Απίστευτο: Από τις ακαδημίες Μπιλμπάο και Σοσιεδάδ οι 19/28 παίκτες του ντέρμπι των Βάσκων!

Απίστευτο: Από τις ακαδημίες Μπιλμπάο και Σοσιεδάδ οι 19/28 παίκτες του ντέρμπι των Βάσκων!

Μπιλμπάο και Σοσιεδάδ χρησιμοποίησαν 28 παίκτες στο μεταξύ τους ντέρμπι, με τους 19 από αυτούς να είναι «προϊόντα» των ακαδημιών των δύο ομάδων.

Το ότι οι ισπανικές ομάδες δίνουν μεγάλη βάση στις ακαδημίες τους και οι μεγάλες (ηλικιακά) ομάδες τους τροφοδοτούνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από αυτές, δεν είναι κάτι που δεν το γνωρίζαμε. Αυτό όμως που συνέβη στο χθεσινό ντέρμπι των Βάσκων ανάμεσα σε Αθλέτικ Μπιλμπάο και Ρεάλ Σοσιεδάδ (1-3) είναι κάτι που βλέπεις πολύ σπάνια έως και ποτέ.

Συγκεκριμένα 19 από τους 28 ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν και από τις δύο ομάδες ήταν «προϊόντα» των ακαδημιών τους. Παίκτες που αναδείχτηκαν από τα φυτώρια των δύο ομάδων και πλέον έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις πρώτες ομάδες των δύο ιστορικών συλλόγων της χώρας των Βάσκων.

* Οι παίκτες που αναδείχθηκαν από τις ακαδημίες της Αθλέτικ Μπιλμπάο, την Lezama και αγωνίστηκαν στο μεγάλο παιχνίδι είναι:

Ουνάι Σιμόν, Γεράι Άλβαρεθ, Ινιάγκι Ουίλιαμς, Γιούρι Μπερσίτσε, Σαν Χοσέ, Μάρκελ Σουσαέτα και Μπενιάτ Ετσεμπαρία

*Oι παίκτες που βγήκαν από την ακαδημία της Ρεάλ Σοσιεδάδ, την Zubieta και αγωνίστηκαν στο ντέρμπι των Βάσκων είναι:

Μικέλ Οργιαθάμπαλ, Ιγκόρ Ζουμπελντία, Άντονι Γκοροσαμπέλ, Τζον Μπαουτίστα, Λούκα Σανγκαλί, Αρίτζ Ελουστόνντο, Ρούμπεν Πάρντο, Ασιέρ Ιγιαραμέντι και Ντάνιελ Θουρουτούθα, ενώ υπάρχουν και δύο παίκτες που έχουν βγει από τη συγκεκριμένη ακαδημία αλλά είναι πλέον παίκτες της Αθλέτικ και αγωνίστηκαν ως αντίπαλοι της Σοσιεδάδ στο χθεσινό παιχνίδι. Πρόκειται για τους Ντάνι Γκαρθία και Ινίγκο Μαρτίνεζ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ