Ο Πικέ θέλει να αποσυρθεί το 2020 για να γίνει πρόεδρος της Μπαρτσελόνα

Ο Πικέ θέλει να αποσυρθεί το 2020 για να γίνει πρόεδρος της Μπαρτσελόνα

Η Mundo Deportivo αποκάλυψε την πρόθεση του Ζεράρ Πικέ να αποσυρθεί το καλοκαίρι του 2020, δύο χρόνια προ της λήξης του τρέχοντος συμβολαίου του, προκειμένου να διεκδικήσει τη θέση του προέδρου των Μπλαουγκράνα. Ο Ισπανός αμυντικός ονειρεύεται Τσάβι και Ινιέστα στον καταλανικό πάγκο, και τον Πουγιόλ σε διοικητικό ρόλο μαζί του.

Το πρωτοσέλιδο της Παρασκευής (28/12) της Mundo Deportivo αποκάλυψε την πρόθεση του κεντρικού αμυντικού της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ, να σταματήσει το ποδόσφαιρο στο τέλος της σεζόν 2019-2020. Το καλοκαίρι του 2020 ο Ισπανός θα διανύει το 33ο έτος της ζωής του, επομένως εφόσον το ρεπορτάζ της καταλανικής εφημερίδας έχει βάση, πρόκειται για αν μη τι άλλο ασυνήθιστη απόφαση.

Δίνεται έμφαση δε η επιθυμία του Πικέ να γίνει πρόεδρος της Μπαρτσελόνα και μάλιστα στο κοντινό μέλλον, δεδομένου ότι οι εκλογές είναι προγραμματισμένες το 2021. Μάλιστα, απώτερος στόχος του πρώην στόπερ 31χρονου είναι να δει τους Τσάβι Ερνάντεθ και Αντρές Ινιέστα να αποτελούν δίδυμο στον καταλανικό πάγκο επί της δικής του θητείας, αλλά και τον Κάρλες Πουγιόλ σε πόστο τεχνικού γραμματέα, αναβιώνοντας έτσι την ομάδα που διέπρεψε επί εποχής Πεπ Γκουαρδιόλα, ωστόσο αυτή τη φορά σε διοικητικό επίπεδο.

Ο Πικέ έχει συμβόλαιο με τους Μπλαουγκράνα μέχρι το 2022, γεγονός που βέβαια εφόσον ο ίδιος δώσει το «πράσινο φως» για τη λύση του συμβολαίου του άνευ αποζημίωσης, πιθανότατα δεν θα αποτελέσει πρόβλημα.

Πέραν της συγκρότησης αυτής της ομάδας, θέλει να ασχοληθεί επίσης με την ανακαίνιση του Κάμπ Νόου, ένα νέο Παλάου Μπλαουγκράνα για την ομάδα μπάσκετ, την προσέλκυση νέων χορηγών ακόμα και για την ονοματοδοσία του γηπέδου, δίχως πάντως αυτό να σχετίζεται απαραίτητα με την τοποθέτηση κάποιου brand στην επίσημη ονομασία.

Ακόμα πιο φιλόδοξος παρουσιάζεται στο ζήτημα της δημιουργία τμήματος τένις για την Μπαρτσελόνα, προσδοκώντας μάλιστα, μελλοντικά, στη δημιουργία ενός τουρνουά στο οποίο θα συμμετέχουν οι κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες.

Ο Πικέ γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά στην ακαδημία των Καταλανών, πριν μεταπηδήσει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2007, ελέω του χαμηλού αριθμού συμμετοχών στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα. Με τη φανέλα των Μπλαουγκράνα, στην οποία επέστρεψε άμεσα και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2008, έχει μετρήσει 469 εμφανίσεις και 43 γκολ, αποτελώντας έναν από τους κορυφαίους στόπερ στη σύγχρονη ιστορία της πρωταθλήτριας Ισπανίας.

Το χαρακτηριστικό πρωτοσέλιδο:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ