Τα μυστικά της διατροφής του Κριστιάνο Ρονάλντο (pics)

Τα μυστικά της διατροφής του Κριστιάνο Ρονάλντο (pics)

Οι διατροφικές συνήθειες του Κριστιάνο Ρονάλντο και τα μυστικά γύρω από τα γεύματα του που τον διατηρούν σε άριστη φυσική κατάσταση.

O Κριστιάνο Ρονάλντο αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο και είναι λίγοι εκείνοι που δεν γνωρίζουν τα επιτεύγματα του. Ο ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και της εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας σε 16 χρόνια καριέρας έχει κερδίσει πέντε Χρυσές Μπάλες, πέντε Champions League, ένα Euro το 2016, ενώ έχει πανηγυρίσει πολλούς ακόμα τίτλους κι έχει πετύχει και πολλά μυθικά ρεκόρ.

Για να συμβούν όλα τα παραπάνω και να πετύχει ο Πορτογάλος σούπερ σταρ τόσα πολλά στην καριέρα του χρειάστηκε να δουλέψει περισσότερο από τον καθένα. Ο Ρονάλντο είναι ένας από πιο αθλητικούς ποδοσφαιριστές και διατηρείται σε άριστη φυσική κατάσταση για να αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο επί 16 συναπτά χρόνια. Άλλωστε μιλάμε για έναν από τους πιο ολοκληρωμένους αθλητές όλων των εποχών. Ο επιθετικός της βασίλισσας έχει ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους και διατηρείται όπως διατηρείται μέσα από την προπόνηση, όμως τον σημαντικότερο ρόλο γύρω από τις επιτυχίες του Πορτογάλου παίζει η σωστή διατροφή και τα μυστικά που έχει ακολουθήσει. Συγκεκριμένα, ο Κριστιάνο επί καθημερινής βάσεως προσέχει τι πίνει και τι τρώει για να μείνει στην κορυφή.

Ο Ρονάλντο είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλο τον κόσμο που ασχολείται με τον αθλητισμό για την επαγγελματικότητα του, αλλά και τη δουλειά που έχει κάνει για να διατηρηθεί. Το μεγαλύτερο μυστικό του όσον αφορά τη διατροφή είναι το γερό πρωινό που «παίρνει». Ο Πορτογάλος είναι μεγάλος φαν τον ιδιαίτερο πρωινών γευμάτων τα οποία κατά κύριο λόγο περιλαμβάνουν τυρί, γάλα, φυσικούς χυμούς, φρούτα και κρουασάν.

Όντας από την Πορτογαλία και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή της Μαδέιρα, ο Ρονάλντο έχει ιδιαίτερη προτίμηση για φρούτα και χυμούς. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Εθνικής Ομάδας, Λουίς Λαβραντόρ, οι προτιμήσεις του κορυφαίου σκόρερ του Champions League περνούν από τον χυμό αχλαδιού, το μήλο και τον ανανά, ενώ ο Κριστιλανο λατρεύει επίσης και τον καφέ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένα από τα αγαπημένα γεύματα του σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης είναι το ψάρι, όπως τονίζει ο μάγειράς του, ενώ αναφέρει επίσης πως ο Ρονάλντο έχει ιδιαίτερη προτίμηση στο χρυσόψαρο, στον ξιφία και στο λαβράκι.

Επίσης ο Κριστιάνο προτιμάει κι άλλα ψάρια κι όχι μόνο τα παραπάνω στα πιάτα που κάνει, όπως οι παραδοσιακές σαρδέλες σε κονσέρβα, σε ένα πολύ πρακτικό και υγιεινό γεύμα που ο παίκτης επιλέγει να συνοδεύει με ψωμί.

Επειδή προπονείται αρκετά, ο Ρονάλντο πρέπει να πίνει πολλά υγρά. Σύμφωνα με όσα έχει πει ο ίδιος, «μένω ενυδατωμένος με αθλητικά ποτά, τα οποία με βοηθούν να έχω ενέργεια για προπόνηση και παιχνίδια. Έχουν ένα σύνολο υδατανθράκων που αυξάνουν την αντοχή, τους ηλεκτρολύτες που βοηθούν στην ενυδάτωση και τη βιταμίνη Β12 που καταπολεμά την κόπωση».

Ακόμα ο Ρονάλντο έχει ήδη δηλώσει ότι τα γεύματα του περιέχουν πολύ τροφές ολικής αλέσεως, φρούτα, λαχανικά, σπόρους και άπαχες πρωτεΐνες. Ίσως είναι αυτή η προτίμηση που σας κάνει τόσο ενθουσιασμένο για ένα πιάτο όπως τα βραστά αυγά, ο τόνος και οι ντομάτες.

Φυσικά δεν είναι μόνο τα ψάρια, καθώς ο Πορτογάλος εκτιμά επίσης και μια καλή μπριζόλα. Και έχει ήδη αποδειχθεί ότι όταν τρώει σε εστιατόρια είναι συνηθισμένο το γεύμα του να περιλαμβάνει κυρίως κρέας και σαλάτα.

Εκτός από τις φυσικές αντοχές του και τις αναμφισβήτητες ικανότητες του στο ποδόσφαιρο, ο Ρονάλντο είναι άνθρωπος και δεν ζει αποκλειστικά σε υγιεινά τρόφιμα. Όπως για παράδειγμα στην παρακάτω εικόνα, που δοκιμάζει ένα κομμάτι σοκολάτας.

… ή ακόμα πιο κάτω που φαίνεται να τρώει τούρτα.

Να τονίσουμε πως το αγαπημένο πιάτο του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι το Bacalhau à Brás. Το τυπικό πορτογαλικό πιάτο, φτιαγμένο με γάδο, κρεμμύδι, πατατάκια, αυγά και γαρνιρισμένο με ελιές αποτελεί το ιδανικό γεύμα για τον Πορτογάλο τόσο γευστικά, όσο και υγιεινά.

Τελειώνοντας, αξίζει να σημειωθεί πως ο Ρονάλντο ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου στην Ισπανία και είναι ασφαλές να πούμε ότι τρώει κι ένα τοστ αραιά και που, χωρίς ωστόσο να χαλάει τ πρόγραμμα διατροφής του. Εξαιρετικό για τον Πορτογάλο σταρ είναι επίσης το γεγονός πως δεν του αρέσει το αλκοόλ, ένα άκρως επιβλαβές προϊόν για την υγεία. Παρόλα αυτά αν καθίσει ή αν αποφασίσει να ηρεμήσει ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης ίσως πιει ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Όπως φαίνεται κι από όλα τα παραπάνω μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί ο Κριστιάνο Ρονάλντο θεωρείται ένας από τους κορυφαίους αθλητές στον κόσμο και ο πιο ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής. Η διατροφή του είναι αυστηρή και τα μυστικά της ενδεδειγμένα για να τον διατηρούν επί 16 χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ