Οι λόγοι που οδηγούν τον Ρονάλντο στην αποχώρηση από τη Ρεάλ

Οι λόγοι που οδηγούν τον Ρονάλντο στην αποχώρηση από τη Ρεάλ

Η «Marca» επιμελήθηκε ενός ενδιαφέροντος ρεπορτάζ, το οποίο εξηγεί τους λόγους που ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι εξοργισμένος με τη διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης και ετοιμάζεται να αποχωρήσει από το «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο προκάλεσε έκπληξη με τις δηλώσεις που πραγματοποίησε με το πέρας του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ. Ο Πορτογάλος επιθετικός άφησε να εννοηθεί ότι η αποχώρησή του από τους «μερένγκες» βρίσκεται προ των πυλών, αλλά και ότι θα γίνει πιο συγκεκριμένος επί του θέματος το προσεχές διάστημα.

Σε σημερινό (27/05) δημοσίευμά της, η «Marca» αναφέρεται εκτενώς στο ζήτημα που έχει προκύψει με τον 33χρονο και τους λόγους που τον έχουν οδηγήσει να σκέφτεται πιο σοβαρά από ποτέ να αφήσει την ομάδα με την οποία κατέκτησε τέσσερις φορές την κορυφή της Ευρώπης. Η ισπανική εφημερίδα επαναφέρει στο προσκήνιο την κακή σχέση που διατηρεί ο Ρονάλντο με τη διοίκηση της Ρεάλ και δη με τον Φλορεντίνο Πέρεθ, εξηγώντας τα περιστατικά που έχουν προηγηθεί.

Κατ’ αρχάς, το τρέχον συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή έχει ισχύ μέχρι το 2021 και ρήτρα αποδέσμευσης 1.000.000.000 ευρώ, με τους «μερένγκες» να παρουσιάζονται πρόθυμοι να συζητήσουν νέα επέκταση αυτού. Μάλιστα, ο ατζέντης του Πορτογάλου, Χόρχε Μέντες, συναντήθηκε με ανθρώπους της Ρεάλ στις αρχές Μαΐου, προκειμένου να συζητήσουν αυτό το ενδεχόμενο, με τον γνωστό μάνατζερ να ζητά λίγο περισσότερα από 30.000.000 ευρώ για τον πελάτη του.

Το πρόβλημα του Ρονάλντο αφορά στο ότι ο Πέρεθ του είχε υποσχεθεί ότι αυτή η ανανέωση θα γινόταν τον Ιούνιο του 2017, δηλαδή λίγο μετά την κατάκτηση του προηγούμενου Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στη Γιουβέντους στο Κάρντιφ. Επιπλέον, οι μετέπειτα εξελίξεις με τον Νεϊμάρ και τα εκατομμύρια που απλώθηκαν στα πόδια του Βραζιλιάνου από την Παρί Σεν-Ζερμέν, αλλά και η ανανέωση του Λιονέλ Μέσι το Νοέμβριο του 2017, φέρονται να επηρέασαν το σκεπτικό του Ρονάλντο, με συνέπεια να νιώσει ότι υποτιμάται από τη διοίκηση της Ρεάλ.

Εν συνεχεία ήρθε το ντεφορμάρισμα του Πορτογάλου στο ξεκίνημα της σεζόν 2017 – 2018, το οποίο επέφερε δεύτερες σκέψεις στους διοικούντες. Και όταν αυτό έγινε αντιληπτό από τον 33χρονο, σε συνδυασμό με τα δημοσιεύματα που παρουσίαζαν τους Μαδριλένους να ενδιαφέρονται έντονα για τον Νεϊμάρ και πως μάλιστα ήταν διατεθειμένοι να του προσφέρουν ένα πανύψηλο συμβόλαιο, ο Ρονάλντο ενοχλήθηκε ιδιαίτερα, αισθάνθηκε προδομένος και το ερμήνευσε ως έλλειψη σεβασμού.

Στο δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου, ο Πορτογάλος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και έπεισε τη διοίκηση της Ρεάλ ότι αξίζει την ανανέωση. Παρότι όμως η ισπανική ομάδα άνοιξε κύκλο διαπραγματεύσεων, παράλληλα διατήρησε επαφή με τον Νεϊμάρ. Το τελευταίο αποτέλεσε το… κερασάκι στην τούρτα και εξόργισε τον Ρονάλντο. Το αποτέλεσμα; Η άρνηση της πρώτης πρότασης των «μερένγκες» για επέκταση του συμβολαίου του και οι δηλώσεις που παραχώρησε το βράδυ του Σαββάτου (26/05), ανάβοντας «φωτιά» στον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ