Τζόρντι Άλμπα: «Για μένα είναι καλύτερα χωρίς τον Νεϊμάρ»

Τζόρντι Άλμπα: «Για μένα είναι καλύτερα χωρίς τον Νεϊμάρ»

Ο Τζόρντι Άλμπα έδωσε συνέντευξη στην "Mundo Deportivo", στην οποία μιλάει για την αποχώρηση του Νεϊμάρ, τον Ερνέστο Βαλβέρδε, το δημοψήφισμα στη Καταλονία και τον Λιονέλ Μέσι.

Ο Τζόρντι Άλμπα δήλωσε πως η αποχώρηση του Νεϊμάρ έχει βοηθήσει τη Μπαρτσελόνα και πως είναι καλύτερα χωρίς τον Βραζιλιάνο. Επίσης, μίλησε για την επίδραση του Ερνέστο Βαλβέρδε στην ομάδα, ενώ τέλος αναφέρθηκε και στο πολύ καλό ξεκίνημα της Μπάρτσα σε πρωτάθλημα και Τσαμπιονς Λιγκ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τζόρντι Άλμπα:

«Η ομάδα έχει ξεκινήσει εξαιρετικά τη σεζόν σε Ισπανία και Ευρώπη και σε αυτό έχει βοηθήσει το γεγονός πως συσπειρωθήκαμε μετά τους τελικούς του Ισπανικού Super Cup, κόντρα στη Ρεάλ. Η χρονιά είχε αρχίσει με τον χειρότερο τρόπο, αλλά μετά απο συζητήσεις που είχαμε μεταξύ μας καταφέραμε να αντιστρέψουμε το κλίμα και να γίνουμε μια ομάδα.»

Για τον Ερνέστο Βαλβέρδε:

«Ο Βαλβέρδε είναι καθοριστικός στην αλλαγή της ψυχολογίας της Μπαρτσελόνα. Μας έχει βοηθήσει όλους, μας δίνει σαφείς οδηγίες στο γήπεδο, καταλαβαίνουν όλοι οι ποδοσφαιριστές τον ρόλο τους στο γήπεδο. Είναι ένας κινούμενος υπολογιστής. Ο Βαλβέρδε είναι ο κατάλληλος προπονητής για αυτή την ομάδα. Δεν μου αρέσει να συγκρίνω με άλλους προπονητές, αλλά είμαι ευτυχής με αυτόν στην ομάδα.»

Για το +8 από τη Ρεάλ:

«Αν μου έλεγαν στην αρχή της σεζόν πως θα ήμασταν στη κορυφή με 8 βαθμούς διαφορά απ΄τη Ρεάλ Μαδρίτης δε θα το πίστευα. Έχουμε απειληθεί ελάχιστα, αμυντικά είμαστε εξαιρετικοί και όσες φορές χρειάστηκε ο Μάρκ Τερ Στέγκεν ήταν εκεί που έπρεπε. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι».

Για το Μουντιάλ και τον Μέσι:

«Είμαι πολύ περήφανος που η Ισπανία θα βρεθεί σε ένα ακόμη Μουντιάλ. Το μόνο που θέλουμε εμείς είναι να αποφύγουμε την Αργεντινή και τον Μέσι. Θέλουμε να τον πετύχουμε αν γίνεται στον τελικό , η έστω όσο πιο αργά γίνεται στη διοργάνωση. Το ίδιο θέλει σίγουρα κι ο Λιονέλ. Δεν βολεύει καμία ομάδα από τις δύο να συγκρουστούμε μεταξύ μας».

Για την αποχώρηση του Νεϊμάρ:

«Ο Νεϊμάρ είναι ένας σπουδαίος παίκτης που από τις συνθήκες ή τα συναισθήματα ή τις σκέψεις του αποφάσισε να φύγει. Τρέφω απίστευτη συμπάθεια για τον «Νέι». Πέρα από εμένα όμως και τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας έχουν πολύ καλή σχέση μαζί του και είναι λογικο.

Είναι προνόμιο να παίξουμε μαζί του και ελπίζω ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα μεταξύ των παικτών της Μπάρτσα και του Νεϊμάρ. Όλοι τον θεωρούμε φίλο μας εδώ, άσχετα από το γεγονός πως αποχώρησε. Για μένα προσωπικά είναι καλύτερο το ότι αποχώρησε από την ομάδα, διότι ήθελε να φύγει. Αν έμενε δεν θα βοηθούσε ούτε τη Μπαρτσελόνα, αλλά ούτε τον εαυτό του. Εμείς το ξεπεράσαμε εύκολα, έτσι είναι το ποδοσφαιρο και από ότι φαίνεται εκ του αποτελέσματος, μόνο καλό μας έχει κάνει».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ