Η Μπαρτσελόνα διαχωρίζει τη θέση της από εκείνες των Ριβάλντο – Ροναλντίνιο

Η Μπαρτσελόνα διαχωρίζει τη θέση της από εκείνες των Ριβάλντο – Ροναλντίνιο

Η Μπαρτσελόνα διαφωνεί με τις θέσεις των Ροναλντίνιο και Ριβάλντο, οι οποίοι υποστηρίζουν τον ακροδεξιό υποψήφιο Μπολσονάρο στη Βραζιλία, κι ως εκ τούτου αμφότεροι δεν θα έχουν πια συχνή παρουσία στις εκδηλώσεις της ομάδας ως πρεσβευτές.

Η θέση του Ροναλντίνιο υπέρ του Ζαΐρ Μπολσονάρο ως μελλοντικού προέδρου της Βραζιλίας δεν εξέπληξε μόνο τη Βαρκελώνη αλλά και την κοινωνία εν γένει, εξαιτίας της ακραίας φύσης ορισμένων θέσεων του υποψηφίου.

Ο μισογυνισμός και ο ρατσισμός που ο Ζαΐρ Μπολσονάρο έχει σφυρηλατήσει κατά τη διάρκεια της πολιτικής του σταδιοδρομίας και η δήλωση που έκανε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας είναι απαράδεκτες και η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να δεχτεί αψήφιστα τις θέσεις των πρώην ποδοσφαιριστών της.  Δεδομένου ότι οι Καταλανοί είναι ένας από τους συλλόγους που έχουν τοποθετηθεί διεθνώς στην αντίθετη πλευρά από αυτή του Μπολσονάρο.

Ο Ροναλντίνιο είναι πρεσβευτής της Μπάρτσα. Εκπροσωπεί το σύλλογο σε όλο τον κόσμο. Οι θέσεις του λοιπόν την αφορούν και δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το κάλεσμα του παίκτη στον κόσμο να ψηφίσει Μπολονάρο.

Η Μπάρτσα δεν θέλει να βρεθεί σε δημόσια αντιπαράθεση απέναντι στην στάση του Ροναλντίνιο, ωστόσο θεωρεί ότι είναι ασυμβίβαστη με τις αξίες της ομάδας. Για τους λόγους αυτούς, αποφάσισε να μειώσει την παρουσία του Ροναλντίνιο σε εκδηλώσεις και διοργανώσεις των παλαίμαχων.

Μην ξεχνάμε ότι ο Ροναλντίνιο έχει εμπορική συμφωνία με την ομάδα και κερδίζει χρήματα από τη συμμετοχή σε ορισμένες εκδηλώσεις. Ένας ρόλο που ελάχιστα διαφέρει από τον αντίστοιχο που έχει και ο Ριβάλντο, ο οποίος συνεργάζεται τακτικά με την ομάδα Legends. Ως εκ τούτου, οι ίδιοι περιορισμοί θα ισχύσουν και για τη δική του περίπτωση καθώς κι αυτός υποστηρίζει ανοιχτά τον Μπολσονάρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ