Βαλένθια : Η χειρότερη επιθετική επίδοση στην ιστορία της στη La Liga

Βαλένθια : Η χειρότερη επιθετική επίδοση στην ιστορία της στη La Liga

Η Βαλένθια του Μαρθελίνο κέρδισε το θαυμασμό του ισπανικού ποδοσφαίρου την περασμένη σεζόν, ωστόσο φέτος πραγματοποιεί το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία της σε ό,τι έχει να κάνει με το επιθετικό κομμάτι.

Είναι τρομακτική η φετινή κατρακύλα της Βαλένθια. Πιθανότατα, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με τα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, δύναται να συγκριθεί μόνο με την αντίστοιχη της Μονακό στη Ligue 1. Με καμία άλλη. Η ομάδα του Μαρθελίνο, αν και την περασμένη περίοδο έπαιξε υπέροχο ποδόσφαιρο και τερμάτισε με άνεση στην 4η θέση της La Liga, φέτος γνωρίζει μια αναπάντεχη πτώση.

11 αγωνιστικές. Και οι Νυχτερίδες, έχουν πετύχει μόλις μία νίκη, αυτήν κόντρα στο Ανοέτα επί της Ρεάλ Σοθιεδάδ την 7η αγωνιστική. Βρίσκονται στη 15η θέση με 11 βαθμούς. Δεν είχαν χειρότερο ξεκίνημα στη σεζόν από την περίοδο 1957-1958, όταν η επίδοσή τους ήταν πέντε ήττες, πέντες ισοπαλίες και μόλις μία νίκη, άρα και οκτώ βαθμοί στις 11 πρώτες αγωνιστικές.

Το σημαντικότερο; Έχουν σκοράρει επτά φορές, έχοντας τη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος κατά την τρέχουσα σεζόν, αλλά και τη χειρότερη επιθετική επίδοση στην ιστορία τους! Υπήρξαν δύο σεζόν που είχαν πετύχει οκτώ γκολ 11 ματς (1969-1970 και 1997-1998), αλλά ποτέ επτά μέχρι φέτος.

Παρά ταύτα, απέχουν εννέα βαθμούς από την τετράδα. Κάτι που σημαίνει ότι η ανατροπή δεν είναι το επικρατέστερο σενάριο μεν, είναι σίγουρα υπαρκτό δε. Αλλά η Βαλένθια που «μάγεψε» την Ισπανία με το ποδόσφαιρό της πρέπει να επιστρέψει. Και κυρίως, πρέπει να εξοικειωθεί ξανά με τα αντίπαλα δίχτυα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ