές του. Παίκτες τους οποίους ο Καταλανός τους θεωρεί «κλειδιά» για τη φετινή χρονιά.

Ο Αραούχο τραυματίστηκε με την εθνική του ομάδα και υποβλήθηκε σε επέμβαση που θα τον κρατήσει εκτός γηπέδων για τουλάχιστον 2,5 μήνες. Νοκ άουτ τέθηκε και ο Κουντέ από τα διπλά ματς με την Ίντερ λόγω ενός τραυματισμού που αποκόμισε επίσης με την εθνική.

Στα «πιτς» βρίσκεται και ο Ντεπάι εδώ και μερικές εβδομάδες, ενώ στο Μιλάνο, στον πρώτο αγώνα με την Ίντερ, ο Τσάβι έχασε και τον Κρίστενσεν…

Η πικρή αλήθεια με τις «σημαίες»

Ο Τσάβι έδειξε με το… καλησπέρα ότι θέλει να περάσει την Μπαρτσελόνα σε μια νέα εποχή. Όχι μονάχα με τους «πιτσιρικάδες» που προσθέτει στην εξίσωση. Ο Ισπανός κόουτς έχει μετατρέψει σε παίκτες για ροτέισον τους Πικέ και Ζόρντι Άλμπα.

Ποδοσφαιριστές οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως «σημαίες» στο στρατόπεδο των «μπλαουγκράνα». Ωστόσο τα… ψωμιά τους φαίνεται πως έχουν τελειώσει, κάτι το οποίο ο Τσάβι έχει καταλάβει εδώ και καιρό, δείχνοντας το με τον ελάχιστο χρόνο συμμετοχής που τους δίνει.

Κόντρα στην Ίντερ η συγκεκριμένη πικρή αλήθεια επαληθεύτηκε. Ο Πικέ ήταν δύο ταχύτητες πιο κάτω από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του αγωνιστικού χώρου. Φέρει ξεκάθαρη ευθύνη στο 1-1 της ιταλικής ομάδας, καθώς ήταν με διαφορά ο αδύναμος κρίκος της αμυντικής γραμμής των «μπλαουγκράνα», κάτι που φάνηκε και από τη στοχοποίηση του από τον Ιντζάγκι και τους ποδοσφαιριστές του.

«Εάν χρειαστεί να αποχωρήσω για να μπει το νέο… αίμα, θα το κάνω», είχε δηλώσει πριν από περίπου δύο χρόνια, αμέσως μετά την ντροπιαστική «8αρα» από την Μπάγερν, ο Ζεράρ Πικέ. Μάλλον ήρθε και η ώρα να τηρήσει τον λόγο του…

Η δύσκολη συνέχεια και οι στόχοι

Η σεζόν θα είναι σίγουρα πολύ δύσκολη για την Μπαρτσελόνα. Μόνο στον οικονομικό τομέα, ο συγκεκριμένος αποκλεισμός θα επιφέρει πολλά προβλήματα, ειδικά μετά τις μεγάλες θυσίες που έγιναν το καλοκαίρι για την επιτυχία στην Ευρώπη.

Από εκεί και πέρα, ο Τσάβι έχει να διαχειριστεί μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση, η οποία ξεκινάει με ένα clasico στη Μαδρίτη και το «Μπερναμπέου». Οι «μπλαουγκράνα» πάντως πρέπει να σταθούν στα πόδια τους και να κυνηγήσουν τουλάχιστον τους τίτλους εντός των συνόρων, καθώς στο πρωτάθλημα βρίσκονται στην κορυφή μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης τη δεδομένη στιγμή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ