Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελονα 1-1

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελονα 1-1

Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης, σε ένα ματς που έκρυβε όλο το δράμα στα τελευταία 20', αναδείχθηκαν ισόπαλες (1-1), με τους Μπλαουγκράνα του Ερνέστο Βαλβέρδε να παραμένουν πρωτοπόροι στη La Liga έστω και με βραχεία κεφαλή. Έσωσε την Μπαρτσελόνα από την ήττα ο Ντεμπελέ με γκολ στο 90'.

Στο… παιχνίδι της, δεν χάνει η Ατλέτικο. Οι ροχιμπλάνκος σε ένα κλασικό ματς αναμονής, χαμηλού ρυθμού και σκληρού παιχνιδιού, λίγο έλειψαν να υποχρεώσουν την Μπαρτσελόνα σε ήττα. Οι μπλαουγκράνα του επίσης πραγματιστή, Ερνέστο Βαλβέρδε, προσπάθησαν να ανταπεξέλθουν σε ένα τέτοιου είδους ματς και τελικά τα κατάφεραν με την… ψυχή στα δόντια. Ο Ντιέγκο Κόστα που σκόραρε μετά από 9 μήνες ένα πολύ σημαντικό γκολ με το… πρόσωπο στο 77’ μετά από κόρνερ του Γκριεζμάν έδωσε στην Ατλέτικο το προβάδισμα για να έρθει η χρυσή αλλαγή του Ερνέστο Βαλβέρδε, Ουσμάν Ντεμπελέ, να κάνει το 1-1 στο 90′, διατηρώντας έστω και προσωρινά στην κορυφή της La Liga την Μπαρτσελόνα.

Το ματς ξεκίνησε πολύ σφιχτά όπως προαναφέραμε. Κατόπιν επιλογής της Ατλέτικο, η Μπαρτσελόνα είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο (66%), αλλά το αμυντικό τρίτο των γηπεδούχων έμοιαζε με «ναρκοπέδιο», με 7 και 8 παίκτες πίσω από την μπάλα. Οι παίκτες του Σιμεόνε έμειναν πιστοί στο πλάνο και έτσι είδαμε ένα από τα χειρότερα ημίχρονα στην Ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων.

Στο δεύτερο μέρος οι ροχιμπλάνκος έμοιαζαν να ψάχνουν πιο ενεργά τις αντεπιθέσεις και την ευκαιρία να απειλήσουν από στημένες φάσεις. Σε μια από τις λιγοστές φάσεις που ο Γκριεζμάν βρήκε χώρο για κούρσα, μπούκαρε από τα δεξιά, έστρωσε έτοιμο γκολ στον επερχόμενο Κόστα, αλλά ο Πικέ στο 60’, άλλαξε ελάχιστα την πορεία της μπάλας μπερδεύοντας τον Ισπανό στράικερ. Στο 75′, οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι όταν μετά από στημένη φάση η μπάλα φαίνεται να βρίσκει το κεφάλι αλλά και το χέρι του Βιδάλ, αλλά ο διαιτητής Μανθάνο, αφού μίλήσε με το τιμ του VAR, έδειξε παίζετε…

Αυτό που δεν κατάφεραν στην προηγούμενη φάση οι δύο παίκτες, το πέτυχαν στο 77’. Κόρνερ «Γκριζού», κάτι σαν κεφαλιά του Κόστα και 1-0 η Ατλέτικο, με το Metropolitanο να βρίσκεται στον έβδομο ουρανό. Όλα έδειχναν πως η Ατλέτι θα έπαιρνε μεγάλη νίκη αλλά ο Βαλβέρδε τράβηξε χαρτί από το «30» και βρήκε άσσο.

Το αποπαίδι της Μπάρτσα, Ουσμάν Ντεμπελέ, που μόλις είχε επιστρέψει στην ομάδα από σιωπηλή τιμωρία, μπήκε στο 80’ και κατάφερε στο 90’ μετά από πάσα του Μέσι να φέρει το ματς στα ίσα, για το τελικό 1-1. Σκορ που διατήρησε την Μπάρτσα στην κορυφή της La Liga με 25 βαθμούς, την Ατλέτικο στον… σβέρκο της με 24, αλλά και οι δύο κοιτούν πίσω τους περιμένοντας το ματς της Σεβίλλης, η οποία αν νικήσει θα ανέβει αυτή στην πρώτη θέση της πιο συναρπαστικής Primera των τελευταίων ετών.

https://streamable.com/q7ruk

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ