18 Ιανουαρίου ή αλλιώς η μέρα που άλλαξε η ιστορία της Μπαρτσελόνα

18 Ιανουαρίου ή αλλιώς η μέρα που άλλαξε η ιστορία της Μπαρτσελόνα

Η 18η Ιανουαρίου είναι μάλλον μια ημερομηνία που έχει στιγματίσει την σύγχρονη ιστορία της Μπαρτσελόνα, αφού σήμερα έχουν γενέθλια δύο πολύ σημαντικές προσωπικότητες του συλλόγου. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα και η Αϊτάνα Μπονματί, είναι δύο Καταλανοί που διαπρέπουν στο χώρο του ποδοσφαίρου, ενώ πρόσφατα βραβεύτηκαν από την FIFA με τα βραβεία The Best

To ημερολόγιο σήμερα δείχνει 18 Ιανουαρίου και εκτός από την γιορτή του Αγίου Αθανασίου, σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα για την Μπαρτσελόνα. Σε μια συγκυρία για τους Μπλαουγκράνα, σήμερα έχουν γενέθλια δύο προσωπικότητες, οι οποίες έχουν καταγράψει μία λαμπρή πορεία στην Μπάρτσα και έχουν συμβάλλει στην γιγάντωση του συλλόγου από την Καταλονία.

Πεπ Γκουαρντιόλα και Αϊτάνα Μπονματί έχουν σήμερα γενέθλια, σε μια ιστορική (όπως όλα δείχνουν) ημερομηνία για την Μπαρτσελόνα, αφού οι δυο τους αποτελούν θρυλικές μορφές για την σύγχρονη εποχή των Μπλαουγκράνα.

Διαβάστε επίσης: Η (χαμένη) ευκαιρία της παράτασης και η «ρουλέτα»

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα σήμερα γίνεται 53 χρονών. Ο κορυφαίος, κατά πολλούς, προπονητής της σύγχρονης εποχής καθοδήγησε την Μπαρτσελόνα την περίοδο 2008-2012 και μας παρουσίασε, πιθανότατα, την καλύτερη ομάδα που γνώρισε ποτέ το ποδοσφαιρικό κοινό. Ο Καταλανός, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στην ομάδα της καρδιάς του όπου έπαιξε και ποδόσφαιρο, και κατέκτησε μαζί της συνολικά 14 τίτλους, με τους Μπλαουγκράνα να αποτελούν για μία 4ετία την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης.

Ο Γκουαρντιόλα, ένα γνήσιο τέκνο της Λα Μασία (δηλ. η ακαδημία της Μπάρτσα), «πάτησε» πάνω στις ποδοσφαιρικές αρχές του Γιόχαν Κρόιφ, δημιούργησε την φιλοσοφία του και παρουσίασε στο φίλαθλο κοινό την καλύτερη εκδοχή των Μπλαουγκράνα, οι οποίοι με παίκτες στην σύνθεσή τους, όπως τον Τσάβι, τον Ινιέστα, τον Μέσι και άλλους τόσους, ανέβηκαν 2 φορές στην κορυφή της Ευρώπης και άλλες 3 σε αυτήν της Ισπανίας.

Ο Πεπ στην Μπαρτσελόνα ξεκίνησε να χτίζει τον μύθο του στην προπονητική, την οποία συνεχίζει πλέον στην Μάντσεστερ Σίτι. Στους Πολίτες ο 53χρονος τεχνικός, απέδειξε ότι μπορεί να καταφέρει πολλά και σε άλλο περιβάλλον, αφού τα τελευταία χρόνια έχει μετατρέψει τους Γαλάζιους του Μάντσεστερ σε μία ομάδα που τα έχει σαρώσει όλα. Η περσινή κατάκτηση του Champions League, ήταν απλά η απόδειξη ότι ο Γκουαρντιόλα είναι μια προπονητική διάνοια, με το έργο του στην αγγλική ομάδα να μιλάει από μόνο του. Συνολικά 16 τίτλους έχει κατακτήσει με την Σίτι, η οποία διανύει μια «χρυσή» εποχή, υπό τις οδηγίες του.

Σήμερα, όμως έχει γενέθλια και η κορυφαία ποδοσφαιρίστρια του πλανήτη για το 2023. Η Αϊτάνα Μπονματί σήκωσε τα πάντα φέτος με την γυναικεία ομάδα της Μπαρτσελόνα και την Εθνική Ισπανίας. Η 26χρονη Καταλανή διαπρέπει στο μόνο τμήμα των Μπλαουγκράνα που εκπέμπει υγεία, κι αυτό δεν είναι άλλο από την Barcelona Femeni, η οποία την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα Ισπανία και το Champions League των Γυναικών.

Για την Μπονματί, έχει εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια και ο Γκουαρντιόλα, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει την Καταλανή ως την «γυναικεία εκδοχή του Ινιέστα». Η Αϊτάνα πλέον αποτελεί ίνδαλμα για πολλά κορίτσια που ξεκινάνε τώρα να παίζουν ποδόσφαιρο. Η 26χρονη μέσος της Μπαρτσελόνα έχει συμβάλλει στην γιγάντωση της γυναικείας ομάδας των Μπλαουγκράνα η οποία έχει κυριαρχήσει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, με δυο κατακτήσεις Champions League τα τελευταία 3 χρόνια.

Η Μπονματί έχει πανηγυρίσει συνολικά 18 τίτλους με την φανέλα της Μπάρτσα, ενώ την περασμένη σεζόν έφτασε στην κορυφή του κόσμου με την Εθνική ομάδα της Ισπανίας πανηγυρίζοντας το Μουντιάλ που πραγματοποιήθηκε στα γήπεδα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Η αλήθεια είναι ότι το 2023 ήταν μαγικό και για τους δύο, οι οποίοι αφού κατέκτησαν τα πάντα σε ομαδικό επίπεδο, σάρωσαν και στις ατομικές διακρίσεις. Πεπ Γκουαρντιόλα και Αϊτάνα Μπονματί την Δευτέρα που μας πέρασε βραβεύτηκαν με το βραβείο The Best της FIFA στην κατηγορία του κορυφαίου προπονητή και της καλύτερης ποδοσφαιρίστριας αντίστοιχα, ενώ είχαν κατακτήσει τα ίδια βραβεία και στα βραβεία της UEFA.

Αναμφίβολα, μιλάμε για δύο κορυφαίες προσωπικότητες για τον σύλλογο της Μπαρτσελόνα. Γκουαρντιόλα και Μπονματί έχουν γράψει με χρυσά γράμματα τα ονόματά τους στο βιβλίο της ιστορίας της Μπάρτσα και η ζωή τα έφερε έτσι ώστε να έχουν την ίδια μέρα γενέθλια.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ