Λαπόρτα: «Δεν αποκλείω να ζητήσουμε επανάληψη του αγώνα με τη Ρεάλ» (vid)

Λαπόρτα: «Δεν αποκλείω να ζητήσουμε επανάληψη του αγώνα με τη Ρεάλ» (vid)

O Πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζοάν Λαπόρτα δήλωσε πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ζητήσει την επανάληψη του αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα ανακοίνωσε  ότι θα ζητήσει από την τεχνική επιτροπή διαιτησίας και την ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου όλες τις εικόνες και τους ήχους στο γκολ του Λαμίν Γιαμάλ και εάν επιβεβαιωθεί ό,τι ισχύει, δεν αποκλείεται να κινηθεί νομικά, ζητώντας μάλιστα την επανάληψη του αγώνα, τον οποίο νίκησε η Ρεάλ Μαδρίτης με σκορ 3-2.

«Χθες υπήρξαν πολλές συζητήσιμες φάσεις, αλλά πάνω από όλα υπάρχει μία που ήταν βασική και θα μπορούσε να οδηγήσει σε αλλαγή στο αποτέλεσμα του αγώνα. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, μιλάω για το γκολ-φάντασμα του Λαμίν Γιαμάλ.

Ως σύλλογος, θέλουμε για να είμαστε σίγουροι για το τι συνέβη και σας ενημερώνω ότι σαν Μπαρτσελόνα θα απαιτήσουμε από την τεχνική επιτροπή διαιτησίας και την ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου να μας παράσχουν όλες τις εικόνες και τον ήχο που δημιουργήθηκαν από τη δράση», εξήγησε ο πρόεδρος στα επίσημα μέσα ενημέρωσης του συλλόγου.

Ο Ζοάν Λαπόρτα προχώρησε ακόμα παραπέρα και ανακοίνωσε ενέργειες: «Εάν, αφού αναλυθεί η τεκμηρίωση, καταλάβουμε ότι έγινε λάθος στην αξιολόγηση της φάσης, όπως πιστεύουμε, θα λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα για να αντιστρέψουμε την κατάσταση χωρίς να αποκλείσουμε τυχόν απαραίτητες νομικές ενέργειες.

Εάν επιβεβαιώσουμε ότι ήταν κανονικό γκολ, θα πάμε παρακάτω και θα ζητήσουμε επανάληψη του αγώνα όπως συνέβη σε ευρωπαϊκό αγώνα λόγω λάθους VAR», είπε.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, ο οποίος δεν υπήρξε ποτέ μεγάλος υπερασπιστής της τεχνολογίας επειδή αφαιρεί τον αυθορμητισμό από το ποδόσφαιρο, ζήτησε από τη στιγμή που χρησιμοποιείται να ελαχιστοποιεί τα λάθη: «Δεν θέλω μόνο να εκφράσω τη δυσαρέσκεια των οπαδών της Μπαρτσελόνα για την κακοδιαχείριση που έγινε χθες του VAR, αλλά και να τονίσω ότι συνεχίζει να προκαλεί σύγχυση και αντιφατικά κριτήρια ανάλογα με τα παιχνίδια και τις ομάδες.

Ως πρόεδρος της Μπαρτσελόνα θέλω να αναδείξουμε τη δύναμη της διοργάνωσής μας, που παρακολουθείται από εκατομμύρια φιλάθλους, και δεν μπορούμε να παραμείνουμε ανεπηρέαστοι από την κριτική όταν η χρήση του VAR υποτιμά τη διοργάνωση. Το VAR πρέπει να βοηθήσει να έχουμε έναν πιο δίκαιο ανταγωνισμό και όχι το αντίστροφο», πρόσθεσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ