Βιγιαρεάλ – Ρεάλ Μπέτις 2-1

Βιγιαρεάλ – Ρεάλ Μπέτις 2-1

Η Ρεάλ Μπέτις δέχθηκε δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά από τη Βιγιαρεάλ και ηττήθηκε στο Μαδριγάλ (2-1) λίγα 24ωρα πριν την ευρωπαϊκή της μάχη κόντρα στον Ολυμπιακό για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Η Βιγιαρεάλ έκανε την πρώτη της εντός έδρας νίκη στη φετινή La Liga με αντίπαλο τη Ρεάλ Μπέτις (2-1) και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα που την φέρνει στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη. Από πλευράς τους οι Ανδαλουσιανοί, μετά την εμφατική εκτός έδρας επικράτηση επί της Μπαρτσελόνα πριν την… εθνική διακοπή, «στραβοπάτησαν», επέστρεψαν στην πραγματικότητα και τώρα στρέφουν την προσοχή τους στον εντός έδρας αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό στο Μπενίτο Βιγιαμαρίν την προσεχή Πέμπτη.

Με το γνωστό 3-4-2-1 παρέταξε την ομάδα του ο Κίκε Σετιέν, που ωστόσο αδυνατούσε να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή το πρώτο 20λεπτο. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς στο 27ο λεπτό, όταν από πάσα του Τριγέρος, ο Τσουκουέζε βγήκε απέναντι από τον Λόπεθ, αλλά ο Ισπανός πορτιέρε σταμάτησε το πλασέ του Νιγηριανού. Η Μπέτις είχε εναποθέσει τις ελπίδες της στις αντεπιθέσεις, καθώς είχε βρει απέναντί της μια πολύ καλά οργανωμένη άμυνα. Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού έκλεισε το ημίχρονο με κατοχή κοντά στο 60% αλλά καμία ουσιαστική ευκαιρία έως τότε.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 51ο λεπτό, οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν ο Βίκτορ Ρουίθ έπιασε την κεφαλιά ανενόχλητος μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά ο Λόπεθ απομάκρυνε. Στο ακριβώς επόμενο λεπτό, μετά από δεύτερο συνεχόμενο κόρνερ με εκτελεστή τον Καθόρλα, ο Ζεράρ Μορένο ξέφυγε από τον Μπάρτρα και τον Φεντάλ και με κεφαλιά «έγραψε» το 1-0!

Δύο λεπτά αργότερα (54′), ο Τσουκουέζε πήρε την μπάλα από εξαιρετική πάσα με τακουνάκι του Καθόρλα και με πλασέ με το αριστερό έκανε το 2-0 για το Κίτρινο Υποβρύχιο. Μετά την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Σετιέν έριξε στη μάχη τον Λο Σέλσο (στη θέση του Γουαρδάδο) για να μπορέσει να… λύσει τον Γόρδιο Δεσμό της άμυνας των γηπεδούχων. Στο  74′ ο Κανάλες δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής με τον Ασένχο να δηλώνει «παρών».

Έκτοτε και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα η Μπέτις έψαξε το γκολ, το οποίο εν τέλει ήρθε στο 90′ με τον Αργεντινό να μειώνει σε 2-1 για τους φιλοξενούμενους με εξαιρετικό πλασέ. Ο εναπομείναν χρόνος, δεν ήταν αρκετός όμως για την ομάδα της Ανδαλουσίας που ηττήθηκε από το Κίτρινο Υποβρύχιο (2-1) και επικεντρώνεται πλέον στο εντός έδρας ματς με αντίπαλο τον Ολυμπιακό (Πέμπτη, 29/11) που θα κρίνει εν πολλοίς το ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη φάση του Europa League.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βιγιαρεάλ (Χάβι Καγιέχα): Ασένχο, Γκασπάρ (67′ Μιγκελόν), Ρουίθ, Φούνες Μόρι, Καθόρλα, Τριγέρος (40′ Μορλάνες), Πεδράθα, Φορνάλς, Σάμου, Κάσερες, Μορένο (79′ Μπάκα).

Μπέτις (Κίκε Σετιέν): Πάου Λόπεθ – Μαντί, Μπάρτρα, Φεντάλ (61’ Τέγιο) – Φράνθις, Γουίλιαμ, Κανάλες, Γουαρδάδο (64’ Λο Σέλσο), Φίρπο – Χοακίν (69’ Σέρχιο Λεόν), Μορόν

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ