Μπαρτσελόνα : Ο κλώνος του Μπούσκετς είναι συνεπώνυμος!

Μπαρτσελόνα : Ο κλώνος του Μπούσκετς είναι συνεπώνυμος!

Στη χθεσινή ρεβάνς της Μπαρτσελόνα με την Μούρθια ο Βαλβέρδε έδωσε στον Οριόλ Μπούσκετς την ευκαιρία να ντεμπουτάρει ως αμυντικός χαφ.

Τον λένε Μπούσκετς και παίζει κεντρικός μέσος. Χθες βράδυ αγωνίστηκε στο Καμπ Νόου με την Μπαρτσελόνα, κόντρα στην Μούρθια, στον επαναληπτικό της φάσης των 32 του κυπέλλου.

Όχι, δεν σας κάνουμε τις συστάσεις με τον Σέρχιο Μπούσκετς. Δεν τις χρειάζεται, άλλωστε, ο γιος του παλαίμαχου τερματοφύλακα των μπλαουγκράνα, Κάρλες, καθότι αποτελεί, εδώ και χρόνια, σημείο αναφοράς των Καταλανών και της Εθνικής Ισπανίας.

Οι 69.000, περίπου, φίλαθλοι που συνέρρευσαν στο, φαραωνικών διαστάσεων, στάδιο της Βαρκελώνης, για το διαδικαστικού χαρακτήρα αγώνα (μετά το 3-0 της Μπάρτσα στο πρώτο ματς), έτριβαν τα μάτια τους, αφού, παρότι είχαν πληροφορηθεί πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε δώσει ρεπό στον Μπούσι (όπως και στους περισσότερους βασικούς) ένας… Μπούσκετς βρισκόταν στην 11αδα και μάλιστα στον ίδιο χώρο ευθύνης του 29χρονου διεθνούς άσου!

Μόνο που δεν ήταν ο Σέρχιο, αλλά ο συνεπώνυμος του Οριόλ Μπούσκετς!

Να το ξεκαθαρίσουμε εξαρχής: οι δύο τους δεν συνδέονται, πέραν της συνύπαρξης στον ίδιο σύλλογο και της κοινής θέσης στο γήπεδο, με καμιά συγγένεια.

Ο Οριόλ έχει μεγαλύτερο αδερφό, τον 23χρονο Πολ, γκολκίπερ, της Γκαβά (περιοχή στα περίχωρα της Βαρκελώνης) ομάδα 4ης κατηγορίας.

Το ντεμπούτο του 18χρονου χαφ με την πρώτη ομάδα της Μπάρτσα διήρκεσε 62 λεπτά, αφού ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον αντικατέστησε, με τον Σέρχι Ρομπέρτο, υπό τα θερμά χειροκροτήματα του κοινού.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Γκιγιέρμο Αμόρ, πρώην άσος των «μπλαουγκράνα» και νυν διευθυντής (θεσμικών κι αθλητικών σχέσεων) αλλά, κυρίως, μέγας γνώστης των τμημάτων υποδομής του συλλόγου, μιλώντας στον επίσημο τηλεοπτικό σταθμό της Μπαρτσελόνα τον συνέστησε, σ’ όσους δεν είδαν το ματς: «Ο Οριόλ είναι το μέλλον, αλλά και το παρόν. Αγωνίζεται στη 2η ομάδα, παρότι ηλικιακά βρίσκεται στην τελευταία του χρονιά στην 3η ιεραρχικά. Τα πάει υπέροχα στην Σεγούντα, έχει εντυπωσιακά σωματικά προσόντα (1.85 εκ.) και μπορεί εκτός από αμυντικό χαφ να παίξει εσωτερικός μέσος. Ήταν μια σημαντική μέρα για εκείνον, από τις πολλές που θα ακολουθήσουν».

 

Η μεγάλη, της Μasia, σχολή των χαφ

Αν η προφητεία, της κατακλείδας του Αμόρ, επιβεβαιωθεί ο Οριόλ Μπούσκετς θα μπει στην μακρά λίστα των Καταλανών χαφ, «made in Masia», που καθιερώθηκαν στην Μπάρτσα. Εξέχοντα μέλη της οποίας είναι οι Λουίς Μίγια, Γκουαρντιόλα, Τσάβι και φυσικά ο, συνεπώνυμος του, Σέρχιο.

Η θέση του κεντρικού μέσου, άλλωστε, στους «μπλαουγκράνα» προσεγγίζεται εντελώς διαφορετικά απ’ οπουδήποτε αλλού. Δεν είναι το μονοδιάστατο τρεχαντήρι, μ’ αποκλειστική αρμοδιότητα την ανάσχεση, αλλά επιβάλλεται να διακρίνεται για τις οργανωτικές ικανότητες του. Απ’ αυτόν ξεκινά, η επίθεση. Έτσι απαιτείται ακρίβεια στη μεταβίβαση, υψηλό Ι.Q (για την ανάγνωση του παιχνιδιού και την πρόβλεψη λήψης κατάλληλης θέσης) κι ικανότητα αυξομειώσης, ως μετρονόμος, του αγωνιστικού ρυθμού.

Στοιχεία που ο Οριόλ Μπούσκετς διαθέτει, προοιωνίζοντας μεγάλη καριέρα.

Ένας, ακόμη, λόγος που χαρακτηρίζεται κλώνος του συνεπώνυμου του, είναι ότι ξεκίνησε αγωνιζόμενος πιο προωθημένος και προϊόντος του χρόνου οπισθοχώρησε 6αρι, όπου χρησιμοποιείται και στην Εθνική Ισπανίας, κάτω των 19 ετών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ