Από το 2015 είχαν να χάσουν την ίδια μέρα Ρεάλ και Μπαρτσελόνα!

Από το 2015 είχαν να χάσουν την ίδια μέρα Ρεάλ και Μπαρτσελόνα!

Σεβίλλη και Λεγανές υποχρέωσαν Ρεάλ και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα στις πρώτες τους ήττες την φετινή σεζόν, με τους δύο «γίγαντες» να έχουν από το 2015 να ηττηθούν την ίδια μέρα

Η έκτη αγωνιστική της Λα Λίγκα ήταν αγωνιστική εκπλήξεων, με τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μπαρτσελόνα να χάνουν για πρώτη φορά φέτος από Σεβίλλη και Λεγανές αντίστοιχα.

Με το παιχνίδι των «μπλαουγκράνα» να ολοκληρώνεται πρώτο, η «Βασίλισσα» είχε την ευκαιρία να την προσπεράσει στη βαθμολογία και να βρεθεί μόνη πρώτη. Αντ’ αυτού η Ατλέτικο Μαδρίτης εκμεταλλεύτηκε τις ήττες των δύο πρωτοπόρων και μείωσε την διαφορά στους δύο βαθμούς.

Το γεγονός να ηττηθούν οι δύο «κολοσσοί» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου την ίδια μέρα δεν είναι σύνηθες. Τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν τη σεζόν 2014-15 και πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής, στις 4 Ιανουαρίου Μπαρτσελόνα και Ρεάλ είχαν δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια απέναντι σε Ρεάλ Σοσιεδάδ και Βαλένθια αντίστοιχα.

Η ομάδα της Βαρκελώνης «στραβοπάτησε» στο Ανοέτα, με το αυτογκόλ του Ζόρντι Άλμπα από το δεύτερο λεπτό να κρίνει την αναμέτρηση. Η ομάδα της Μαδρίτης από την άλλη είχε ξεκινήσει παίρνοντας το προβάδισμα στο Μεστάγια απέναντι στις «νυχτερίδες» με πέναλτι-γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 14ο λεπτό. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως έγινε η ολική ανατροπή από τη μεριά των γηπεδούχων. Με τον Αντόνιο Μπαραγκάν να ισοφαρίζει αρχικά στο 52′ και τον νυν αμυντικό της Μάντσεστερ Σίτι, Νίκολας Οταμέντι να κάνει το τελικό 2-1 στο 65′.

4/1/2015

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Μπαρτσελόνα 1-0
Βαλένθια-Ρεάλ Μαδρίτης 2-1

26/9/2018

Λεγανές-Μπαρτσελόνα 2-1
Σεβίλλη-Ρεάλ Μαδρίτης 3-0

Οι χθεσινές ήττες των δύο κορυφαίων ομάδων της Ισπανίας έδωσαν και κάποια άλλα αξιοπρόσεχτα στοιχεία. Η Λεγανές είναι η μία από τις δύο ομάδες (η άλλη είναι η Εσπανιόλ) που έχουν επικρατήσει απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα μέσα στο 2018. Η ομάδα του Δημήτρη Σιόβα είχε «ταπεινώσει» τους Μαδριλένους στις 24 Ιανουαρίου για το Κύπελλο Ισπανίας, μέσα στο «Μπερναμπέου» αποκλείοντας μάλιστα τη Ρεάλ από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Επίσης το γήπεδο της Σεβίλλης, «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» είναι η έδρα που η «Βασίλισσα» έχει χάσει περισσότερες φορές, 10 τον αριθμό, κατά τη διάρκεια του 21ου αιώνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ