Μπαρτσελόνα – Θέλτα 2-0

Μπαρτσελόνα – Θέλτα 2-0

Για λίγο κράτησαν οι πανηγυρισμοί στην ερυθρόλευκη πλευρά της Μαδρίτης, αφού η Μπαρτσελόνα έκανε το καθήκον της απέναντι στη Θέλτα (2-0) και αναρριχήθηκε ξανά στην κορυφή με τον Λιονέλ Μέσι σε ένα ακόμα ρεσιτάλ!

Δημιούργησε το πρώτο γκολ. Σκόραρε το δεύτερο και ανέβασε την Μπαρτσελόνα ξανά στην κορυφή. Ο λόγος για τον Λιονέλ Μέσι φυσικά ο οποίος πήρε (ξανά) τους Μπλαουγκράνα από το χέρι και τους οδήγησε σε νίκη απέναντι στη Θέλτα (2-0), νίκη με την οποία στέφονται πρωταθλητές Χειμώνα.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε επικρατήσει με την ψυχή στο στόμα νωρίτερα της Εσπανιόλ και είχε αναρριχηθεί για λίγο στην κορυφή. Όμως η Μπαρτσελόνα δεν έδειξε καμία διάθεση στραβοπατήματος κόντρα στη Θέλτα, έκανε τη δουλειά της και ως πρωτοπόρος θα κάνει Χριστούγεννα.

Μόλις στο 10′ οι Μπλαουγκράνα άνοιξαν το σκορ με τον Ντεμπελέ. Οι Μέσι και Άλμπα έκρυψαν την μπάλα, ο Λίο σούταρε με τον Μπλάνκο να απομακρύνει ασταθώς και τον Γάλλο να έχει εύκολη δουλειά για το 1-0 της ομάδας του.  Η Θέλτα διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στο 19ο λεπτό όταν ο Λεγκλέ φάνηκε να βρίσκει την μπάλα με το χέρι στην περιοχή, ο διαιτητής δεν καταλόγησε την παράβαση και έτσι το παιχνίδι συνεχίστηκε. Στην εκπνοή του πρώτου μισού,  ο Μπούσκες βρήκε τον Άλμπα, εκείνος «τροφοδότησε» τον Λιονέλ Μέσι, με τον Αργεντινό να κάνει το 2-0 της Μπαρτσελόνα.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Οι γηπεδούχοι είχαν ένα σημαντικό προβάδισμα και αλίμονο αν δεν γνώριζαν πως να το διαχειριστούν χωρίς να κοπιάσουν. Από πλευρά της, η ομάδα του Βίγο προσπάθησε να βρει το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι, ανεπιτυχώς.  Το 2-0 παρέμεινε ως το σφύριγμα της λήξης, με την Μπαρτσελόνα να κλείνει το 2018 ως πρωτοπόρος του ισπανικού πρωταθλήματος, στο +3 από την Ατλέτικο Μαδρίτης και στο +6 από τη Σεβίλλη που κοντράρεται αύριο (23/12) με την Λεγκανές.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Νέλσον Σεμέδο, Πικέ, Λενγκλέ, Τζόρντι Άλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς (86′ Αλενιά), Βιδάλ (63′ Αρτουρ), Ντεμπελέ (68′ Κουτίνιο), Μέσι, Σουάρες.

ΘΕΛΤΑ: Ρουμπέν Μπλάνκο, Ούγκο Μάγιο, Αραούχο, Κόστας, Ματσάν, Γιοσουκλού (46′ Λόμποτκα), Χοθαμπέντ, Μπουφάλ (76′ Σίστο), Μπράις Μέντες, Μάξι Γκόμες, Ιάγο Άσπας (52′ Μπελτράν).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ