Επίσημο : Στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Κουρτουά, στην Τσέλσι ο Κόβασιτς

Επίσημο : Στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Κουρτουά, στην Τσέλσι ο Κόβασιτς

Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Τιμπό Κουρτουά από την Τσέλσι, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2024 με τον Βέλγο, αλλά και το δανεισμό του Ματέο Κόβασιτς στην αγγλική ομάδα!

Ο κύβος ερρίφθη. Μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες αρκετών ετών, την… αξιομνημόνευτη αποτυχία της να πάρει τον Νταβίδ ντε Χέα το καλοκαίρι του 2015 και παρά τις εν γένει ικανοποιητικές εμφανίσεις του Κέιλορ Νάβας, η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε πως έκανε δικό της έναν εκ των κορυφαίων τερματοφυλάκων στον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Ο λόγος για τον Τιμπό Κουρτουά, του οποίου τη μεταγραφή ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης (08/08), με τα βρετανικά ΜΜΕ να τονίζουν πως ανήλθε στα 35.000.000 ευρώ. Ο Βέλγος γκολκίπερ, του οποίου το συμβόλαιο με την Τσέλσι έληγε το καλοκαίρι του 2019, υπέγραψε εξαετές (!) συμβόλαιο συνεργασίας με τους «μερένγκες». Το μεσημέρι της Πέμπτης (09/08) ο Κουρτουά θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα παρουσιαστεί στο «Σαντιάγο Μπερναμπεόυ».

Παράλληλα, η Ρεάλ επισημοποίησε αυτό που είχε γίνει γνωστό ήδη από τα ρεπορτάζ των τελευταίων ωρών σε Ισπανία και Αγγλία, δηλαδή το μονοετή δανεισμό του Ματέο Κόβασιτς στους «μπλε». Δεν διευκρινίζεται, πάντως, ούτε αν η μετακίνηση του Κόβασιτς στην Τσέλσι σχετίζεται με την αντίστοιχη του Κουρτουά στους Μαδριλένους, ούτε αν υφίσταται κάποια ρήτρα εξαγοράς για τον Κροάτη μέσο από την πλευρά των Λονδρέζων.

Με τη φανέλα της Τσέλσι ο 26χρονος κατέγραψε 154 εμφανίσεις και δέχθηκε 152 γκολ, ενώ συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας με τη φανέλα της εθνικής Βελγίου, αποτελώντας έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες στο τουρνουά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ