Μέσι : Η αμοιβή του σε σύγκριση με άλλους αστέρες του παγκόσμιου αθλητισμού

Μέσι : Η αμοιβή του σε σύγκριση με άλλους αστέρες του παγκόσμιου αθλητισμού

Σε ποια θέση βρίσκεται το βδομαδιάτικο των 500.000 λιρών του Μέσι μεταξύ των κορυφαίων αθλητών του πλανήτη; Διαβάστε και θα εκπλαγείτε...

Μετά από σενάρια επί σεναρίων και άκρατη φημολογία περί του αντιθέτου, ο Λιονέλ Μέσι έκλεισε τα αυτιά του στις «σειρήνες» και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα, το μεσημέρι του Σαββάτου (25/11). Συμβόλαιο 4ετούς διάρκειας, που θα αποφέρει στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή στον κόσμο περί τις 500.000 λίρες την εβδομάδα. Ποσό που αυτομάτως τον τοποθετεί πάνω και από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Με τον Πορτογάλο σταρ της Ρεάλ να λαμβάνει περί τις 424.000 λίρες την εβδομάδα από την ομάδα του. Κι όμως, παρά τη γενναία αύξηση, ο Μέσι δεν είναι ο καλύτερα αμειβόμενος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη. Ούτε φυσικά ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής.

Ο 30χρονος σούπερ σταρ των μπλαουγκράνα έχει μπει σε ένα κλειστό κλαμπ κορυφαίων αθλητών του πλανήτη με την αμοιβή που θα του προσφερθεί. Σε αυτό το κλαμπ υπάρχουν ονόματα-μεγαθήρια του παγκόσμιου αθλητισμού που οι αμοιβές του προκαλούν ίλιγγο. Για κάποιους το περιμέναμε, για άλλους η αλήθεια είναι πως όχι. Εν πάση περιπτώσει έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποιοι αθλητές πρωταγωνιστούν σε αυτήν τη χρηματική λίστα.

ΝΒΑ – Στεφ Κάρι

Αποτέλεσμα εικόνας για stephen curry

Ο δυο φορές MVP, Στεφ Κάρι, έφτασε σε συμφωνία με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριος, υπογράφοντας το πρώτο συμβόλαιο στην ιστορία του ΝΒΑ που έσπασε το φράγμα των 200.000.000 δολαρίων. Σύμφωνα με το Sportrac το ακριβές ποσό που θα λάβει ο Αμερικανός γκαρντ για τα επόμενα πέντε χρόνια είναι 201.158.790 δολάρια ή αλλιώς, 648.877 λίρες την εβδομάδα!

MLB – Κλέιτον Κέρσο

Αποτέλεσμα εικόνας για clayton kershaw

Ο βασικός πίτσερ των Λος Αντζελες Ντότζερς υπέγραψε 7ετές συμβόλαιο το 2014, με συνολικές απολαβές 215.000.000 δολάρια. Αυτό μεταφράζεται σε 495.494 λίρες μικτά και τον καθιστά τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στην ιστορία του μπέιζμπολ!

NFL – Ντέρεκ Καρ

Αποτέλεσμα εικόνας για derek carr

Ο κουόρτερμπακ των Οκλαντ Ρέιντερς υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο με συνολικές απολαβές 125.000.000 δολάρια. Κάτι που σημαίνει ότι το βδομαδιάτικό του είναι… μόλις 403.308 λίρες!

Formula 1 – Φερνάντο Αλόνσο

Αποτέλεσμα εικόνας για alonso

Παραδόξως, ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον, δεν είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος πιλότος της Formula 1. Αντιθέτως, ο Φερνάντο Αλόνσο κατέχει αυτόν τον τίτλο, με 40.000.000 δολάρια τον χρόνο να μπαίνουν στον τραπεζικό του λογαριασμό ή 645.294 λίρες τη βδομάδα. Αυτό, για να οδηγεί το μονοθέσιο της καθόλου ανταγωνιστικής πλέον, McLaren.

IPL – Βιράτ Κόλι

Αποτέλεσμα εικόνας για virat kohli

Ο Ινδός αρχηγός της Εθνικής ομάδας κρίκετ της χώρας του θεωρείται πως είχε λάβει 2.500.000 δολάρια το 2017 στο πρωτάθλημα Ινδίας. Θα αναλογιστεί κανείς πως το ποσό είναι αμελητέο με των περισσοτέρων αθλητών της λίστας, ωστόσο ο Κόλι έχει κάνει μόλις 10 εμφανίσεις με τη Royal Challengers Bangalore. Αυτό σημαίνει πως έλαβε πάνω-κάτω 193.682 λίρες ανά ματς.

Μποξ – Φλόιντ Μεϊγουέδερ

Αποτέλεσμα εικόνας για mayweather

Το ψευδώνυμό «Money» δεν βγήκε τυχαία. Αποτελεί μηχανή παραγωγής ρευστού και δεν έχει κανένα πρόβλημα με το επιδεικνύει. Είναι χαρακτηριστικό ότι πήρε περίπου 230 εκατομμύρια λίρες για τη μεγάλη νίκη του κόντρα στον Μάνι Πακιάο, το 2015. Αυτό μεταφράζεται σε κάτι λιγότερο από 5 εκατ. λίρες ανά λεπτό ή αν προτιμάτε, 82.5 χιλιάδες λίρες ανά δευτερόλεπτο!

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη μάχη του με τον ΜακΓκρέγκορ, μόνο με τη συμφωνία πήρε 100.000.000 δολάρια για αγώνα 10 γύρων. Τα υπόλοιπα ποσά που έλαβε δεν έχουν γίνει γνωστά. Αλλά υπολογίζεται ότι είναι πολύ μεγαλύτερα από εκείνα της μάχης με τον Πακιάο! Με λίγα λόγια, τα οικονομικά μεγέθη του Μεϊγουέδερ είναι μη συγκρίσιμα με κάθε άλλου αθλητή παγκοσμίως.

Ποδόσφαιρο – Τέβες και Λαβέτσι

Αποτέλεσμα εικόνας για cristiano ronaldo tevez lavezzi

Ούτε ο Κριστιάνο, ούτε ο Μέσι είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Η πρωτιά ανήκει σε δύο συμπατριώτες του παίκτη της Μπαρτσελόνα, που αγωνίζονται στην Κίνα. Ο Κάρλος Τέβες είναι στη 2η θέση, με την Σανγκάη Σενχούα να τον πληρώνει με 634.000 λίρες μικτά την εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή η Hebei China Fortune, που επίσης συμμετέχει στην κινεζική Super League, έκανε τον Εζεκίελ Λαβέτσι πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή στον κόσμο, προσφέροντάς του βδομαδιάτικο 798.000 λιρών!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ