Ατλέτικο Μαδρίτης- Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-2

Ατλέτικο Μαδρίτης- Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-2

Ο Ινιάκι Γουίλιαμς κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια (σκόραρε δις) για να οδηγήσει την Μπιμπάο σε ένα μεγάλο «διπλό», όμως η Ατλέτικο επέστρεψε και με γκολ του αρχηγού της στο 92' πήρε μεγάλη νίκη (3-2) στο Μετροπολιτάνο!

Τελευταία ήττα της Ατλέτικο Μαδρίτης εντός έδρας (ανεξαρτήτως διοργάνωσης) εντοπίζεται στις 06 Μαΐου του 2018. Από την Εσπανιόλ. Έκτοτε μετράει εννέα παιχνίδια αήττητη. Το βράδυ του Σαββάτου (10/11), η Μπιλμπάο προηγήθηκε δύο φορές, όμως οι Ροχιμπλάνκος βρήκαν απάντηση και τις δύο. Και όχι μόνο αυτό. Ανέτρεψαν το αποτέλεσμα και πήραν μεγάλη νίκη με 3-2 που τους φέρνει στο -1 από την κορυφή.

Οι Βάσκοι άνοιξαν το σκορ, έκαναν και στο 1-2, μετά την αρχική ισοφάριση του Τόμας Παρτέι (1-1), όμως το παιχνίδι δεν μπορούσε να χαθεί, όσο ο ορκισμένος στρατιώτης του Σιμεόνε, ο αρχηγός της ομάδας Ντιέγκο Γοδίν, είχε λίγη ψυχή ακόμα να δώσει. Και την έδωσε στις καθυστερήσεις  χαρίζοντας στην ομάδα του το «τρίποντο» της νίκης.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 36’ με τον Ινιάκι, ο οποίος πήρε «ριμπάουντ» μετά από το σουτ του Σαν Χοσέ και την απόκρουση του Όμπλακ στο δοκάρι της εστίας. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το εύθραυστο 0-1 υπέρ των Βάσκων. Στην επανάληψη όμως, μίλησε ο «νόμος» του Μετροπολιτάνο και οι ψυχή των Κολοτσονέρος.

Παρά τις απουσίες και την υπερπροσπάθεια μεσοβδόμαδα κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, που εκείνη την ώρα πραγματοποιούσε επική ανατροπή στο γερμανικό κλάσικο, οι παίκτες του Σιμεόνε πραγματοποίησαν επική ανατροπή.

Στο 61’ ο Τόμας ισοφάρισε με ωραίο σουτ κι ενώ 3 λεπτά νωρίτερα ο Γιαν Όμπλακ είχε κρατήσει όρθια την ομάδα του.  Στο 63′ όμως ο Ινιάκι Γουίλιαμς εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του και πλάσαρε τον Σλοβένο κίπερ για το 1-2 της ομάδας του.

Ο Ντιέγκο Γοδίν μάλιστα χτύπησε στην εν λόγω φάση και ο Σιμεόνε είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του. Στο 80’ ο Τόμας εκτέλεσε κόρνερ, ο Ρόδρι πήρε την κεφαλιά και ισοφάρισε σε 2-2. Στις καθυστερήσεις σε μια φάση που ξεκίνησε από εκτέλεση φάουλ, ο λαβωμένος Γοδίν πήρε την κεφαλιά και «έγραψε» το 3-2. Ο διαιτητής συμβουλεύτηκε το VAR και έδειξε σέντρα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Ομπλακ, Φιλίπε Λουίς, Γοδίν, Μοντέρο (56′ Ζέλσον Μάρτινς), Αρίας, Παρτέι, Ρόδρι, Σαούλ, Κορέα (62′ Κάλινιτς), Γκριεζμάν, Ντιέγκο Κόστα (46′ Βιτόλο).

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Εντουάρντο Μπερίσο): Ερερίν, Μπαλενθιάγα, Ντε Μάρκος, Γιούρι, Ινιγο Μαρτίνεθ, Νούνιεθ, Σουσαέτα (88′ Αντερ Κάπα), Σαν Χοσέ, Μπενιάτ (Περού Νολασκοϊάν), Μουνιαΐν, Ινιάκι Γουίλιαμς (76′ Ραούλ Γκαρθία).

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 12ης αγωνιστικής:

Λεβάντε-Σοσιεδάδ  1-3 (4′ Τσέμα – 73′ Ερνάντεθ, 77′ Χουάνμι, 83′ Ογιαρθάμπαλ)

Βαγιαδολίδ-Εϊμπάρ 0-0

Χετάφε-Βαλένθια 0-1 (81′ πεν. Παρέχο)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ