Έτοιμος να ξεπεράσει τον Κούμαν ο Ράμος

Έτοιμος να ξεπεράσει τον Κούμαν ο Ράμος

Τα 57 γκολ στο ισπανικό πρωτάθλημα έφτασε ο Σέρχιο Ράμος και κυνηγάει το απόλυτο ρεκόρ του Ρόναλντ Κούμαν, ώστε να γίνει ο απόλυτος αμυντικός-σκόρερ στην ιστορία του Ισπανικού πρωταθλήματος

Ο Σέρχιο Ράμος διανύει την 14η σεζόν του στην Ρεάλ Μαδρίτης και για μία ακόμη χρονιά αποδεικνύει ότι μπορεί να αγωνίζεται ως αμυντικός, αλλά έχει το ένστικτο και τις κινήσεις ενός επιθετικού. Με το γκολ του απέναντι στην Χιρόνα, έγινε ο μοναδικός αμυντικός που σκοράρει για 15 συνεχόμενες σεζόν στην La Liga, ενώ αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς, μπορεί να γίνει ο αμυντικός με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης έχει σκοράρει ήδη δύο φορές την φετινή σεζόν, αμφότερες με πέναλτι, φτάνοντας τα 57 γκολ στο ισπανικό πρωτάθλημα σε 434 εμφανίσεις. Ο μοναδικός αμυντικός που έχει περισσότερα είναι ο Ρόναλντ Κούμαν ο οποίος είχε 67 τέρματα την εξαετία που αγωνίστηκε στην Μπαρτσελόνα (1989-1995). Ο Ράμος από το ντεμπούτο το στο ισπανικό πρωτάθλημα την σεζόν 2003-2004 μετράει κατά  μέσο όρο 3,8 γκολ ανά σεζόν, αριθμός που δείχνει ότι σε μερικά χρόνια είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσει τον Ολλανδό αμυντικό και να βρεθεί στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Την πεντάδα συμπληρώνουν οι Φερνάντο Ιέρο, Ρομπέρτο Κάρλος και Πάμπλο Λαραθαμπαλ στην 3η,4η και 5η θέση αντίστοιχο. Ο Ιέρο τελείωσε την καριέρα του πετυχένοντας συνολικά 109 γκολ στο πρωτάθλημα, αλλά τα 51 ως αμυντικός.

Αναλυτικά η 5άδα των αμυντικών με τα περισσότερα γκολ:

Ρόναλντ Κούμαν (Μπαρτσελόνα): 67 γκολ

Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης – Σεβίλη): 57 γκολ

Φερνάντο Ιέρο (Ρεάλ Μαδρίτης): 51 γκολ

Ρομπέρτο Κάρλος (Ρεάλ Μαδρίτης): 46 γκολ

Λαραθάμπαλ (Αθλέτικ Μπιλμπάο): 39 γκολ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ