
Ο Ιβάν Ράκιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Marca», μίλησε για τις επιλογές της Μπαρτσελόνα, την δυσκολία της κατάκτησης του Champions League αλλά και για τον Λαμίν Γιαμάλ.
Ο Ιβάν Ράκιτιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Marca», στάθηκε στον Λαμίν Γιαμάλ λέγοντας πως αν ήταν στην ομάδα όταν έπαιζε εκείνος στην Μπαρτσελόνα, δεν θα ήταν βασικός.
Παράλληλα, ο πρωήν πάικτης των «Μπλαουγκράνα» αναφέρθηκε και στις δυσκόλιες που έχουν οι «Καταλανοί» για την κατάκτηση του τρεμπλ αλλά και στο.. παράπονο για τον Τσάβι.
Διαβάστε επίσης: Αλβανός διαιτητής στο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, ο Γερμανός Αϊτεκίν στο Καραϊσκάκη
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιβάν Ράκιτιτς:
Για την δυσκολία που έχει η επίτευξη του τρεμπλ, ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα: «Είναι δύσκολο, αλλά είναι δυνατό. Αυτό το Champions League είναι πολύ ανοιχτό, αλλά η Μπάρτσα είναι ζωντανή. Εμπιστεύομαι την ομάδα, το προπονητικό επιτελείο και τον προπονητή. Μπορεί να το κάνει, αλλά θα χρειαστεί την καλύτερη εκδοχή του».
Στη συνέχεια θέλησε να αναγνωρίσει την επιλογή του συλλόγου να προσλάβει τον Χάνσι Φλικ, αλλά δεν έκρυψε και το παράπονο πως θα ήθελε να δει τον Τσάβι να έχει συνέχεια στο… τιμόνι της ομάδας. «Πρέπει να συγχαρούμε τον σύλλογο που στοιχημάτισε σε αυτόν(στον Φλικ), έχει δώσει προσωπικότητα στην ομάδα.Θα ήθελα ο Τσάβι να συνεχίσει, ειλικρινά, αλλά η ομάδα έχει κάνει ένα βήμα μπροστά».
Rakitic: «Lamine Yamal would not be a starter in our Barça. At that time we had the best attack in history with Messi, Neymar and Suárez.» pic.twitter.com/68lCqJlyWQ
— Barça Universal (@BarcaUniversal) April 30, 2025
Παρ όλα αυτά στάθηκε και σε δηλώσεις που πραγματοποίησε πρόσφατα ο άλλοτε συμπαίκτης του Ζεράρ Πικέ. Ο Ισπανός ισχυρίστηκε πως αν ο Λαμίν Γιαμάλ ήταν μέρος της ομάδας του τρεμπλ την σεζόν 2015-16, δεν θα ήταν βασικός. Ο Κροάτης συμφώνησε μαζί του λέγοντας: «Ο Πικέ έχει δίκιο, ο Λαμίν δεν θα ήταν βασικός στην Μπάρτσα μας. Εκείνη την εποχή είχαμε την καλύτερη επίθεση στην ιστορία με τον Μέσι, τον Νεϊμάρ και τον Σουάρες».
Όμως, αμέσως μετά αναγνώρισε το ταλέντο και τον ενθουσιασμό που πηγάζει μέσα από τον τρόπο παιχνιδιού του νεαρού Ισπανού.
«Ο Λαμίν είναι καταπληκτικός. Λατρεύω την αυτοπεποίθησή του, τη χαρά του. Πρέπει να συνεχίσει να διασκεδάζει. Για μένα, είναι πάντα στην ομάδα μου».