Μπαρτσελόνα – Λεγκανές 3-1

Μπαρτσελόνα – Λεγκανές 3-1

Η Μπαρτσελόνα δυσκολεύτηκε κόντρα στη Λεγκανές για 64 λεπτά, μέχρι την είσοδο του Λίο Μέσι στον αγωνιστικό χώρο, στη συνέχεια την «καθάρισε» (3-1) και παρέμεινε στην κορυφή της La Liga στο +5 από τη 2η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Είναι game changer. Δεν είναι άγνωστο αυτό. Αλλά το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα κόντρα στην θεωρητικά ακίνδυνη Λεγκανές ήταν ακόμα μια απόδειξη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν καταφέρει να ισοφαρίσουν το γκολ του Ντεμπελέ με τον Μπρέιθγουεϊτ στο 57′ (1-1). Όταν ο Βαλβέρδε είδε τον Τερ Στέγκεν να μαζεύει την μπάλα από τα δίχτυα του, έδωσε αμέσως εντολή στον Λιονέλ Μέσι να σηκωθεί. Από την στιγμή που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο τα πάντα μπήκαν στη θέση τους.

Αυτή η ελπίδα της Λεγκανές να «κλέψει» την ισοπαλία εξανεμίστηκε σχεδόν αυτόματα με το που πάτησε γρασίδι ο Αργεντινός. Μπήκε στο 64′. Επτά λεπτά αργότερα ήρθε το 2-1 από τον Λουίς Σουάρες που τελείωσε την προσπάθεια του Λίο και παρά τις διαμαρτυρίες της Λεγκανές για επιθετικό φάουλ, η πλάστιγγα είχε γυρίσει υπέρ των Καταλανών (2-1).

https://twitter.com/CholismoATM/status/1087100884285353985

Ο Μέσι έκανε το σουτ εκτός περιοχής με τον τερματοφύλακα της Λεγκανές να αποκρούει εντυπωσιακά με το ένα χέρι. Εν συνεχεία ο Σουάρες πήγε προς τη μπάλα, την βρήκε αλλά βρήκε και τον γκολκίπερ των γηπεδούχων, στέλνοντας πάντως την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Να σημειώσουμε μάλιστα ότι με το εν λόγω τέρμα, ο Ουρουαγουανός έφτασε τα 167 γκολ με τη φανέλα των Καταλανών και έπιασε τον Εσκολά στην 5η θέση των σκόρερ της Μπαρτσελόνα όλων των εποχών.

Στο 85′  οι φιλοξενούμενοι είχαν μια καλή στιγμή με τον Σάντος να γίνεται απειλητικός αλλά ο Βερμάλεν του πήρε την μπουκιά από το στόμα, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Βιντάλ έδωσε στον Μέσι κι εκείνος εντός περιοχής αφού ζάλισε τους αντιπάλους του σούταρε με το δεξί διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 της Μπαρτσελόνα, που παρέμεινε στο ρετιρέ της βαθμολογίας της La Liga και στο ασφαλές +5 από την δεύτερη Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Βερμάλεν, Τζόρντι Άλμπα, Αλένα (64′ Μέσι), Μπουσκέτς, Αρτούρ (64′ Ράκιτιτς), Ντεμπελέ (69′ Μάλκομ), Σουάρες, Κουτίνιο

ΛΕΓΚΑΝΕΣ: Κουέγιαρ, Ταρίν, Ομερούο, Σιόβας, Νιόμ, Βέσγκα, Ρέθιο, Σίλβα, Όσκαρ, Εν-Νεσίρι, Μπρέθγουεϊτ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ