Ατλέτικο Μαδρίτης – Αλαβές 3-0

Ατλέτικο Μαδρίτης – Αλαβές 3-0

Η Αλαβές είχε εξελιχθεί σε κακός μπελάς φέτος στους βασικούς διεκδικητές του τίτλου και η Ατλέτικο της έδειξε ότι δεν χωράνε πολλοί «εραστές» για την κορυφή, επικρατώντας 3-0 στο Μετροπολιτάνο.

Στα θεωρητικά πιο δύσκολα παιχνίδια η Ατλέτικο γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει. Η Αλαβές κάθε άλλο παρά εύκολο αντίπαλος ήταν, όμως οι Ροχιμπλάνκος ήταν άκρως αποτελεσματικοί στο πρώτο ημίχρονο. Άνοιξαν το σκορ στην πρώτη τους ευκαιρία, διατήρησαν το μηδέν και όταν τους δόθηκε η ευκαιρία διεύρυναν το προβάδισμά τους και πήραν τελικώς μια εύκολη νίκη (3-0). Τώρα αναμένουν τα παιχνίδια της Σεβίλλης κόντρα στη Βαλένθια (17:15) και Μπαρτσελόνα κόντρα στην Εσπανιόλ (21:45).

Στο 13ο λεπτό η Αλαβές έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί με τον Καλέρι και περίπου δέκα λεπτά αργότερα, η Ατλέτι στην πρώτη της ουσιαστική ευκαιρία στο ματς, σκόραρε με τον Κάλινιτις να εκμεταλλεύεται την σέντρα από δεξιά του Αρίας για το 1-0 των Ροχιμπλάνκος. Ο υπόλοιπος χρόνος στο πρώτο ημίχρονο, κύλησε χωρίς κανείς να απειλεί. Κάτι που φυσικά ευνοούσε τους γηπεδούχους. Στην επανάληψη, μόλις στο 49′ οι Μαδριλένοι «άγγιξαν» το 2-0 με τον Χιμένες να παίρνει την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ αλλά να σημαδεύει δοκάρι.

Το αγαπημένο του Τσόλο 1-0 ήταν εύθραυστο και έτσι οι γηπεδούχοι αναζήτησαν ένα δεύτερο γκολ για να «κλειδώσουν» τη νίκη. Και το βρήκαν στο στο 82′ με τον Αντουάν Γκριεζμάν που πήρε το «ριμπάουντ» από το δοκάρι και με κοντινό πλασέ «έγραψε» το 2-0 για την ομάδα του προσθέτοντας την Αλαβές στη λίστα με τα θύματά του. (Δεν έχει σκοράρει μόνο κόντρα στην ομάδα του και στη Μαγιόρκα). Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ρόντρι στο 87ο λεπτό, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 που οδηγεί την Ατλέτι στην κορυφή της βαθμολογίας σε ισοβαθμία με την Μπαρτσελόνα που κοντράρεται εκτός έδρας με την Εσπανιόλ το βράδυ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ