Mπαρτσελόνα : Κλείνει το Καμπ Νου σε περίπτωση αντι-ισπανικών συνθημάτων

Mπαρτσελόνα : Κλείνει το Καμπ Νου σε περίπτωση αντι-ισπανικών συνθημάτων

Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την Ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, καθώς σε περίπτωση που ακουστεί στο Καμπ Νου κάποιο σύνθημα κατά της Ισπανίας, κινδυνεύει με κλείσιμο του γηπέδου.

Η Ισπανική ομοσπονδία προειδοποιεί την Μπαρτσελόνα πως απαγορεύεται να ακουστεί από τους φίλους των μπλαουγκράνα σύνθημα κατά της Ισπανίας και υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, διότι τότε θα έχει προβλήματα.

Σύμφωνα με τη Sun, το Καμπ Νου θα μπορούσε να κλείσει σε περίπτωση που οι φίλοι της Μπαρτσελόνα λένε συνθήματα τα οποία είναι κατά της Ισπανίας. Αυτά θα θεωρηθούν μη πατριωτικά, διότι παρά το γεγονός πως ψηφίστηκε η ανεξαρτησία στην Καταλονία, η Βαρκελώνη παραμένει υπό το καθεστώς της Ισπανίας.

Ο σύλλογος υποστήριξε δημόσια την ιδέα πως η Καταλονία θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να καθορίσει το δικό της μέλλον και να λάβει οποιαδήποτε απόφαση αποφασίζουν οι άνθρωποι της, περιγράφοντας την Ισπανική Πολιτική Φρουρά να συλλαμβάνει αξιωματούχους της Καταλονίας για υπεράσπιση της «δημοκρατίας, της ελευθερίας του λόγου και της αυτοδιάθεσης».

Να υπενθυμίσουμε πως η Μπαρτσελόνα έχει ήδη αναγκαστεί να παίξει σε άδειο Καμπ Νου όταν κέρδισε την Λάς Πάλμας με 3-0 πριν από περίπου ένα μήνα, καθώς τότε οι δρόμοι είχαν κυριευτεί από το χάος μετά την έκρηξη των ταραχών για την υπεράσπιση του δημοψηφίσματος.

Επίσης το 2014 αποφασίστηκε στη Μαδρίτη ότι η Μπάρτσα είναι μια ομάδα που αποτελείται από πολιτικά κόμματα και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, όλα υπέρ του δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας για την Καταλονία. Επιπλέον, παραδείγματα όπως του πρώην τεχνικού της ομάδας Πεπ Γκοαρντιόλα και του νυν ποδοσφαιριστή της, Ζεράρ Πικέ, δείχνουν σύμφωνα με την Ισπανική κυβέρνηση πως δυναμιτίζουν ακόμα περισσότερο το κλίμα και δυναμιτίζουν την ήδη πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην Ισπανία.

Για όλα τα παραπάνω, αλλά και υπό τον φόβο επεισοδίων ή διάφορων προβλημάτων,  πρόεδρος της La Liga, Χαβιέ Τεμπάς, σχολίασε την πιθανότητα κλεισίματος του ιστορικού γηπέδου της Μπαρτσελόνα αν ακούγονται αντι-ισπανικά συνθήματα. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η Ισπανία ισχυρίστηκε ότι το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας που διεξήχθη τον Οκτώβριο ήταν παράνομο

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της La Liga:

«Πρόσφατα, δεν υπήρξαν αναφορές βίαιων καταστάσεων, παρά μόνο συνθήματα κατά της Ισπανικής κυβέρνησης, αλλά υπάρχουν έντονα παράπονα για αυτά από τους υπόλοιπους Ισπανούς. Εάν υπάρχουν κυρώσεις για τους ψευδοκράτες που επικρίνουν την Ισπανία στη Βαρκελώνη και η επιτροπή το θεωρήσει σωστό, τότε το Καμπ Νου θα μπορούσε να κλείσει».

«Το ζήτημα της ανεξαρτησίας έχει περάσει, αλλά αυτό που έχει συμβεί τους τελευταίους μήνες έχει επηρεάσει τη Μπαρτσελόνα. Γνωρίζω ανθρώπους που δεν τους αρέσει αυτό που συμβαίνει, αν και είναι το 0,01 τοις εκατό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ