Μπαρτσελόνα : Ανακοίνωσε το αντίο ο Ινιέστα (Vid)

Μπαρτσελόνα : Ανακοίνωσε το αντίο ο Ινιέστα (Vid)

Ο Αντρές Ινιέστα παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής (27/4) Συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοίνωσε το αντίο του από την αγαπημένη του Μπαρτσελόνα.

Ο Αντρές Ινιέστα, αμέσως μετά την προπόνηση της Παρασκευής (27/4) παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου ενώπιον των συμπαικτών του και του προπονητικού τιμ, στην οποία ανακοίνωσε το αντίο από την Μπαρτσελόνα, μετά από 22 χρόνια προσφοράς.

Με δάκρυα στα μάτια, ο Ισπανός μέσος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τους Μπλαουγκράνα στο τέλος της σεζόν.

Ο 33χρονος Ινιέστα είχε ανανεώσει το συμβόλαιο του με τη Μπάρτσα, πέρσι τον Οκτώβρη, όμως αποτελούσε κοινό μυστικό πως δε θέλει να συνεχίσει, θεωρώντας ότι ο κύκλος του στην ομάδα έχει κλείσει.

Για τον λόγο αυτό, το συμβόλαιο που υπέγραψε στην αρχή της σεζόν, είχε ειδικό όρο, που έδινε το δικαίωμα στον Ινιέστα να αποχωρήσει, αρκεί να το γνωστοποιήσει πριν τις 30 Απριλίου.

Έτσι λοιπόν, την Παρασκευή (27/4), αποφάσισε να μιλήσει σε συμπαίκτες, προπονητές και δημοσιογράφους, καλώντας τους στο προπονητικό κέντρο μετά την προπόνηση. Φυσικά άπαντες ήταν στη θέση τους για τον μεγάλο Ισπανό, που φέτος συμπλήρωσε 22 χρόνια παρουσίας στην ομάδα της Καταλονίας.

Από τη Συνέντευξη Τύπου δεν έλειψε ούτε ο πρόεδρος της Μπάρτσα, Μαρία Μπαρτομέου, που φυσικά έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Ινιέστα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο εμφανώς συγκινημένος Ινιέστα

«Θέλω να ανακοινώσω δημόσια την απόφασή μου να είναι η φετινή η τελευταία μου σεζόν εδώ. Είναι μια απόφαση την οποία πήρα μετά από πολλή σκέψη, συζητώντας και με την οικογένειά μου. Μετά από 22 χρόνια έδω, ξέρω τι είναι αυτή η ομάδα για εμένα, είναι η καλύτερη στον κόσμο.

Ξέρω τι σημαίνει να έχεις την ευθύνη να είσαι αρχηγός αυτής της ομάδας. Αυτή η ομάδα μου έδωσε τα πάντα. Αντιλαμβάνομαι ότι τώρα τελειώνει η θητεία μου εδώ. Εκτίμησα ότι δεν μπορώ πια να δώσω αυτά που έδινα στο παρελθόν. Γι΄αυτό είναι καλύτερα να τελειώσει η παρουσία μου στη Μπαρτσελόνα εδώ. Ήθελα πάντα να νιώθω χρήσιμος, να βοηθώ στην κατάκτηση τίτλων.

Είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα για μένα. Είμαι μια ολόκληρη ζωή εδώ. Πρέπει να αποχαιρετήσω το σπίτι μου και αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο. Είναι όμως μέσα στη ζωή και οι αποχαιρετισμοί. Θέλω να ευχαριστήσω τη Μπαρτσελόνα και τη Μασία. Αυτό που είμαι ως ποδοσφαιριστής το οφείλω σε αυτούς. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου, όλον τον κόσμο με τους οποίους δούλευα καθημερινά όλα αυτά τα χρόνια. Με βοήθησαν όλοι να γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα. Ευχαριστώ όλους τους οπαδούς που μου έδειξαν την αγάπη τους εντός και εκτός γηπέδων.

Ευχαριστώ τους γονείς μου και την αδερφή μου. Πριν από 22 χρόνια μπήκαμε σε ένα αυτοκίνητο και τώρα είναι εδώ μαζί μου. Μετά από 22 χρόνια είναι εδώ και η γυναίκα μου, ο άνθρωπος της ζωής μου, αυτή που μου κάνει περήφανο κάθε μέρα, που μου χάρισε τους τρεις θησαυρούς μας.

Ευχαριστώ όλους τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα για την υποστήριξη. Ήταν στο πλευρό μου σε καλές και κακές στιγμές. Η αγάπη τους θα είναι πάντα στην καρδιά μου»

Αμέσως μετά τον λόγο του Ινιέστα ολόκληρη η αίθουσα ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ενώ η οικογένεια του Ινιέστα ξέσπασε σε κλάματα. Εμφανώς συγκινημένος και ο Ερνέστο Βαλβέρδε στο αντίο του αρχηγού της ομάδας.

Μετά τις αρχικές του δηλώσεις, η συνέντευξη συνεχίστηκε με ερωτήσεις των δμοσιογράφων.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν

Όσον αφορά αυτά που πήρε από τη Μπαρτσελόνα αλλά και αυτά που έδωσε: «Νομίζω ότι ήταν αμοιβαία. Ήμουν τυχερός να είμαι σε μια ομάδα όλη την καριέρα μου. Νιώθω περήφανος, νιώθω καλά μέσα μου διότι ήθελα να κάνω τα πάντα γι΄αυτή την ομάδα και νομίζω ότι τα κατάφερα. Έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου, ως άνθρωπος που εκπροσωπούσα αυτή την ομάδα. Είναι υπέροχο».

Για την καλύτερη στιγμή του με τους Μπλαουγκράνα: «Είναι δύσκολο να διαλέξω. Έζησα τόσες πολλές υπέροχες στιγμές. Θα έλεγα την ημέρα που έκανα το ντεμπούτο μου. Ήταν το όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Και φυσικά όλοι οι τίτλοι που ήρθαν στη συνέχεια».

Για το αν προσπάθησαν να του αλλάξουν τη γνώμη: «Μίλησα με πολλούς ανθρώπους, με συμπαίκτες, με τον πρόεδρο με τον προπονητή. Μου είπαν να μείνω. Ξέρω ότι αυτή ήταν η επιθυμία τους. Προσπάθησα να τους εξηγήσω ότι ήθελα να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου και με τον σύλλογο. Κατάλαβα ότι η θητεία μου στην ομάδα είχε τελειώσει. Όλα πήγαν καλά φέτος, τόσο για εμένα όσο και για την ομάδα, και αυτό ήταν που ήθελα. Είναι μια δύσκολη διαδικασία. Μου πήρε μήνες για να αποφασίσω, είχα αμφιβολίες. Είναι λογικό, είμαι τόσα χρόνια εδώ. Την ημέρα που ανανέωσα το συμβόλαιό μου ευχαρίστησα τον σύλλογο και είπα ότι ήθελα κάθε εβδομάδα να αποφασίζω για την επόμενη. Ο σύλλογος το σεβάστηκε. Αν δεν μπορούσα να βοηθήσω πια όπως εγώ θα ήθελα, τότε θα έπρεπε να φύγω».

Για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του: «Θα το δούμε όταν τελειώσει η φετινή σεζόν. Υπάρχουν ακόμα θέματα που θα πρέπει να διευκρινιστούν. Έλεγα ότι ποτέ δεν θα παίξω κόντρα στη Μπαρτσελόνα, άρα δεν νομίζω ότι θα συνεχίσω στην Ευρώπη. Δεν θέλω να κοροϊδέψω κανένα. Κοντεύω τα 34, έδωσα όσα μπορούσα και πιστεύω ότι δεν μπορώ να προσφέρω περισσότερα. Θέλω να πάω κάπου που θα είμαι ευτυχισμένος όπως εδώ».

Για τη συγγνώμη του περιοδικού France Football επειδή δε του απένειμε τη Χρυσή Μπάλα ποτέ: «Έχω ξαναπεί ότι δεν είναι κάτι που με επηρέασε. Αυτό το βραβείο δεν θα άλλαζε κάτι για εμένα. Ο σεβασμός και η αγάπη του κόσμου είναι πολύ πιο σημαντικά. Όλοι θέλουν τα βραβεία, αλλά αυτό δεν αλλάζει ποιος είμαι. Δέχομαι τη συγγνώμη, αλλά ήταν μαγικό να μοιράζομαι εκείνη τη χρονιά τις υποψηφιότητες με τον Τσάβι και τον Μέσι».

Για τον αντικαταστάτη του στη Μπάρτσα: «Η Μπαρτσελόνα θα είναι καλά και χωρίς εμένα. Έφυγαν και άλλοι παίκτες, φεύγει ο Ινιέστα, θα έρθουν άλλοι. Έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι και στο ποδόσφαιρο. Το πιο σημαντικό είναι να ξέρεις ποια στιγμή πρέπει να αποχαιρετήσεις. Υπάρχουν παίκτες που μένουν, ο Ιβάν, ο Ζόρντι, ο Σέρζι, είναι ικανοί να κουβαλήσουν την κληρονομιά, να πάρουν τη σκυτάλη, εγώ από μακριά θα είμαι χαρούμενος γι’ αυτούς σαν να είμαι εδώ».

Για το αν επιστρέψει στη Μπαρτσελόνα: «Ναι θα φύγω για τρία χρόνια και θα γυρίσω για να ξαναπαίξω (σ.σ. γέλια). Όχι, είναι χιούμορ. Δεν ξέρω ακόμα, είναι πολύ νωρίς. Ας τελειώσει πρώτα η φετινή σεζόν, να πάρουμε το νταμπλ, αν θέλει ο Θεός θα είμαι στο Μουντιάλ και βλέπουμε… Μακάρι να καταφέρω να γυρίσω και να μπορέσω να μεταδώσω στους νεότερους όλα όσα έμαθα».

Για τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε: «Θα θυμάμαι κάτι από όλους. Πραγματικά είμαι πολύ τυχερός για τους προπονητές, για τους συμπαίκτες που είχα, θέλω και πάλι να τους ευχαριστήσω για όλα. Με έκαναν καλύτερο παίκτη και καλύτερο άνθρωπο».

Για τις μνήμες από τις θυσίες που έκανε για να μπει στη Μασία: «Δεν είναι εύκολο να αποχωρίζεσαι την οικογένειά σου όταν είσαι 12 χρόνων. Άξιζε, όμως. Ήταν μια θυσία, αλλά σήμερα μπορώ να πω ότι είμαι χαρούμενος που βλέπω τα ίδια πρόσωπα που μπήκαν τότε σε εκείνο το αυτοκίνητο να είναι εδώ μαζί μου».

Για τη συνύπαρξη με το Μέσι και τι σήμαινε για τον ίδιο: «Ήταν και είναι τιμή και προνόμιο να είμαι στην ίδια ομάδα με αυτόν. Υπήρξαν μαγικές στιγμές. Δεν υπάρχει άλλος σαν αυτόν. Ο Λέο ήταν βασικό στέλεχος για την επιτυχία αυτής της ομάδας και ήταν μοναδικό να είμαι στο πλευρό του».

Δείτε ολόκληρη τη Συνέντευξη Τύπου του Αντρές Ινιέστα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ