Εσπανιόλ – Μπαρτσελόνα 0-4

Εσπανιόλ – Μπαρτσελόνα 0-4

Ο Λιονέλ Μέσι διεύθυνε την «ορχήστρα», σκόραρε δύο φορές με μαγικές εκτελέσεις φάουλ και είχε άξιους συμπαραστάτες τους Λουίς Σουάρες και Ουσμάν Ντεμπελέ, οδηγώντας την Μπαρτσελόνα σε φοβερή εμφάνιση και άνετη επικράτηση επί της Εσπανιόλ στο καταλανικό ντέρμπι (0-4)!

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν ορεξάτος και αυτό έβγαινε… προς τα μέσα. Ναι, ο Αργεντινός προσέφερε θέαμα με δύο υπέροχες εκτελέσεις φάουλ και με κάμποσες καταπληκτικές ενέργειες, αλλά έδειχνε παράλληλα να έχει μια μαγική επιρροή στους συμπαίκτες του. Ο -προ ολίγων εβδομάδων «τελειωμένος»- Ουσμάν Ντεμπελέ μεταμορφώθηκε σε Νεϊμάρ στα καλύτερά του, ο Λουίς Σουάρες στον… Λουίς Σουάρες που αγαπήσαμε. Και συνολικά η Μπαρτσελόνα θύμισε κάτι από εποχές Πεπ Γκουαρδιόλα.

Το αποτέλεσμα; Οι Μπλαουγκράνα ήταν απολαυστικοί, διέλυσαν με 4-0 την Εσπανιόλ στο καταλανικό ντέρμπι (17′ 65′ Μέσι, 26′ Ντεμπελέ, 45′ Σουάρες) και ειδικά στο πρώτο 45λεπτο, έβγαζαν τον έναν αυτοματισμό μετά τον άλλον. Υπήρχε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία με τους Μέσι και Ντένις Σουάρεθ στο 37′, δοκάρι με τον Σουάρες (57′) έπειτα από φοβερή πάσα του Μέσι και πολλές ακόμα ευκαιρίες.

Το σκορ άνοιξε με την πρώτη εκτέλεση φάουλ του Μέσι. Το δεύτερο «χτύπημα» ήρθε με πανέμορφο πλασαριστό σουτ του Ντεμπελέ μετά από πάσα του Μέσι. Το τρίτο με ένα έξυπνο, αλλά και τυχερό τελείωμα του Σουάρες στην κλειστή γωνία του Λόπεθ. Και το τέταρτο ξανά με εκτέλεση φάουλ του Μέσι!

Επί του πρακτέος, αυτό σημαίνει ότι η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ανέβηκε στους 31 βαθμούς και στο +3 από Σεβίλλη και την Ατλέτικο Μαδρίτης, παραμένοντας φυσικά φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, δεδομένης και της κατάπτωσης της Ρεάλ Μαδρίτης. Τα παλικάρια του Ντιέγκο Σιμεόνε ίσως είναι τα μόνα που μπορούν να σταθούν εμπόδιο.

Εσπανιόλ (Ρούμπι): Ντιέγο Λόπεθ, Ντουάρτε, Χάβι Λόπεθ, Ντιντάκ, Νταβίδ Λόπεθ, Νταρντέρ (74′ Γκρανέρο), Βίκτορ Σάντσεθ, Ρόκα, Μελέντο (63′ Σέρχιο Γκαρθία), Ερνάν Πέρες (59′ Μπαπτιστάο), Μπόρχα Ιγλέσιας.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λενγκλέ, Σεμέντο, Ζόρντι Αλμπα, Βιντάλ, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (82′ Ντένις Σουάρεθ), Ντεμπελέ (68′ Κουτίνιο), Μέσι, Λουίς Σουάρες (79′ Μουνίρ).

Τα σημερινά (08/12) αποτελέσματα της La Liga;

Βιγιαρεάλ – Θέλτα 2-3 (83′ 87′ Μπάκα / 44′ Μέντες, 49′ Γιοκούσλου, 51′ Γκόμες)

Εσπανιόλ – Μπαρτσελόνα 0-4 (17′ 65′ Μέσι, 26′ Ντεμπελέ, 45′ Σουάρες)

Βαλένθια – Σεβίλλη 1-1 (90′ Ντιακαμπί / 55′ Σαράμπια)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Αλαβές 3-0 (25′ Κάλινιτς, 82′ Γκριεζμάν, 87΄ Ρόντρι)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ