Οι δύο Ερνέστο του… Βαλβέρδε

Οι δύο Ερνέστο του… Βαλβέρδε

Πως ο Βαλβέρδε και το ταξίδι της φετινής σεζόν, διχάζει το Καμπ Νου. Οι αμέτρητες νίκες, ο εύκολος τίτλος, τα μεγάλα ρεκόρ και η νύχτα που δεν... ξημέρωσε στην Ρώμη!

Το βράδυ του Σαββάτου (14/4) ο Ερνέστο Βαλβέρδε έβαζε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του σ’ ένα ακόμη ρεκόρ της Μπαρτσελόνα. Η ομάδα της Καταλονίας, με τη νίκη κόντρα στη Βαλένθια, έφτασε τα 39 σερί παιχνίδια χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα, καταρρίπτοντας το ρεκόρ της Σοσιεδάδ που κρατούσε από το μακρινό 1980.

Μόλις 4 βράδια πριν, ο ίδιος προπονητής, η ίδια ομάδα, οι ίδιοι ποδοσφαιριστές, βίωναν ένα από τα χειρότερα βράδια στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου. Ο Κώστας Μανωλάς έστελνε τη μπάλα στα δίχτυα του Τερ Στέγκεν, δίνοντας την τεράστια πρόκριση στη Ρόμα, βάζοντας παράλληλα μεγάλους μπελάδες στον Βαλβέρδε.

Ο Βάσκος τεχνικός βιώνει τις τελευταίες μέρες ένα «Σκωτσέζικο ντους» καθώς από τη μια έχει -σχεδόν- κατακτήσει το πρωτάθλημα, ενώ από την άλλη κατάφερε να αποκλειστεί δεχόμενος 3 γκολ από τη Ρόμα του υποδεκαπλάσιου μπάτζετ και προσωπικοτήτων.

Αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα του Τουρπάν, ο Λιονέλ Μέσι έδωσε στον προπονητή του να καταλάβει πόσο μεγάλη «ζημιά» έκανε αυτός ο αποκλεισμός στον οργανισμό. Ήταν η πρώτη φορά που ο Βαλβέρδε βίωσε μια τόσο δύσκολη κατάσταση, καθώς μέχρι το βράδυ της Τρίτης δεν είχε δώσει δικαίωμα σε κανέναν. Πως θα μπορούσε άλλωστε όταν έχει την ομάδα στην κορυφή της La Liga οδεύοντας προς το 25ο πρωτάθλημα, με τη δεύτερη Ατλέτικο στο -11 από τους «Μπλαουγκράνα», περιμένει να παίξει τελικό Copa Del Rey, ενώ είχε πάρει σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League;

Το καταστροφικό αποτέλεσμα και την αντίδραση του σούπερ σταρ Μέσι, ακολούθησε η δήλωση του προέδρου της Μπαρτσελόνα, Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου, ο οποίος δεν δίστασε να «αδειάσει» τον Βαλβέρδε δηλώνοντας ότι «αυτή η ομάδα είναι έτοιμη να κερδίσει σε όλες τις διοργανώσεις, είτε είναι με τον Ερνέστο, είτε με κάποιον άλλο προπονητή. Παλεύουμε για κάθε τίτλο, κάθε σεζόν, όμως απόψε (σ.σ. την Τρίτη) δεν ήταν η μέρα μας».

Η δήλωση του Μπαρτομέου έσκασε σαν «κεραυνός εν αιθρία» με τα Μέσα της Καταλονίας να ψάχνουν ήδη τον αντικαταστάτη του Βάσκου προπονητή, κάνοντας το κλίμα για τον ίδιο ακόμη πιο βαρύ. Το ερώτημα που απασχολεί είναι αν ο Ερνέστο θα καταφέρει να «εκτονώσει» την πίεση, παραμένοντας στον πάγκο της Μπαρτσελόνα ή αν το μέλλον του έχει κιόλας αποφασιστεί.

Τα ρεκόρ του Βαλβέρδε με τη Μπαρτσελόνα

Λιγότερες ήττες στους πρώτους 50 αγώνες

Ερνέστο Βαλβέρδε3
Πεπ Γκουαρντιόλα5
Λουίς Ενρίκε5
Τάτα Μαρτίνο5

 

Λιγότερα γκολ παθητικό στους πρώτους 50 αγώνες

ΠροπονητέςΓκολ Παθητικό
Ερνέστο Βαλβέρδε26
Λουίς Ενρίκε31
Γιόχαν Κρόιφ36

 

Τα περισσότερα ματς χωρίς ήττα στο Champions League

ΠροπονητέςΠαιχνίδια
Ερνέστο Βαλβέρδε9
Ελένιο Ερέρα6
Ρίνους Μίχελς6

 

Συνολικό ρεκόρ (σε 52 αγώνες) σε όλες τις διοργανώσεις

37 νίκες

11 ισοπαλίες

4 ήττες

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ