Σουάρες: «Έπρεπε να μείνει στην Μπαρτσελόνα ο Νεϊμάρ»

Σουάρες: «Έπρεπε να μείνει στην Μπαρτσελόνα ο Νεϊμάρ»

Την άποψη πως ο Νεϊμάρ θα έπρεπε να παραμείνει στην Μπαρτσελόνα εξέφρασε ο άλλοτε συμπαίκτης του στους «μπλαουγκράνα» και πολύ καλός του φίλος, Λουίς Σουάρες.

O Λουίς Σουάρες παραχώρησε συνέντευξη σε ΜΜΕ της πατρίδας του και αναφέρθηκε στον Νεϊμάρ και στην απόφαση του Βραζιλιάνου να αφήσει την Μπαρτσελόνα για την Παρί Σεν Ζερμέν.

Διαβάστε επίσης: «Κλείδωσαν» τα πλέι-οφ στην Τρίπολη – Οριστικά εκτός ο Ατρόμητος (pic)

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Δεν μου αρέσει πολύ να μιλάω γι’ αυτό, αλλά ήρθε η ώρα όταν ήταν ήδη μεγάλος παίκτης και πήγαμε με τον Μέσι και μιλήσαμε στον Νεϊμάρ και του είπαμε:« Νέι, αν θες να κερδίσεις τα πάντα, μείνε μαζί μας». Μας άκουσε κι έλεγε Ναι, ναι, θέλω να μείνω». Αλλά τότε υπήρχε όλος ο περίγυρος, που μερικές φορές είναι δύσκολο να ελέγξεις.

Εμείς, σαν φίλοι, τον συμβουλέψαμε να μείνει, αλλά είναι η δική του απόφαση, της οικογένειάς του. Του είπαμε ακόμη: ”Νεϊμάρ η Αγγλία είναι καλύτερη. Η Μάντσεστερ Σίτι, το ποδόσφαιρο θα είναι καλύτερο εκεί. Αλλά στην Γαλλία;», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Αν ο Νεϊμάρ είχε μείνει στην Μπαρτσελόνα θα είχε κερδίσει σίγουρα μία Χρυσή Μπάλα. Η άποψή μου είναι πως αν έμενα, θα είχε κερδίσει ναι. Νομίζω πως οφείλεται και στην κακή τύχη με τους τραυματισμούς του. Σε αυτόν αρέσει επίσης να παίρνει ευθύνες, λάθη. Αλλά μερικές φορές ένας παίκτης παίρνει πάνω του αυτή την ευθύνη και η ομάδα κερδίζει.

Τι γίνεται όμως αν η ομάδα σου δεν σε βοηθάει καθόλου; Επειδή ο Νεϊμάρ μπορεί να γίνει ένα καλό στήριγμα, μπορεί να επιτεθεί, μπορεί να σκοράρει ένα γκολ, να δώσει μία ασίστ, αλλά δεν μπορεί να αμυνθεί. Και μετά, μερικές φορές ένα γκολ χάνεται, πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν στο ποδόσφαιρο.

Θεωρώ πως ήταν άτυχος με τους τραυματισμούς κι αυτό του έκοβε την φόρα κάθε φορά που είχε πάρει τα πάνω του. Όποτε ήταν σε άνοδο, είχε έναν τραυματισμό. Κι έπειτα, στην εθνική ομάδα, δεν κέρδισε αυτό που ήθελε και αυτό που αναμενόταν από εκείνον. Ο ποδοσφαιριστής θα πρέπει να είναι ψυχολογικά προετοιμασμένος να δεχθεί την κριτική ανά πάσα στιγμή. Εγώ πάντα λέω…όσο περισσότερη κριτική δέχομαι τόσο περισσότερο ”φτιάχνομαι”.

Μου αρέσει περισσότερο, αλλά είναι μερικοί παίκτες που δεν το έχουν αυτό. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που η κριτική τους επηρεάζει και το να τους λες καλά λόγια τους κάνει αδύναμους. Και το λέω αυτό γιατί όταν ακούς «καλύτερος παίκτης»,  «πόσα γκολ έβαλε…» κλπ. το παίρνεις πάνω σου και μετά πέφτεις. Έτσι, δεν ενδιαφέρομαι για τίποτα σχετικά μ’ αυτό. Ο παίκτης πρέπει να είναι έτοιμος γι’ αυτό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ