Γιαν Όμπλακ: Ο φύλακας – άγγελος της Ατλέτικο

Γιαν Όμπλακ: Ο φύλακας – άγγελος της Ατλέτικο

Πάνω από τρεις μήνες έχει να δεχτεί γκολ στο Wanda Metropolitano η Ατλέτικο Μαδρίτης. Επίτευγμα που εν πολλοίς πιστώνεται στον Σλοβένο κίπερ της ομάδας, Γιαν Όμπλακ.

Ο Γιαν Όμπλακ επανεμφανίζεται σε ακόμα μία σελίδα στο βιβλίο της ιστορία της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο 25χρονος γκολκίπερ έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της Ατλέτι εντός έδρας σε 10 επίσημα παιχνίδια στη σειρά. Μετά το 0-0 κόντρα στην Ρεάλ Μπέτις προστέθηκε ακόμα ένας αγώνας (11, 20 προσπάθειες εντός εστίας, που δεν κατέληξαν στα δίχτυα)!

Συνολικά έχουν περάσει 1110 λεπτά παιχνιδιού στο Wanda Metropolitano χωρίς ο Σλοβένος να χρειαστεί να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του. Έτσι ο Όμπλακ κατέρριψε το ρεκόρ της σεζόν 2012-13 (1003 λεπτά). Το επίτευγμα εκείνης της χρονιάς πιστώνεται σε Κουρτουά και Ασένχο. Συγκεκριμένα, 823 λεπτά ο Βέλγος και 180 ο Ισπανός.

Η τελευταία φορά που ο Όμπλακ δέχτηκε γκολ σε εντός έδρας αναμέτρηση ήταν στις 20 Ιανουαρίου του 2018. Η Χιρόνα είχε αποσπάσει ισοπαλία από τους Ροχιμπλάνκος χάρη στο τέρμα του Πόρτου στο 72ο λεπτό. Έκτοτε, κανείς δεν μπόρεσε να νικήσει τον ταλαντούχο κίπερ εντός έδρας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το Wanda Metropolitano επισκέφθηκαν οι Μπέτις, Λεβάντε (3-0), Ντεπορτίβο Λα Κορούνια (1-0), Θέλτα (3-0), Λεγκανές (4-0), Αθλέτικ Μπιλμπάο (2-0), Βαλένθια (1-0). και Λας Πάλμας (3-0) για το ισπανικό πρωτάθλημα και οι Κοπεγχάγη (1-0), Λοκομοτίβ Μόσχας (3-0) και Σπόρτινγκ Λισαβόνας (2-0) στο πλαίσιο του Europa League χωρίς κανείς να βρίσκει στόχο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ