«Ρέκορντμαν» ο Τερ Στέγκεν με 24 clean sheets στη La Liga (pics)

«Ρέκορντμαν» ο Τερ Στέγκεν με 24 clean sheets στη La Liga (pics)

Ο Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν αποδεικνύει για άλλη μία φορά το λόγο που θεωρείται ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες παγκοσμίως. Ποιο ρεκόρ κυνηγά;

Ο πορτιέρε της Μπαρτσελόνα, Τερ Στέγκεν διανύει για ακόμη μία χρονιά μία εξαιρετική σεζόν. Η συνεισφορά του μάλιστα είναι τόσο μεγάλη στην ομάδα της Καταλονίας, που το φετινό πρωτάθλημα σε μεγάλο βαθμό θα οφείλεται σε αυτόν.

Μετά τη νέα νίκη τους,  με 4-0 επί της Ρεάλ Μπέτις στο «Καμπ Νου», οι «Μπλαουγκράνα» ξέφυγαν ξανά με 11 πόντους από τη δεύτερη στη βαθμολογία, Ρεάλ Μαδρίτης και με 6 αγωνιστικές να απομένουν ακόμη στη La Liga, φαντάζουν ως το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Γλέντι στα μπουζούκια για τους πρωταθλητές Ελλάδος με τον Ιντάλγκο πρωταγωνιστή! (pics)

Αυτό το πρωτάθλημα, αν εν τέλει καταλήξει στη Βαρκελώνη θα έχει με τεράστιο βαθμό την υπογραφή της αμυντικής λειτουργίας της ομάδας.

Ο Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν αποτελεί έναν πραγματικό «κέρβερο» κάτω από τα γκολπόστ των «Μπλαουγκράνα», αφού σε 24 από τα 32 παιχνίδια του πρωταθλήματος έχει κρατήσει το 0 πίσω.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε 32 αγώνες η Μπαρτσελόνα έχει δεχθεί μόλις 11 γκολ, έχοντας τεράστια διαφορά από την δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, που είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης, με 23.

Το ακόμη πιο περίεργο είναι πως παραπάνω από 1 γκολ, έχει δεχθεί σε μόλις 2 παιχνίδια. Στην εκτός έδρας ήττα από τη Ρεάλ με 3-1 τον Οκτώβριο και την προηγούμενη αγωνιστική δέχθηκε 2 γκολ στην ήττα με 2-1 από την Ράγιο Βαγεκάνο.

Με τα 24 clean sheets που έφτασε στη νίκη με την Μπέτις ο Γερμανός τερματοφύλακας, έσπασε το ρεκόρ του γκολκίπερ στην ιστορία του συλλόγου με τις περισσότερες απαραβίαστες εστίες σε μία σεζόν, ξεπερνώντας τον Κλαούντιο Μπράβο της σεζόν 2014/2015, που είχε μείνει στα 23 σε 38 αγώνες. Έχει ακόμη 6 αγώνες για να διευρύνει το ρεκόρ του στη La Liga.

Παράλληλα, τα 24 clean sheets είναι ρεκόρ στα 5 μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα για φέτος και ο Τερ Στέγκεν σίγουρα έχει ως στόχο, στα εναπομείναντα ματς, να σπάσει το ρεκόρ του Πετρ Τσεχ, με της 26 απαραβίαστες εστίες τη σεζόν 2004/2005, όταν με την Τσέλσι είχε κατακτήσει την Premier League, έχοντας δεχθεί μόλις 15 γκολ.

Η Γερμανός τερματοφύλακας έκανε δώρο στον εαυτό του το ρεκόρ που «έσπασε» χθες, μιας και σήμερα γίνεται 31 ετών και η Μπαρτσελόνα του ευχήθηκε στα social media.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ