Ποια Πρέμιερ Λιγκ, η Λα Λίγκα!

Ποια Πρέμιερ Λιγκ, η Λα Λίγκα!

Η Πρέμιερ Λιγκ καυχιέται ότι είναι το ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα, όπου ο τελευταίος μπορεί να κερδίσει τον πρώτο. Μήπως άλλαξαν τα πράγματα από φέτος όμως;

Η Πρέμιερ Λιγκ για χρόνια ήταν το καλύτερο και το ακριβότερο πρωτάθλημα, όπου ο πρώτος δεν είχε «εύκολες» νίκες, με τις ομάδες της «ουράς» να είναι ικανές για την έκπληξη κάθε Κυριακή.

Αντίθετα η Λα Λίγκα στα μάτια των φιλάθλων ήταν πάντα ένα πρωτάθλημα δυο ομάδων, στην καλύτερη τριών όταν η Ατλέτικο Μαδρίτης έγινε ανταγωνιστική. Παραμένει όμως έτσι η κατάσταση; Το Αγγλικό πρωτάθλημα των εξωπραγματικών μπάτζετ προσφέρει ακόμη συγκινήσεις και κρατάει… στην τσίτα τους φίλους του ποδοσφαίρου;

Τα δεδομένα φέτος φαίνεται να έχουν αλλάξει. Στην Αγγλία μετά από 12 αγωνιστικές τρεις ομάδες συνεχίζουν αήττητες. Όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις! Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ και Τσέλσι πάνε «τρένο» και δεν χαρίζονται σε κανέναν «ανταγωνιστικό» μικρό. Την ίδια στιγμή στην Ισπανία η προπορευόμενη Μπαρτσελόνα έχει ήδη 2 ήττες στις 12 πρώτες αγωνιστικές, ενώ σε όλο το περσινό πρωτάθλημα ηττήθηκε μόλις μία! Η «βασίλισσα», Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στην έκτη θέση και παρά την κάκιστη χρονιά της απέχει μόλις τέσσερις βαθμούς από την κορυφή.

Παρατηρώντας κάποιος την βαθμολογία στα δυο πρωταθλήματα μπορεί να δει ότι η Άρσεναλ με τους 24 βαθμούς που έχει συγκεντρώσει βρίσκεται στην 5η θέση της Πρέμιερ, ενώ αντίστοιχα η Μπαρτσελόνα επίσης με 24 βαθμούς οδηγεί την κούρσα στη Λα Λίγκα! Πλέον οι «μεγάλοι» της Αγγλίας έχουν ανοίξει την ψαλίδα από τους «μικρούς» και δύσκολα βλέπεις τα σαββατοκύριακα με αμφίρροπα ματς και τους πρωτοπόρους να ιδρώνουν για τους βαθμούς.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ